STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Welk behang past bij jou, bij jouw wensen en eigenschappen van de ruimte? Om te bepalen welke soort behang je nodig hebt moet je verschillende eigenschappen van behang in overweging kunnen nemen.

Welke verschillende soorten behang zijn er?

Welke verschillende soorten behang zijn er?

De keuze voor behang hangt af van verschillende factoren. Sommige behangsoorten hebben de eigenschap dat ze makkelijker op de muur aan te brengen zijn. Daardoor vergen ze weinig ervaring van de behanger. Ook zijn er behangsoorten die beter bestand zijn tegen water of vuil, of die de muur goed versterken of oneffenheden verdoezelen. Het is handig om te weten welke behangsoorten er zijn, om te beslissen welke soort het best bij jouw wensen past.

Vliesbehang
Deze behangsoort is erg makkelijk in gebruik en is momenteel het meest populair. Een groot voordeel van vliesbehang is dat het goed afwasbaar is. Vliesbehang is makkelijk aan te brengen, maar ook makkelijk te verwijderen. Zelfs de onervaren behanger kan behangen met deze behangsoort.

Vinylbehang
Een behangsoort die bestaat uit een boven- en onderlaag. De bovenlaag wordt gemaakt van vinyl. Het behang kan goed schoongemaakt worden en is bovendien geschikt om over te schilderen. Het is tegenwoordig net zo makkelijk te behangen als vliesbehang, doordat het een vlies rug heeft. 

Glasvezelbehang
Glasvezelbehang, of glasweefsel, is een zeer sterke behangsoort. Dit behang kan worden gebruikt om een beschadigde muur te verstevigen. Bovendien is het behang makkelijk overschilderbaar. Een groot nadeel van glasweefsel is dat het na plaatsing niet meer van de muur verwijderd kan worden.

Renovatiebehang
Deze behangsoort wordt ook wel renovlies genoemd. Net als glasvezelbehang kan dit behang worden gebruikt om oneffenheden in de muur te verbergen. Renovlies wordt vaak als alternatief gekozen voor glasweefsel, omdat deze behangsoort juist wel van de muur kan worden verwijderd.

Fotobehang
Met dit behang kun je een foto of print op de muur plaatsen. Daarom kun je met fotobehang echt een statement maken en je muur een extra persoonlijke tint geven. Fotobehang is zowel in papier als in vlies verkrijgbaar, al is het aan te raden om voor fotobehang in vlies te kiezen.

Kinderbehang
Kinderbehang wordt speciaal ontwikkeld voor de kinderkamer. De dessins van dit behang worden gemaakt voor baby's, kleuters, maar ook tieners.

Cirkelbehang
De nieuwste trend is behang dat je in een cirkel (vaak in twee maten leverbaar) op de muur plakt. Niet alleen een super makkelijke oplossing, maar ook heel bijzonder, zo'n persoonlijk 'rond schilderij' op de wand. 

Papierbehang
Papierbehang zie je eigenlijk vrijwel nergens meer. Het werd meestal gemaakt van twee lagen papier waarbij in de bovenste laag vaak een motief werd geperst voor reliëf. Het is kwetbaar behang omdat het makkelijk indeukt of scheurt, niet goed schoon te maken is, alle vlekken opneemt, en eerder verkleurt. Bovendien zie je er alle oneffenheden doorheen, en is het zeer moeilijk naadloos te plakken doordat het krimpt na het opbrengen. 

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Meer weten over behangsoorten?

Kom stalenboeken kijken in de winkel
MAAK EEN AFSPRAAK

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Een levensgroot kunstwerk
  Voorzichtig zijn heeft nog nooit geleid tot de beste, vernieuwende ideeën… Dat geldt zeker ook als het gaat om interieur styling. Soms moet je gewoon de stoute schoenen aantrekken en knallen.
 • Subtiele of grootse muren: laat patronen voor je werken!
  Een nieuwe kleur op de muur? Of ga je voor een fris behang? Waarom niet gewoon een leuk patroon? Met een hip dessin op je muur kun je uitpakken en je interieur wat extra uitstraling geven. Of je nu gaat voor groots of subtiel, er is genoeg te kiezen!
 • Aaibare muren met stof
  Niet iets om af te stoffen, maar om mee te pronken, dat is de nieuwste rage in behang: de impressie van prachtige lappen stof. Het effect wordt gemaakt door zowel structuur als vezels, dessin en kleurnuances toe te voegen. 

DECOKAY BLOGS

 • Zilt zeezicht om bij weg te dromen…
  Gewoon, simpel behang, met een zichzelf-herhalend patroon, is er amper meer bij tegenwoordig. Het is er nog wel, maar het zijn indrukwekkende ontwerpen met weinig herhaling. Lichtreflectie, structuur en glans geven extra dimensies. Maar het kan ook helemaal zonder repetitie: een ode aan de mural.
 • Mooi marmer op je muur, vloer en voor het raam
  Toe aan een nieuw interieur? Heb je wel eens aan marmer gedacht? Nee? Ontdek dan wat je er allemaal mee kunt doen. Want dat marmer je huis net dat beetje extra geeft, is zeker!
 • Een statement maken met behang, dat kan met Terra en Bold!
  Een statement maken met behang? Wil je meer dan een kleurtje of dessin, bekijk deze nieuwe behangcollecties. Je moet ze niet alleen zien - maar ook voelen! Oogstrelende en zinnenprikkelende wandbekleding. Pak stoutmoedig uit met Bold, of haal de natuur in huis met Terra. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP