STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Welke gordijnhaken je kiest, hangt voor een groot deel af van de wijze van ophangen. Dat geldt voor het systeem (roede of rails bijvoorbeeld) maar ook voor de plooi. Daarnaast maakt het verschil of je luxe gordijnen op maat laat maken, of zelf aan de slag gaat.

Gordijnhaken in soorten en maten

Gordijnhaken in soorten en maten

Als je besluit zelf gordijnen te gaan naaien, kom je voor nogal wat keuzes te staan. Je moet verstand hebben van stof, want de dikte en kleur van een stof bepalen:
- de keuze voor het soort plooi;
- de keuze voor de kleur van het gordijnband;
- de breedte van het gordijnband;
- de soort en het materiaal van de gordijnhaak.

Kortom, voor een echt mooi eindresultaat, moet je weten wat je doet als je zelf gordijnen gaat naaien. Zowel qua stofberekening, als gebruik van band en haken. 

Dat gezegd hebbende, welke gordijnhaken gebruik je voor welke plooi?

Plooibandhaken voor enkele plooi:
Deze werden van oudsher gebruikt, maar zijn inmiddels door innovatie ingehaald. Toch zijn ze nog te koop. Ze zijn geschikt voor ca. 2 cm plooiband. 

Inschuifhaken voor enkele plooi:
Deze haken heb je zowel in metaal (zwaardere stoffen) als in plastic. Ze zijn niet verstelbaar, en alleen geschikt voor 8 cm gordijnband.

Gordijnhaak tweepoot of vierpoot voor enkele of dubbele plooi:
Deze gordijnhaken zijn geschikt voor plooiband tussen 6 en 8 cm. (overeenkomstig de lengte van de haken).

Verstelbare inschuifhaak plastic of metaal: 
Deze gordijnhaken heb je in twee maten: voor gordijnband van 6 of 8 cm. Je kunt ze zo verstellen dat ze precies mooi aansluiten op het plafond.

Verstelbare plastic instikhaak voor gordijnen:
Deze gordijnhaak naai je mee in de stof. Hij wordt alleen geleverd in plastic en is geschikt voor 8 cm band. Je hebt ervaring nodig om deze haken in te naaien, en een goede, daarvoor geschikte naaimachine. Het resultaat is wel het mooist van alle bovenstaande opties.

De luxe kant en klaar oplossing:
Wat weinig mensen weten, is dat je gordijnen nooit zo mooi worden als wanneer je ze laat maken door de betere speciaalzaak. Daarin worden de haken namelijk altijd meegestikt. Maar dat niet alleen, er wordt veel breder band gebruikt dan het standaard 8 cm band, namelijk 10, 12 of zelfs 15 cm. Dit geeft je gordijnen die ultieme chique look die je in de bladen ziet.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Nieuwe gordijnen?

Kom naar de winkel voor persoonlijk advies!
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Sterren en lampjes voor twinkelende ramen
  In de donkere dagen voor kerst hang je natuurlijk leuke sterren en lampjes voor je ramen. Een beetje licht in donkere tijden. En met lekker gevoerde overgordijnen is de Kerst goed door te komen. 
 • Buiten grauw? Niet met grijs voor je raam!
  Grijs voor je raam terwijl het buiten guur is? Ja, juist! Breng sfeer in je interieur met deze veelzijdige kleur, die je overal mee kunt combineren!
 • Pastels laten je gordijnen leven
  Kleuren zijn niet ‘plat’. Kleuren worden intenser, levendiger en variëren voor het oog, al naar gelang de toepassing op het materiaal. Bij sommige kleuren is dit effect sterker dan bij andere. Dit geldt zeker voor de momenteel veel in interieurs gebruikte pasteltinten!

DECOKAY BLOGS

 • Inbetween als elegante room divider
  Lichtdoorlatende stoffen zijn niet alleen prachtig voor de ramen, maar ook midden in de kamer. Met al dat thuiswerken hebben we behoefte aan extra afscherming van lichtinval op het scherm, of dat nu voor het raam is, of halverwege de ruimte. Dat opent nieuwe perspectieven.
 • Kies voor kleur met Luxaflex® Duette® Shades en plissés
  Ben je toe aan wat kleur in je huis? Denk dan eens aan Duette® Shades of Plissé Shades van Luxaflex® in kleurschakeringen van de zon zoals warme tinten rood, oranje of geel. En wat dacht je van het afstemmen van diepblauwe shades op een blauw geverfde muur? Spannend en subtiel.  
 • Mooi en milieubewust van A House of Happiness
  Dat duurzaam en trendy heel goed samen gaan weten we inmiddels al wel. Maar maak jij ook echt bewust de keuze voor ‘groen’ in je interieur? Textieldecoratiespecialist A House of Happiness zegt: Green is not a color it’s an attitude. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP