STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Tapijt is een zachte vorm vloerbedekking met veel voordelen. Het is een aantal jaren wat weggeduwd door de populariteit van harde vloerbedekking, maar is weer in opkomst.

Wat is tapijt?

 Wat is tapijt?

Wat tapijt onderscheidt van andere vloeren, is de zachte vorm. Tapijt associëren we daarom ook met een gevoel van knusheid, warmte en 'aaibaarheid'. Tapijt, in de volksmond ook wel 'vloerbedekking' genoemd, is zeker niet uit de tijd. Verdiep je maar eens in het aanbod. Dit beslaat een zeer breed spectrum, waarin ruimte is voor meerdere stijlen.

Waar wordt tapijt van gemaakt?
Meestal wordt tapijt gemaakt uit polyamide of wol, of een combinatie van beide materialen. Hele goedkope tapijtsoorten worden gemaakt van polypropyleen. Dit is weliswaar een sterk materiaal, maar het 'verarmt' heel snel - en is veel harder - dus minder comfortabel qua huidgevoel.

Wanneer kies je voor tapijt als vloerbedekking?
Je kiest voor tapijt als je een warme knusse uitstraling zoekt zoals in de slaapkamer of kinderkamer. Maar ook voor de woonkamer zijn er tapijten met een industrieel of strak uiterlijk. Voordelen van tapijt:

- Je kind (of het hele gezin) kan lekker op de grond spelen.
- Het is geluiddempend. (Denk aan de trap!)
- Het geeft een zachte akoestiek. (De beste van alle mogelijkheden.)
- Het is warm. (Tapijt als vloer heeft een hoge isolatie waarde.)
- Het heeft veel variatiemogelijkheden. (Het is in allerlei structuren verkrijgbaar, hoogpolig, laapolig, geknoopt, gevlochten, geweven, superzacht, of grof en robuust.) 
- Het is mogelijk voor een patroon te kiezen. (Het kan een eyecatcher zijn als je kiest voor een patroon zoals vintage design.)  Tapijt als vloer is kortom fraai. Maar over smaak valt niet te twisten... Er is in ieder geval voor ieder (en iedere ruimte) wat wils.

Tip: wil je toch een harde vloer, maar wel de warmte van een zachte vloer? Laat dan een mooi karpet maken van tapijt om eroverheen te leggen. Zo heb je het beste van twee werelden.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • De ideale keukenvloer
  Wat is een ideale keukenvloer? Eentje die tegen een spatje en een stootje kan natuurlijk! Want iedereen laat wel eens een pan uit z’n handen glippen of knoeit met vette sauzen, koffie of rode wijn. Maar hoe zorg je ervoor dat het wel sfeervol blijft? 
 • Een vloer die de dennennaalden overleeft
  Het hoort er een beetje bij tijdens de kerstdagen; dennennaalden op de vloer en zachte winterkleden. Maar ook met z’n allen in de keuken aan de slag en daarna uitgebreid tafelen. Het is fijn als je vloer dan tegen een stootje kan.
 • Dé kleur voor op de vloer? Go grey!
  Grijs is dé kleur voor een perfecte vloer. Waarom? Omdat je grijs prima kunt combineren met andere kleuren in je interieur, en je hem in elk materiaal, print en dessin kunt kiezen.  Bovendien is deze kleur warmer dan een witte vloer.

DECOKAY BLOGS

 • Lekker ‘voelen’ dat moet gewoon met tapijt!
  Denk je dat tapijt uit de tijd is en niets voor jou? Think again… Op de VTWonen design beurs kwamen we de nieuwe tapijtcollectie van VT Wonen tegen en werden op slag verliefd. Voor elke smaak wat wils en een ultiem gevoel van luxe.
 • Een prachtige én krachtige vloer… die past bij ons
  Wij waren al enige tijd op zoek naar een nieuwe vloer voor onze woning, toen we de VT-Wonen design beurs bezochten (vroeger de Woonbeurs). We liepen daar met één doel; eindelijk een keuze maken voor het soort vloer. Werd het een gietvloer, tegels, laminaat of PVC… Genoeg keuze. 
 • Extra grote houten planken… van vinyl
  Een houten vloer is een lust voor het oog in veel interieurs. Maar toch heeft echt hout wel een aantal nadelen: de vloer kan gaan werken of de afwerklaag slijt. Wil jij een praktische vloer met niets dan voordelen? Laat je dan verrassen door een vinylvloer met een echt houtdessin. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP