STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Wat past in de stoere industriële look voor je ramen? Het zal je nog verbazen hoeveel. Eenheid is het grootste goed, dus ga nooit zomaar af op een richtlijn over ‘wat hoort’. Maar kijk naar jouw specifieke interieur.

Welke raambekleding past bij een industriële woonstijl?

Welke raambekleding past bij een industriële woonstijl?

Het ene industriële interieur komt wat moderner en strakker over dan het andere. Bij de één overheerst het rauwe, onbewerkte loods gevoel, bij de ander spreken vooral de donkere, zwart stalen elementen tot de verbeelding. Bij weer een ander betreed je een nihilistisch witte ruimte. Zoveel smaken, zoveel interpretaties van de industriële stijl.

Het is dus ook absoluut niet eenduidig te zeggen welke raambekleding het beste past bij de industriële woning. Er is wel duidelijk een aantal gemene delers dat je op weg helpt om jouw raambekleding te kiezen. 

Industriële interieurs kenmerken zich door hun ruwe, schijnbaar onbehandelde stijl. Dat is precies de kunst, want vaak gaat er nog een hoop werk in zitten om die ongedwongen look te bereiken. Dat kan met grof, onbehandeld (drijf)hout en steen of beton bijvoorbeeld. Maar net zo goed met zwart staal, ijzerkleur, of wit. Afhankelijk van jouw voorkeur, laat je de raambekleding daarop aansluiten. 

Wat ook belangrijk is om niet te vergeten, is de balans tussen strak minimalistisch, en koud en kil. Elk interieur moet íets van gezelligheid hebben. Vergeet dus ook de verzachtende elementen niet, en waar beter dan voor het raam?

Wat voorbeelden ter inspiratie. Voert zwart of juist wit bij jou de boventoon? Versterk dit effect dan met gelijk kleurige brede houten jaloezieën of shutters (50 of 65 mm lamelbreedte). De robuuste vorm maakt ze uitermate geschikt. Hetzelfde geldt voor aluminium jaloezieën met een 50 of 70 mm brede lamel.

In principe geldt dat je voor grotere ramen brede lamellen gebruikt, en voor kleinere ramen smalle lamellen. Brede lamellen geven het wijdste blikveld naar buiten. Maar ga je voor een zogenaamde ‘megaview’ dan heb je een 25 mm brede lamel met extra veel zicht en lichtinval. Ook dat versterkt weer het industriële effect. 

Heb je juist veel glimmend zilverkleurig staal, dan passen die typisch strakke duo rolgordijnen, duettes of plissés waarschijnlijk perfect. Zwart, wit of zilvergrijs, afhankelijk van jouw geheel. 
Maar denk niet dat gordijnen geen optie zijn. Juist in gordijnroedes heb je de perfecte industriële uitvoeringen. Denk aan roedes van steigerpijp, of brede, zwarte gordijnrails met een gordijn in enkele retourplooi. De gordijnen hangen dan bij voorkeur tot 10 cm over de grond, waardoor je weer dat ‘we hebben er niks aan gedaan hoor’ effect krijgt. 

Speel ook met stof, van grof gewassen linnen, tot ruwe opengewerkte inbetweens. Zelfs velours kan op precies de juiste manier warmte brengen in jouw industriële stijl.

Heb jij een industriële woonstijl?

Laat je helpen bij het uitzoeken van nieuwe gordijnen
MAAK EEN AFSPRAAK

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Vloer + raamdecoratie = style statement
  Een vloer vervang je niet zomaar, maar wat doe je als je een andere stijl in je interieur wil aanbrengen? Dat is eenvoudiger dan je denkt. Ga aan de slag met je raamdecoratie en breng de sfeer in huis die jij wilt!
 • Lekker doorslapen overdag
  Die eerste periode na de geboorte van jouw kindje is een slopende tijd met weinig nachtrust. Doorslapen is er nog niet bij. Maar je kunt ze wel een handje helpen natuurlijk...
 • Styling foutjes voor het raam
  We horen het woord ‘fout’ niet graag. Terecht. Er is geen foute manier om dingen te doen. Toch is er voor veel zaken wel een ideale manier… ‘Beter goed gepikt dan slecht bedacht’, is in dit geval van toepassing.

DECOKAY BLOGS

 • Laat me slapen!
  Heerlijk toch dat geluid van de zomer? Het zoemen van de insecten? Insecten zijn belangrijk voor de natuur, maar een goede nachtrust is belangrijk voor ons. Horren op maat van Decokay houden alle insecten buiten, zodat het enige gezoem in huis straks nog van jouw wekker komt. 
 • Inbetween als elegante room divider
  Lichtdoorlatende stoffen zijn niet alleen prachtig voor de ramen, maar ook midden in de kamer. Met al dat thuiswerken hebben we behoefte aan extra afscherming van lichtinval op het scherm, of dat nu voor het raam is, of halverwege de ruimte. Dat opent nieuwe perspectieven.
 • Raambekleding als functionele sfeermaker in huis
  Als de zon schijnt, wil je er optimaal van genieten. Maar als je binnen zit, kan diezelfde zon ook echt irritant zijn, bijvoorbeeld wanneer hij recht op je TV schijnt. Met een mooie raambekleding creëer je een functionele oplossing waarmee jij zelf bepaalt hoeveel zon bij je naar binnen schijnt.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP