STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Hoe groot het vloerkleed is dat je neer legt, kan gevolgen hebben voor de sfeer en het optische effect dat gecreëerd wordt.

Hoe kies ik de grootte van mijn vloerkleed?

Hoe kies ik de grootte van mijn vloerkleed?

De grootte van het vloerkleed bepaalt voor een groot deel hoe de rest van de kamer eruitziet qua sfeer.

Mensen zijn vaak geneigd om een klein vloerkleed te kiezen. Maar een kleiner kleed zorgt er vaak ook voor dat de kamer kleiner of rommeliger lijkt. Ook de vorm van het kleed heeft invloed op hoe de kamer er uit ziet. Zo is een langwerpig kleed handig wanneer de kamer langer moet lijken. Het zelfde geldt voor een kleed dat in de breedte wordt gelegd, waardoor de kamer juist breder lijkt. Een heel groot kleed waar je de meubels op zet, maakt de kamer optisch groter en verbindt de meubels, zodat het één mooi geheel wordt. 

Tegenwoordig is spelen met kleden erg hip. Leg eens wat kleden van verschillende vormen op en bij elkaar. Of denk bijvoorbeeld eens aan een groot rond kleed. Dat is een mooie vorm voor een zachte sfeer. 

Zorg sowieso dat het kleed qua kleur of patroon wel één geheel is met de rest van de ruimte, of dat elk kleed goed matcht met de meubels. Dan maak je een mooi geheel door te spelen met verschillende ruimtes in één ruimte. Door gebruik van de juiste kleuren, wordt het toch een eenheid. 

*Interessant weetje: laat het vloerkleed bij de eethoek ruim genoeg vallen voor de stoelen om achteruit te kunnen schuiven. En voor de woonkamer om alle fauteuils en banken op te laten passen.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Het perfect passend kleed al gevonden?

Laat je inspireren door de mogelijkheden
MAAK EEN AFSPRAAK

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • De ideale keukenvloer
  Wat is een ideale keukenvloer? Eentje die tegen een spatje en een stootje kan natuurlijk! Want iedereen laat wel eens een pan uit z’n handen glippen of knoeit met vette sauzen, koffie of rode wijn. Maar hoe zorg je ervoor dat het wel sfeervol blijft? 
 • Een vloer die de dennennaalden overleeft
  Het hoort er een beetje bij tijdens de kerstdagen; dennennaalden op de vloer en zachte winterkleden. Maar ook met z’n allen in de keuken aan de slag en daarna uitgebreid tafelen. Het is fijn als je vloer dan tegen een stootje kan.
 • Dé kleur voor op de vloer? Go grey!
  Grijs is dé kleur voor een perfecte vloer. Waarom? Omdat je grijs prima kunt combineren met andere kleuren in je interieur, en je hem in elk materiaal, print en dessin kunt kiezen.  Bovendien is deze kleur warmer dan een witte vloer.

DECOKAY BLOGS

 • Lekker ‘voelen’ dat moet gewoon met tapijt!
  Denk je dat tapijt uit de tijd is en niets voor jou? Think again… Op de VTWonen design beurs kwamen we de nieuwe tapijtcollectie van VT Wonen tegen en werden op slag verliefd. Voor elke smaak wat wils en een ultiem gevoel van luxe.
 • Een prachtige én krachtige vloer… die past bij ons
  Wij waren al enige tijd op zoek naar een nieuwe vloer voor onze woning, toen we de VT-Wonen design beurs bezochten (vroeger de Woonbeurs). We liepen daar met één doel; eindelijk een keuze maken voor het soort vloer. Werd het een gietvloer, tegels, laminaat of PVC… Genoeg keuze. 
 • Extra grote houten planken… van vinyl
  Een houten vloer is een lust voor het oog in veel interieurs. Maar toch heeft echt hout wel een aantal nadelen: de vloer kan gaan werken of de afwerklaag slijt. Wil jij een praktische vloer met niets dan voordelen? Laat je dan verrassen door een vinylvloer met een echt houtdessin. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP