STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Bij de keuze voor een nieuwe vloer wil je zeker weten dat je geen last krijgt van je huisstofmijtallergie. Dat geldt trouwens ook voor mensen met andere longklachten. Wat is nou de ideale vloer bij deze klachten, harde of juist zachte vloerbedekking?

Welke vloer bij huisstofmijtallergie?

Welke vloer bij huisstofmijtallergie?

Als er iets is waar de meningen over verdeeld zijn, dan is het wel dit onderwerp. Zelfs een aantal officiële instanties houdt nog altijd vast aan het advies om voor harde, gladde vloerbedekking te gaan. De logische gedachte daarachter was altijd dat je een harde vloer kunt dweilen, en dat er geen stof in kan gaan zitten. 

De Duitse allergie- en astmabond (DAAB) heeft echter een onderzoek gedaan waaruit bleek dat er twee keer zoveel fijnstof in huizen hangt met harde vloeren. Ook een onderzoek in Zweden toonde aan dat er tussen 1975 en 1995 maarliefst drie keer zoveel allergische reacties waren, terwijl vloerbedekking in die periode voor 70% uit de slaapkamers verdween. 

De verklaring wordt vaak gezocht in het feit dat stof op een harde vloer kan gaan dwarrelen, terwijl het op tapijt vastgehouden wordt. Uiteraard is goed zuigen wel van groot belang. Maar met een huisstofmijtallergie is dat sowieso een randvoorwaarde.

Wel zijn er materialen aan te wijzen die deze truc van het vasthouden nog beter doen. Dat zijn vooral niet-statische materialen. Statische materialen trekken stof aan, en zorgen voor een samenklontering waardoor je feitelijk nog meer stof inademt. 

Kies dus - zeker voor de slaapkamer - voor vloerbedekking van natuurlijke materialen zoals sisal, zeegras of wol. Een korte, gladde pool, of een lus is het beste, dat houdt het stof goed vast.

Als je zeer proper bent en zeker weet dat je een harde vloer in de woonkamer toch ook regelmatig zult zuigen, is het een idee om in de woonkamer bijvoorbeeld met een groot kleed te werken. Een bank die reikt tot op de grond, zodat zich daaronder geen stof kan verzamelen is dan wel aan te raden. Zo heb je de voordelen van beide opties. Lekker warm aan je voeten, en het gebruiksgemak van een houten vloer. 

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Last van een huisstofmijt allergie?

Kom naar de winkel voor persoonlijk advies
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Vloeren om verliefd op te worden
  Vloeren hebben het zwaar te verduren. We leggen er een kleed op, zetten er een tafel op, maken er met onze stoelen heel wat deukjes in. Die o zo belangrijke vloer vraagt als het goed is weinig aandacht en gaat jaren mee. Mee in jouw leven en alles wat daarbij hoort. Voor welke vloer ga jij?
 • De ideale keukenvloer
  Wat is een ideale keukenvloer? Eentje die tegen een spatje en een stootje kan natuurlijk! Want iedereen laat wel eens een pan uit z’n handen glippen of knoeit met vette sauzen, koffie of rode wijn. Maar hoe zorg je ervoor dat het wel sfeervol blijft? 
 • Een vloer die de dennennaalden overleeft
  Het hoort er een beetje bij tijdens de kerstdagen; dennennaalden op de vloer en zachte winterkleden. Maar ook met z’n allen in de keuken aan de slag en daarna uitgebreid tafelen. Het is fijn als je vloer dan tegen een stootje kan.

DECOKAY BLOGS

 • Lekker ‘voelen’ dat moet gewoon met tapijt!
  Denk je dat tapijt uit de tijd is en niets voor jou? Think again… Op de VTWonen design beurs kwamen we de nieuwe tapijtcollectie van VT Wonen tegen en werden op slag verliefd. Voor elke smaak wat wils en een ultiem gevoel van luxe.
 • Een prachtige én krachtige vloer… die past bij ons
  Wij waren al enige tijd op zoek naar een nieuwe vloer voor onze woning, toen we de VT-Wonen design beurs bezochten (vroeger de Woonbeurs). We liepen daar met één doel; eindelijk een keuze maken voor het soort vloer. Werd het een gietvloer, tegels, laminaat of PVC… Genoeg keuze. 
 • Extra grote houten planken… van vinyl
  Een houten vloer is een lust voor het oog in veel interieurs. Maar toch heeft echt hout wel een aantal nadelen: de vloer kan gaan werken of de afwerklaag slijt. Wil jij een praktische vloer met niets dan voordelen? Laat je dan verrassen door een vinylvloer met een echt houtdessin. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP