STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Als je een paar prachtige nieuwe gordijnen koopt, komt bij het uitkiezen vanzelf de vraag of je deze gevoerd wilt hebben. Wat zijn gevoerde gordijnen eigenlijk?

Wat zijn gevoerde gordijnen?

Wat zijn gevoerde gordijnen?

Gevoerde gordijnen zijn gordijnen waaraan een extra laag is toegevoegd. Die extra laag kan meerdere functies hebben. Dat hangt van de gekochte gordijnen af, maar zeker ook van je aanvullende wensen op het vlak van raambekleding. 

Gordijnen die zelden of nooit gevoerd hoeven worden: 
Gordijnen voeren, is van toepassing op de meeste niet-transparante gordijnstoffen. Ga je namelijk transparante, lichtdoorlatende stoffen voeren dan… nu ja, zijn deze niet lichtdoorlatend meer natuurlijk.
Ook black-out of dim-out gordijnen hoeven meestal niet gevoerd te worden. Deze hebben al een speciale laag aan de achterzijde - en/of zijn extra dicht geweven - waardoor een tweede laag meestal niet alleen overbodig is, maar het ook onmogelijk maakt er nog een extra laag aan toe te voegen, omdat de plooi dan te ‘vol’ wordt. 

Gordijnen die meestal gevoerd worden:
Kwetsbare gordijnen worden meestal gevoerd voor het behoud van de stof. Onder kwetsbare stoffen worden stoffen verstaan waaraan halen kunnen komen (bijvoorbeeld door een ruwe muur). Velours is een goed voorbeeld van zo’n stof.

Ook om andere praktische redenen worden gordijnen vaak gevoerd. Denk aan het weren van zonlicht op kwetsbare stof, of het tegenhouden van lichtinval. Daarnaast zijn behoud van warmte of het weren van warmte ook veelgehoorde argumenten voor voering. 

Het oog wil ook ‘van buiten’ wat. Gordijnen met een (minder mooie) witte achterkant worden soms ook gevoerd met dezelfde stof, gekeerd naar de buitenzijde. Dit is een op-en-top chique oplossing omdat je vanuit buiten dezelfde uitstraling hebt als binnen.

Wat weinig mensen weten, is dat gordijnen ook mooier vallen wanneer de stof gevoerd is met een tweede laag. Het gordijn valt namelijk beter in de plooi als hij wat meer ‘body’ heeft.

Op zoek naar gevoerde gordijnen?

Kom naar de winkel voor persoonlijk advies
MAAK EEN AFSPRAAK

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY BLOGS

  • Welke raambekleding is jou op het lijf geschreven?
    Wat hang ik voor het raam? Goed doordacht interieur design wordt steeds belangrijker. Het aanbod neemt dan ook toe. Waar je vroeger de keuze had uit een drietal varianten (gordijnen, jaloezieën of duettes) sta je nu temidden van een keur aan raamdecoratie met alle mogelijke specs! 
  • Raambekleding als functionele sfeermaker in huis
    Als de zon schijnt, wil je er optimaal van genieten. Maar als je binnen zit, kan diezelfde zon ook echt irritant zijn, bijvoorbeeld wanneer hij recht op je TV schijnt. Met een mooie raambekleding creëer je een functionele oplossing waarmee jij zelf bepaalt hoeveel zon bij je naar binnen schijnt.
  • Dromen van licht...
    Keuzes - keuzes in het leven… Als er iets is dat bepalend is voor je interieur - en dus ook voor hoofdbrekens kan zorgen - is het wel raamdecoratie. Het wordt je tegenwoordig ook niet makkelijk gemaakt door het enorme aanbod en de variëteit in raambekleding... 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP