as_creation_thermowall20230220104945.webp

Welk behang isoleert goed?

Barre tijden vragen om productinnovatie. Het vroegere mousse behang dat voor isolatie gebruikt werd, bestaat al enige tijd niet meer. Het alternatief dat in de bouwmarkt word aangeraden is renovatievlies. Dat heeft echter geen enkele isolatiewaarde. Maar nu is er eindelijk iets nieuws dat echt werkt!

Wie vandaag de dag googelt op ‘isolatiebehang’ of ‘isolerend behang’ komt terecht bij de bouwmarkt, en vindt daar renovatievlies. Er wordt geadviseerd om over dit behang heen te behangen of schilderen (het is niet echt fraai van zichzelf).

Maar is renovlies ook isolerend? Nee. Om wanden te isoleren is lucht nodig, vandaar dat vroeger behang met foam ertussen gebruikt werd. (Je weet wel, van dat caravan behang.)

Bovendien is de truc van behang juist dat het ademt, zodat het vocht uit de muren kan ontsnappen. Kan dit niet, dan gaat onherroepelijk je behang opbollen. Koud vocht zoekt de warmte van binnen op namelijk…

Renovlies ademt, dus dat is op zich geen reden om het niet te gebruiken. Het doet echter verder niets voor je isolatie. Wel voor lelijke gebarsten muren. Wil je echt isoleren tegen de kou op de muur met behang, dan kunnen we trots een primeur presenteren: het echt isolerend behang Thermo Wall!

Specificaties van de "Thermo Wall":
- Het vermindert warmteverlies met 18%.
- Het heeft een kortere opwarmfase.
- Je kunt eroverheen behangen of schilderen.
- Het laat vocht ontsnappen.
- Het is geluidsisolerend.
- Het is schokabsorberend.
- Het dicht scheuren, net als renovlies.
- Leverbaar in twee maten: rol van 10 x 0,53m of 10 x 1,06m.

Doe je hierover nog eens 3D behang met een foam tussenlaag en stoffen toplaag, dan heb je helemaal maximale isolatie.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay