HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Tapijt is erg onderhoudsvriendelijk, regelmatig stofzuigen is al voldoende.

Hoe onderhoud ik mijn tapijt?

Hoe onderhoud ik mijn tapijt?

Tapijt onderhouden is makkelijk. Regelmatig stofzuigen is meestal voldoende om zo lang mogelijk plezier te hebben van je mooie vloer. Als je daarnaast probeert om vuil zo veel mogelijk buitenshuis te houden door een goede grote inloopmat neer te leggen, ben je al een heel eind.

Eerst water de rest komt later...
Als er onverhoopt toch vlekken op je tapijt komen, ga je altijd eerst aan de slag met water. Echt 99% van de vlekken verwijder je met een schone doek en water. Ga niet wrijven, maar dep de vlek met de doek en schoon water. Is de vlek nog niet helemaal weg, leg dan de natte theedoek op de vlek en loop daar gewoon over heen zoals je ook over tapijt zou lopen. Tijdens het drogen is het de bedoeling dat de vlek met het verdampende water verdwijnt. Deze handeling kun je een aantal keren herhalen. Als de vlek dan nog niet verdwenen is, komen pas de reinigingsmiddelen aan bod.

Te laat en toch een vlek?
Heb je toch een vlek dan is het handig om te weten wat de oorzaak is. Bij Decokay kun je de zogenaamde vlekkenwijzer ophalen en jouw specifieke probleem opzoeken. Via een schijf kun je precies zien hoe je ieder soort vlek het beste verwijdert. Gebruik wel de reinigingsmiddelen die specifiek voor tapijt gemaakt zijn. Volg altijd goed de gebruiksaanwijzing voor het beste resultaat. Het gebruik van een ouderwetse tapijtreiniger met shampoo wordt absoluut afgeraden. Na gebruik blijven zeepresten achter die stof en viezigheid vasthouden zodat het tapijt er erg snel weer vies uitziet. 

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • De ideale keukenvloer
  Wat is een ideale keukenvloer? Eentje die tegen een spatje en een stootje kan natuurlijk! Want iedereen laat wel eens een pan uit z’n handen glippen of knoeit met vette sauzen, koffie of rode wijn. Maar hoe zorg je ervoor dat het wel sfeervol blijft? 
 • Een vloer die de dennennaalden overleeft
  Het hoort er een beetje bij tijdens de kerstdagen; dennennaalden op de vloer en zachte winterkleden. Maar ook met z’n allen in de keuken aan de slag en daarna uitgebreid tafelen. Het is fijn als je vloer dan tegen een stootje kan.
 • Dé kleur voor op de vloer? Go grey!
  Grijs is dé kleur voor een perfecte vloer. Waarom? Omdat je grijs prima kunt combineren met andere kleuren in je interieur, en je hem in elk materiaal, print en dessin kunt kiezen.  Bovendien is deze kleur warmer dan een witte vloer.

DECOKAY BLOGS

 • Lekker ‘voelen’ dat moet gewoon met tapijt!
  Denk je dat tapijt uit de tijd is en niets voor jou? Think again… Op de VTWonen design beurs kwamen we de nieuwe tapijtcollectie van VT Wonen tegen en werden op slag verliefd. Voor elke smaak wat wils en een ultiem gevoel van luxe.
 • Een prachtige én krachtige vloer… die past bij ons
  Wij waren al enige tijd op zoek naar een nieuwe vloer voor onze woning, toen we de VT-Wonen design beurs bezochten (vroeger de Woonbeurs). We liepen daar met één doel; eindelijk een keuze maken voor het soort vloer. Werd het een gietvloer, tegels, laminaat of PVC… Genoeg keuze. 
 • Extra grote houten planken… van vinyl
  Een houten vloer is een lust voor het oog in veel interieurs. Maar toch heeft echt hout wel een aantal nadelen: de vloer kan gaan werken of de afwerklaag slijt. Wil jij een praktische vloer met niets dan voordelen? Laat je dan verrassen door een vinylvloer met een echt houtdessin. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP