STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Een mooie houten vloer gaat jaren mee. Een goede parketlak garandeert dat het hout mooi blijft en niet slijt. Het enige dat nog kan slijten is de lak. Daarom is een goede, slijtvaste parketlak belangrijk voor het behoud van je vloer.

Wat is parketlak?

Wat is parketlak?

Hoe weet je of jouw vloer geschikt is voor parketlak? Als er weinig speling zit in je houten vloer (meestal het geval bij parket, of hardhouten vloeren) dan kun je een parketlak gebruiken. Omdat de lak sterk uithardt, is gebruik op werkende ondergronden niet aan te raden, dan zou je barsten krijgen. Wel is het zo dat een niet-werkende vloer er extra mee beschermd wordt tegen werken, simpelweg omdat er geen vocht meer in de vloer kan dringen.

Maar een slijtvaste beschermlaag is op meerdere oppervlakken handig. Parketlak wordt daarom ook wel gebruikt voor een tafelblad of meubelstuk dat extra bescherming nodig heeft. 

Parketlak is een transparante, heldere lak met een hoogglans (met behoud van stroefheid) of matte zijdeglans. Hij vergeelt niet en beïnvloedt de kleur van het hout niet. Hij legt echt een laagje over het hout, in tegenstelling tot geoliede of gewaxte vloeren. Het grote voordeel daarvan is dat de vloer ook beschermd is tegen vlekken van bijvoorbeeld water of licht bijtende substanties. Deze kunnen niet in het hout dringen door de laklaag. Dweilen is dan ook geen probleem.

Er wordt wel gezegd ‘als er één ding is waar je niet op moet bezuinigen is het parketlak’ en dat is waar. Een kwalitatief goede parketlak verlengt het plezier van je vloer met jaren. Dat kan het verschil betekenen tussen iedere 6, of iedere 12 jaar je vloer lakken.

Je kunt kiezen uit twee soorten parketlak: watergedragen- of alkydlak, wat een twee componenten lak is die bij gebruik gemengd wordt. Een parketlak op waterbasis is bedoeld voor particulier gebruik, terwijl een alkyd lak voor projectmatig gebruik wordt aangeraden. Dat wil echter niet zeggen dat je als consument niet kunt kiezen voor een twee componenten lak voor een super krachtige bescherming van je mooie vloer. 

Wanneer je bijvoorbeeld hebt gekozen voor een parketlak met een mooi kleurtje erin (die zijn er ook) kun je beter een transparante laag projectlak aanbrengen over de gekleurde laag, om zichtbare slijtage te voorkomen. 

Het lijkt misschien een klus, maar de lak droogt meestal snel en is binnen 8 uur weer overschilderbaar. 

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Wil je zeker weten dat je de juiste parketlak kiest?

Kom naar de winkel voor persoonlijk advies
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY BLOGS

  • Verven of schilderen… Wat is wat…?
    Ik schilder (en verf) al jaren. En ik schrijf er ook nog over… Maar toen een kennis me terloops vroeg wat het verschil nou precies was, moest ik het antwoord schuldig blijven. Dat kon natuurlijk niet.
  • Primer en grondverf, wat is het verschil?
    Wie met een verfklus gaat beginnen, doet er goed aan om van tevoren advies in te winnen. Hoe je namelijk een te verven oppervlak goed onder handen neemt, is afhankelijk van het materiaal en van het gewenste resultaat. Een primer of grondverf is vaak de beste basis. Deze producten staan meestal naast elkaar in het schap. Maar wanneer gebruik je wat? Met die vraag ging ik naar Decokay.
  • Aan de slag met Kleur van het Jaar ‘Brave Ground’!
    Komt de uitdrukking ‘de muren komen op me af’ je de laatste maanden wel erg bekend voor? Dan wordt het misschien eens tijd om de kleuren op die wanden aan te passen. Want wie veel tijd thuis doorbrengt, wil dat graag in een harmonieuze en rustige ambiance doen. Het kleurenpalet rondom Brave Ground, de kleur van het jaar 2021, past daar uitstekend bij. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP