HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Tapijt is er in heel veel verschillende soorten. In de eerste plaats is er uiteraard verschil in de kwaliteit. Daarnaast verschilt de structuur en de samenstelling (wat vaak de kwaliteit weer bepaalt).

Welke soorten tapijt zijn er?

Welke soorten tapijt zijn er?

Tapijt kan gemaakt worden van uiteenlopende grondstoffen. De betere kwaliteit tapijten worden gemaakt van (een combinatie van) wol of polyamide. Goedkoper tapijt is meestal van polypropyleen gemaakt.

Naast de kwaliteit is natuurlijk ook de structuur van het tapijt van belang. Hou je van een glad veloursachtig tapijt, van een tapijt met een natuurlijk uiterlijk, of juist van een hoge nonchalante frisé? Er zijn onnoemelijk veel mogelijkheden.

Natuurtapijt
Dit is tapijt gemaakt van natuurlijke materialen als sisal, kokos of zeegras. Meestal wordt dit in natuurlijke kleuren verkocht, maar er zijn ook gekleurde varianten te koop. Natuurlijke materialen hebben echter de neiging te verkleuren onder invloed van direct zonlicht. Om die reden wordt ook tapijt gemaakt van polyamide, met de look en feel van natuurtapijt. Vaak wordt dit nog wel gemengd met een klein beetje natuurlijke materialen, om het niet van natuurlijk te kunnen onderscheiden. Deze tapijten hebben altijd een patroon. Let daarom goed op dat je dit niet voor de trap kiest. Het patroon zal namelijk niet doorlopen. Dit is de charme van het product, maar wel iets om rekening mee te houden. 

Alle tapijt soorten worden gemaakt in uiteenlopende, eigentijdse, trendy kleuren. Zo kun je voor je kamer de perfecte passende stijl kiezen.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Het beste tapijt kopen?

Kom zelf oriënteren op kwaliteit

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • De ideale keukenvloer
  Wat is een ideale keukenvloer? Eentje die tegen een spatje en een stootje kan natuurlijk! Want iedereen laat wel eens een pan uit z’n handen glippen of knoeit met vette sauzen, koffie of rode wijn. Maar hoe zorg je ervoor dat het wel sfeervol blijft? 
 • Een vloer die de dennennaalden overleeft
  Het hoort er een beetje bij tijdens de kerstdagen; dennennaalden op de vloer en zachte winterkleden. Maar ook met z’n allen in de keuken aan de slag en daarna uitgebreid tafelen. Het is fijn als je vloer dan tegen een stootje kan.
 • Dé kleur voor op de vloer? Go grey!
  Grijs is dé kleur voor een perfecte vloer. Waarom? Omdat je grijs prima kunt combineren met andere kleuren in je interieur, en je hem in elk materiaal, print en dessin kunt kiezen.  Bovendien is deze kleur warmer dan een witte vloer.

DECOKAY BLOGS

 • Lekker ‘voelen’ dat moet gewoon met tapijt!
  Denk je dat tapijt uit de tijd is en niets voor jou? Think again… Op de VTWonen design beurs kwamen we de nieuwe tapijtcollectie van VT Wonen tegen en werden op slag verliefd. Voor elke smaak wat wils en een ultiem gevoel van luxe.
 • Een prachtige én krachtige vloer… die past bij ons
  Wij waren al enige tijd op zoek naar een nieuwe vloer voor onze woning, toen we de VT-Wonen design beurs bezochten (vroeger de Woonbeurs). We liepen daar met één doel; eindelijk een keuze maken voor het soort vloer. Werd het een gietvloer, tegels, laminaat of PVC… Genoeg keuze. 
 • Extra grote houten planken… van vinyl
  Een houten vloer is een lust voor het oog in veel interieurs. Maar toch heeft echt hout wel een aantal nadelen: de vloer kan gaan werken of de afwerklaag slijt. Wil jij een praktische vloer met niets dan voordelen? Laat je dan verrassen door een vinylvloer met een echt houtdessin. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP