multisol_jaloezieen_minimalistisch_interieur20230314092308.webp

Hoe krijg je een minimalistisch interieur?

Minimalisme - leven met minder - vertaalt zich in een minimalistisch interieur. Een interieur met minder dus. Maar minder wát? Minder kleur, minder meubels, minder frutsels? Hoe krijg je een minimalistische inrichting?

Wanneer je je hele huis opruimt tot alleen de noodzakelijke, essentiële dingen overblijven, ben je klaar voor een minimalistisch interieur. Maar als er dan nog een bank, een stoel een  tafel en een kast overblijven, is dat toch niet echt genoeg om die typisch minimalistische sfeer te vangen.

Minimalisme is niet alleen de essentie over zien te houden, maar ook de pure schoonheid daarvan. Weloverwogen keuzes maken dus. Ook is het belangrijk om alles op elkaar aan te laten sluiten, en met kleuren niet teveel te ‘schreeuwen’.

Hou jij van licht hout? Mix het dan niet met donker. Hou jij van robuust zwart staal? Voer dit dan structureel door. Tot in de puntjes. De eenheid moet idealiter een stromende vanzelfsprekendheid zijn.

Neutrale basiskleuren doen het goed; crème, wit, zandkleuren, zwart. En daar kan best een rustige steunkleur bij zoals diep donkerblauw. Maar voer deze dan ook door waar mogelijk. Zo zou je dekbedovertrek weer bij die kleur gordijnen kunnen passen. Alles moet naar elkaar toe trekken zonder dat je erover na hoeft te denken.

Niets mag overheersen, maar als je een puur gerecht bereid, gebruik je alleen de beste ingrediënten… Vergelijk dit met je huis. Alleen de écht mooie dingen komen erin, die je met trots laat zien. Daar mag je best een extra lamp op richten. Wát er is, mag er zijn. Het is dan ook geen goedkope interieurkeuze.

Kwaliteit mag van ieder onderdeel afstralen. Prachtige stoffen, luxe houtsoorten en gelikte raambekleding. Denk aan elektrisch open glijdend, strak weggewerkt. Niet alleen netjes, maar ook mooi dus.

In een minimalistische inrichting bekruipt je een gevoel van bewondering, niet een gevoel van kilte. Dat is de graadmeter of het goed gelukt is. Want love it or hate it, minimalisme oogt luxe, zonder dat daar gouden vazen, tierelantijnen of overdaad voor nodig is.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay