STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Het is geen klus die je elk jaar doet. Toch is het voor behoud van het houtwerk - en voor het oog - raadzaam om dit eens in de zoveel jaar te doen.

Kozijnen binnen schilderen

Kozijnen binnen schilderen

Tegenwoordig zijn er zoveel betere producten op de markt dan vroeger, dat dit soort klussen een peuleschil is geworden. Om te beginnen ontvetten met een verfreinigingsmiddel. Als het droog is nog wel licht opschuren voor de grip. 

Afplakken hoeft niet per se als je een vaste hand hebt. Gebruik een ronde kwast en leer jezelf deze te draaien zodat je geen druipers of zakkers krijgt. Overtollige verfresten van gladde oppervlakken zoals ramen of vensterbank, kun je namelijk heel eenvoudig met een glaskrabbertje verwijderen.
 
Twijfel je nog over de kleur die je wilt gebruiken, besluit dan eerst of je gaat voor een watergedragen verf (acryllak) of een terpentinegedragen lak (alkydverf). 
Twijfel je qua keuze tussen een watergedragen verf (acryl) of een verf op terpentinebasis (alkydlak)? Neem een aantal punten in overweging. Ga je voor hoogglans of mat? Komt er veel licht in de ruimte? Wil je rekening houden met het milieu? Wat is de huidige ondergrond?

Pluspunten van acryl: minder milieubelastend en een zijdeglans is mooier ‘mat’ te verwerken. Lichte kleuren vergelen niet, tenzij je een hele lichte kleur kiest en deze nooit zonlicht krijgt, bijvoorbeeld de binnenkant van de wc-deur.   
Pluspunten van een alkydlak: kies je voor een hoogglans, dan heeft een alkydlak een veel ‘bollere’ glans. Een lichte alkydlak kan bij gebrek aan zonlicht vergelen.

De huidige ondergrond speelt ook nog mee: als de huidige verflaag watergedragen is, en je kiest nu voor een alkydlak, dan moet je ook een primer gebruiken. Dit zorgt voor een betere hechting tussen de twee lagen. Belangrijk daarbij is wel dat de verf (minstens een aantal weken) goed is uitgehard. 

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Sigma kleur van het jaar 2022 toont veerkracht!
  We hebben nogal wat meegemaakt de afgelopen periode… We keerden gedwongen naar binnen voor reflectie - en niet in de laatste plaats - voor klussen! Nieuwe werk- en relaxruimtes vragen om aankleding, en Sigma doet dit met de kleur van het jaar 2022 op rake wijze.
 • De veelzijdige kleur van het jaar ‘22
  Ben jij iemand die elk jaar in spanning afwacht wat de kleur van het jaar wordt? Mooi, dan is er nu eentje bijgekomen: de woonkleur van het jaar van de interieurstylisten van Decokay. Wie durft, met een ‘touch of pink’...?
 • Hoe doen interieurontwerpers dat toch?
  Er zijn mensen die gewoon het ‘fingerspitzen gefühl’ hebben als het gaat om inrichting. Maar de meeste mensen ervaren het als knap lastig om precies de juiste spullen en kleuren bij elkaar te zoeken om zo die felbegeerde eenheid te creëren. 

DECOKAY BLOGS

 • Verven of schilderen… Wat is wat…?
  Ik schilder (en verf) al jaren. En ik schrijf er ook nog over… Maar toen een kennis me terloops vroeg wat het verschil nou precies was, moest ik het antwoord schuldig blijven. Dat kon natuurlijk niet.
 • Primer en grondverf, wat is het verschil?
  Wie met een verfklus gaat beginnen, doet er goed aan om van tevoren advies in te winnen. Hoe je namelijk een te verven oppervlak goed onder handen neemt, is afhankelijk van het materiaal en van het gewenste resultaat. Een primer of grondverf is vaak de beste basis. Deze producten staan meestal naast elkaar in het schap. Maar wanneer gebruik je wat? Met die vraag ging ik naar Decokay.
 • Aan de slag met Kleur van het Jaar ‘Brave Ground’!
  Komt de uitdrukking ‘de muren komen op me af’ je de laatste maanden wel erg bekend voor? Dan wordt het misschien eens tijd om de kleuren op die wanden aan te passen. Want wie veel tijd thuis doorbrengt, wil dat graag in een harmonieuze en rustige ambiance doen. Het kleurenpalet rondom Brave Ground, de kleur van het jaar 2021, past daar uitstekend bij. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP