STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


De sfeer die een kamer uitstraalt wordt voor een groot gedeelte bepaald door de wanden. Als je deze sfeer wilt versterken, is behang de juiste keuze. Maar wat past bij jou?

Welk motief moet ik kiezen voor behang?

Welk motief moet ik kiezen voor behang?

Het kiezen van een patroon of motief heeft invloed op de uiteindelijke sfeer die je creëert in een kamer. Vaak is het het beste om maximaal één of twee muren te behangen met een motief. Daarmee leg je accenten, en blijft de rest van de kamer rustig.

Tegenwoordig zijn motieven in behang heel trendy. Dat komt mede door de opkomst van digitaal printen in plaats van het klassieke gebruik van een wals bij de productie van behang. Hierdoor werd het mogelijk om veel grotere patronen of afbeeldingen te maken. Met deze zogenaamde 'murals' krijg je geweldige sfeermakers in een kamer. 

Denk bijvoorbeeld aan een print waarop een stenen muur is afgebeeld. De keuzes zijn overweldigend - zelfs per categorie. Zo heb je Franse stenen behang, leistenen behang, beton look behang, witte stenen, grijze stenen, rode stenen... Afijn, een kwestie van gericht zoeken dus. 

Maar welk behang kies je dus om die gerichte zoektocht te kunnen starten? De allergrootste tip is om te werken vanuit de woonstijl en het sfeerbeeld dat jij wilt overbrengen.
- Hou je van knusse gezelligheid? Dan is een schrootjes behang misschien wat voor jou.
- Ben jij het romantische type? Dan kun je uitpakken met behang met een foto van een prachtig landschap bijvoorbeeld, maar ook bloemen behang kan fantastisch werken.
- Voor jou geen tierelantijnen, maar een robuuste industriële stijl? Dan kan je je hart ophalen met alle stoere dessins behang die die ruwe, ongedwongen stijl accentueren.
- Een stads urban type? Verdiep je eens in de vele soorten jungle en blader behang. Je creeërt een ware oase van rust in je appartement.
- Ook voor de Bohemian en vintage liefhebbers is er ruime keuze in behang. Wat dacht je van super natuurlijk ogend behang waarin echte schelpen of riet verwerkt zijn? Dan ga je eigenlijk al een beetje naar de waardere variant wandbekleding. Maar deze stijl is zo fluide dat je rustig kunt shoppen wat jij leuk vindt.

Voor iedere smaak, inrichting en woonstijl is er een passend behang. Hoe het behang te combineren is weer een hoofdstuk apart, waarbij de specialist je graag adviseert. Vaak hebben behangcollecties op elkaar afgestemde uitvoeringen namelijk. 
 

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Hoe meer keuze, hoe moeilijker het wordt...

Kom op de koffie en blader op je gemak alle stalenboeken door
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Een levensgroot kunstwerk
  Voorzichtig zijn heeft nog nooit geleid tot de beste, vernieuwende ideeën… Dat geldt zeker ook als het gaat om interieur styling. Soms moet je gewoon de stoute schoenen aantrekken en knallen.
 • Subtiele of grootse muren: laat patronen voor je werken!
  Een nieuwe kleur op de muur? Of ga je voor een fris behang? Waarom niet gewoon een leuk patroon? Met een hip dessin op je muur kun je uitpakken en je interieur wat extra uitstraling geven. Of je nu gaat voor groots of subtiel, er is genoeg te kiezen!
 • Aaibare muren met stof
  Niet iets om af te stoffen, maar om mee te pronken, dat is de nieuwste rage in behang: de impressie van prachtige lappen stof. Het effect wordt gemaakt door zowel structuur als vezels, dessin en kleurnuances toe te voegen. 

DECOKAY BLOGS

 • Zilt zeezicht om bij weg te dromen…
  Gewoon, simpel behang, met een zichzelf-herhalend patroon, is er amper meer bij tegenwoordig. Het is er nog wel, maar het zijn indrukwekkende ontwerpen met weinig herhaling. Lichtreflectie, structuur en glans geven extra dimensies. Maar het kan ook helemaal zonder repetitie: een ode aan de mural.
 • Mooi marmer op je muur, vloer en voor het raam
  Toe aan een nieuw interieur? Heb je wel eens aan marmer gedacht? Nee? Ontdek dan wat je er allemaal mee kunt doen. Want dat marmer je huis net dat beetje extra geeft, is zeker!
 • Een statement maken met behang, dat kan met Terra en Bold!
  Een statement maken met behang? Wil je meer dan een kleurtje of dessin, bekijk deze nieuwe behangcollecties. Je moet ze niet alleen zien - maar ook voelen! Oogstrelende en zinnenprikkelende wandbekleding. Pak stoutmoedig uit met Bold, of haal de natuur in huis met Terra. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP