sofia_bronze_520210602165450.webp

Wat zijn gevoerde gordijnen?

Als je een paar prachtige nieuwe gordijnen koopt, komt bij het uitkiezen vanzelf de vraag of je deze gevoerd wilt hebben. Wat zijn gevoerde gordijnen eigenlijk?

Op zoek naar gevoerde gordijnen?

Kom naar de winkel voor persoonlijk advies

MAAK EEN AFSPRAAK

Gevoerde gordijnen zijn gordijnen waaraan een extra laag is toegevoegd. Die extra laag kan meerdere functies hebben. Dat hangt van de gekochte gordijnen af, maar zeker ook van je aanvullende wensen op het vlak van raambekleding. 

Gordijnen die zelden of nooit gevoerd hoeven worden: 
Gordijnen voeren, is van toepassing op de meeste niet-transparante gordijnstoffen. Ga je namelijk transparante, lichtdoorlatende stoffen voeren dan… nu ja, zijn deze niet lichtdoorlatend meer natuurlijk.
Ook black-out of dim-out gordijnen hoeven meestal niet gevoerd te worden. Deze hebben al een speciale laag aan de achterzijde - en/of zijn extra dicht geweven - waardoor een tweede laag meestal niet alleen overbodig is, maar het ook onmogelijk maakt er nog een extra laag aan toe te voegen, omdat de plooi dan te ‘vol’ wordt. 

Gordijnen die meestal gevoerd worden:
Kwetsbare gordijnen worden meestal gevoerd voor het behoud van de stof. Onder kwetsbare stoffen worden stoffen verstaan waaraan halen kunnen komen (bijvoorbeeld door een ruwe muur). Velours is een goed voorbeeld van zo’n stof.

Ook om andere praktische redenen worden gordijnen vaak gevoerd. Denk aan het weren van zonlicht op kwetsbare stof, of het tegenhouden van lichtinval. Daarnaast zijn behoud van warmte of het weren van warmte ook veelgehoorde argumenten voor voering. 

Het oog wil ook ‘van buiten’ wat. Gordijnen met een (minder mooie) witte achterkant worden soms ook gevoerd met dezelfde stof, gekeerd naar de buitenzijde. Dit is een op-en-top chique oplossing omdat je vanuit buiten dezelfde uitstraling hebt als binnen.

Wat weinig mensen weten, is dat gordijnen ook mooier vallen wanneer de stof gevoerd is met een tweede laag. Het gordijn valt namelijk beter in de plooi als hij wat meer ‘body’ heeft.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay