STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Wil je ‘on trend’ zijn, dan is het tijd om de kozijnen opnieuw te verven, en wel in een ‘moody’ donker. Donkere kozijnen passen in veel interieurs. Maar donker hoeft niet meteen zwart te zijn. Welke kleur past in jouw woonstijl?

Donkere kozijnen zijn hip! Maar welke kleur?

Donkere kozijnen zijn hip! Maar welke kleur?

Wie online zoekt op ‘donkere kozijnen’, krijgt meteen een overweldigend aanbod afbeeldingen te zien, waaruit je inspiratie kunt opdoen. 

Opvallend is dat zowel donkere kozijnen als deuren in meerdere woonstijlen worden toegepast. Ze passen bijvoorbeeld in industriële inrichtingen, in moderne-/stedelijke woningen, in alle Aziatische-/Japanse stijlen - en zeker ook in de klassieke woonstijl. 

Ook kun je ze combineren met zowel donkere- als lichte vloeren. Wanneer je klein woont, kun je dus prima kiezen voor een lichte vloer en donkere kozijnen, om het ruimtelijk te houden.

Maar zwart (RAL 9005) kan ook vrij hard zijn. Om die reden wordt RAL 9004 dan ook veel verkocht, die is nét wat zachter. De kunst is dus om precies de juiste donkere kleur bij jouw interieur te vinden. Misschien is dat voor jou wel zwartgrijs (RAL 7021) of antraciet (RAL 7016). Voor buiten zie je het donkere ‘monumententengroen’ (RAL 6009 of dennengroen) ook steeds vaker terugkomen. 

Goed om te weten is dat RAL kleuren helemaal niet noodzakelijk zijn om je aan vast te houden. Je kunt letterlijk elke kleurenwaaier pakken en je verbeelding de vrije loop laten, want elke kleur is te mengen. Ze hebben tegenwoordig ook erg tot de verbeelding sprekende namen als ‘basalt, buffel, kaviaar, mol, pitch black, of pure black’. Kortom, zwart is nog geen zwart...

Ook zijn er trends qua mat of glans. Momenteel kiezen de meeste mensen voor zijdeglans. Maar binnen de matte verven kun je ook voor super chique gaan, door jouw kleur in krijtverf te laten mengen, met ultra matte, poederige look.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Help! Ik vind meerdere woonstijlen leuk
  Je bent op zoek naar vernieuwing in je interieur. Je bladert watertandend door de woonbladen en vindt het ene interieur nog mooier dan het andere. Leuk, al die nieuwe trends. Maar je wilt het deze keer graag wat doordachter aanpakken. 

DECOKAY BLOGS

 • Aan de slag met Kleur van het Jaar ‘Brave Ground’!
  Komt de uitdrukking ‘de muren komen op me af’ je de laatste maanden wel erg bekend voor? Dan wordt het misschien eens tijd om de kleuren op die wanden aan te passen. Want wie veel tijd thuis doorbrengt, wil dat graag in een harmonieuze en rustige ambiance doen. Het kleurenpalet rondom Brave Ground, de kleur van het jaar 2021, past daar uitstekend bij. 
 • Jouw muur, jouw canvas
  Speciale effecten op de muur; hoe doe je dat? Inspiratie voor alle mogelijke vormen op de muur - Hoe je dat doet als een professional? Van betonlook tot lambrisering, en van sjabloon tot degradé, of druipende waterverf muur - met als winnaar de complete muurschildering - Wie durft?!
 • Primer en grondverf, wat is het verschil?
  Wie met een verfklus gaat beginnen, doet er goed aan om van tevoren advies in te winnen. Hoe je namelijk een te verven oppervlak goed onder handen neemt, is afhankelijk van het materiaal en van het gewenste resultaat. Een primer of grondverf is vaak de beste basis.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP