STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen






















Hou je van de look van whitewash, die je vaak terugziet in basic- en Scandinavische interieurs? Je maakt hem heel gemakkelijk zelf, op ontelbaar veel manieren. Het hangt er maar net vanaf wat jouw basismateriaal, en smaak is.  

Wat is whitewash?

Wat is whitewash?

Om bij het begin te beginnen, wat is whitewash nou eigenlijk? Exact vertaald, een witte 'wassing'. Door een semi transparante laag toe te voegen, ontstaat een witte waas. De houtnerf blijft daarbij zichtbaar, en neemt de witte kleur onregelmatig op. 

Het allereerste gebruik van whitewash (in de zestiende eeuw) was letterlijk witte kalkpoeder. Het werkte tegen schimmelvorming, hitte, brand en vocht, en werd daarom toegepast op balken en daken. 
Onder de term whitewash scharen we in de volksmond inmiddels alle technieken die een witte, niet dekkende waas geven over hout. (Zo heb je 'wash' in alle kleuren, zoals blackwash, greywash, enz.) 

Op wat voor manieren kun je whitewash maken?
Met witte verf: whitewash verf, gesso, kalkverf of krijtverf. Je kunt feitelijk elke soort verf gebruiken die watergedragen is. Je mengt dan één op één met water, en voor een lichter effect op twee delen water. Bij de traditionele manier (krijtverf en kalkverf dus) veeg je de verf naderhand weer weg met een doek, waardoor de verf vooral achterblijft in de nerf. 

- Met witte beits: deze laat je zitten na het aanbrengen, en hecht zich bij iedere laag sterker aan de natuurlijke houtnerven.

- Met witte was of olie: verniswas, kalkwas, krijtwas of lime was. Dit geeft een heel natuurlijk effect omdat de witte was echt in het hout kruipt. Je zal dus nooit dat echte gevoel van een laag eroverheen krijgen. Dit geeft dan ook het meest natuurlijke uiterlijk. 

- Witte verf deels afschuren: een dekkende witte verflaag wordt deels doorgeschuurd voor een verouderd, sleets uiterlijk. Na het schuren wordt vaak alsnog een was aangebracht voor een waas van ouderdom. Dit geeft een meer brocante (landelijk romantische) look. 

Wat voor whitewash effect je wilt bereiken, bepaalt dus welke methode je toepast. Maar ook wát je gaat whitewashen. De vloer stelt andere voorwaarden dan een meubelstuk of de buitenkozijnen, zeker als daar al bestaande lagen verf of was op zitten. Dit bepaalt dus deels je keuze. De lichte, subtiele look is echter altijd haalbaar, alleen ga je dan werken met aflakken of waxen. 

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Je vloer of meubels white washen?

Vraag gerust advies voor jouw klus!
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

  • Help! Ik vind meerdere woonstijlen leuk
    Je bent op zoek naar vernieuwing in je interieur. Je bladert watertandend door de woonbladen en vindt het ene interieur nog mooier dan het andere. Leuk, al die nieuwe trends. Maar je wilt het deze keer graag wat doordachter aanpakken. 

DECOKAY BLOGS

  • Blog: Welke kleur van het jaar past bij jou?
    Een beetje extra inspiratie kan iedereen wel gebruiken als het gaat om interieur en kleur. Elk jaar zie je weer één of meerdere nieuwe kleuren terug die de interieurwinkels domineren. Potjes, vaasjes, stoelbekleding…
  • Verven of schilderen… Wat is wat…?
    Ik schilder (en verf) al jaren. En ik schrijf er ook nog over… Maar toen een kennis me terloops vroeg wat het verschil nou precies was, moest ik het antwoord schuldig blijven. Dat kon natuurlijk niet.
  • Primer en grondverf, wat is het verschil?
    Wie met een verfklus gaat beginnen, doet er goed aan om van tevoren advies in te winnen. Hoe je namelijk een te verven oppervlak goed onder handen neemt, is afhankelijk van het materiaal en van het gewenste resultaat. Een primer of grondverf is vaak de beste basis. Deze producten staan meestal naast elkaar in het schap. Maar wanneer gebruik je wat? Met die vraag ging ik naar Decokay.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP