STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


De ‘binnenboel’ wordt meestal één keer gedaan bij het betreden van een nieuwe woning, en wordt daarna vaak vergeten. Zonde, het geeft zo’n frisse nieuwe look!

Tips voor schilderen van houten binnendeuren

Tips voor schilderen van houten binnendeuren

De binnendeuren verven - of beter, schilderen - is echt geen klus om uit te stellen. Veel mensen denken dat je de deuren uit hun kozijn moet halen en vervolgens plat moet verven, maar dat is helemaal niet nodig. Liggend kan zich juist meer stof verzamelen op de nieuwe verf. Voor een goed resultaat haal je wel even het beslag eraf. Je kunt uren bezig zijn met plakken, maar deze houd je nooit helemaal schoon anders.

Als je het klusje niet zo lang hebt uitgesteld dat de verf overal afbladdert, kun je gerust volstaan met het bijwerken van beschadigde plekken met een lakplamuur. Alleen op grote plekken gebruik je een tweecomponenten plamuur. 

Vooraf maak je de deur schoon met een verfreinigingmiddel. Gerbuik in ieder geval nooit ammoniak, dat is echt een middel van vroeger omdat er toen niets anders voorhanden was. Maar door ammoniak kan je verf vergelen. Daarna schuur je de deur licht op. (Zet de deur klem met een wig voor het gemak.) Stof en water zijn vijanden van verf, dus hou hier rekening mee voordat je de kwast ter hand neemt. Om stof te verwijderen gebruik je een schildersborstel of nog liever een kleefdoekje. (Een plakkerig stuk stof dat met een speciale substantie is behandeld waardoor elk stofje wordt opgenomen.)

De keuze voor de verfsoort hangt af van een aantal factoren, maar voor binnen adviseren we in principe altijd een acryllak. Deze zijn tegenwoordig van zeer goede kwaliteit en bovendien milieubewuster. Daarnaast heeft het nog een aantal voordelen: zo is het minder gevoelig voor houtrot en is er voor metalen kozijnen een speciale roestwerende verf op waterbasis te verkrijgen. Dat het minder stinkt is een prettige bijkomstigheid.

Begin met verven aan de kopse kanten. Doe daarna (indien aanwezig) de dieper liggende panelen en vervolgens de rest van de deur. Verf altijd met de houtnerf mee, en probeer vanuit één gebied naar steeds grotere vlakken te werken. Dit omdat ‘nat’ verwerkte verf de minste kans op strepen geeft.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Sigma kleur van het jaar 2022 toont veerkracht!
  We hebben nogal wat meegemaakt de afgelopen periode… We keerden gedwongen naar binnen voor reflectie - en niet in de laatste plaats - voor klussen! Nieuwe werk- en relaxruimtes vragen om aankleding, en Sigma doet dit met de kleur van het jaar 2022 op rake wijze.
 • De veelzijdige kleur van het jaar ‘22
  Ben jij iemand die elk jaar in spanning afwacht wat de kleur van het jaar wordt? Mooi, dan is er nu eentje bijgekomen: de woonkleur van het jaar van de interieurstylisten van Decokay. Wie durft, met een ‘touch of pink’...?
 • Hoe doen interieurontwerpers dat toch?
  Er zijn mensen die gewoon het ‘fingerspitzen gefühl’ hebben als het gaat om inrichting. Maar de meeste mensen ervaren het als knap lastig om precies de juiste spullen en kleuren bij elkaar te zoeken om zo die felbegeerde eenheid te creëren. 

DECOKAY BLOGS

 • Aan de slag met Kleur van het Jaar ‘Brave Ground’!
  Komt de uitdrukking ‘de muren komen op me af’ je de laatste maanden wel erg bekend voor? Dan wordt het misschien eens tijd om de kleuren op die wanden aan te passen. Want wie veel tijd thuis doorbrengt, wil dat graag in een harmonieuze en rustige ambiance doen. Het kleurenpalet rondom Brave Ground, de kleur van het jaar 2021, past daar uitstekend bij. 
 • Jouw muur, jouw canvas
  Speciale effecten op de muur; hoe doe je dat? Inspiratie voor alle mogelijke vormen op de muur - Hoe je dat doet als een professional? Van betonlook tot lambrisering, en van sjabloon tot degradé, of druipende waterverf muur - met als winnaar de complete muurschildering - Wie durft?!
 • Primer en grondverf, wat is het verschil?
  Wie met een verfklus gaat beginnen, doet er goed aan om van tevoren advies in te winnen. Hoe je namelijk een te verven oppervlak goed onder handen neemt, is afhankelijk van het materiaal en van het gewenste resultaat. Een primer of grondverf is vaak de beste basis.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP