STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Verf of lak is een verzamelnaam voor een product dat kleur en bescherming geeft op diverse ondergronden. Je hebt heel veel soorten verf, maar soms worden voor dezelfde soort verf verschillende namen gebruikt. Welke moet je nu kiezen?

Wat voor soorten verf zijn er?

 Wat voor soorten verf zijn er?

Je kunt met verf alle kanten op. Zoveel smaken zoveel soorten. Om te beginnen is er verschil in merken. Daarnaast heb je verf speciaal voor muren of plafonds, voor binnen en voor buiten, voor hout of metaal, transparant of dekkend, glanzend of mat en ga zo maar door.

Voor het schilderen van houtwerk gebruik je eerst een houtprimer (grondverf) en daarna een aflak. Als de grondverf geschikt is voor meerdere soorten ondergronden zoals metaal én kunststof, noem je het meestal een multiprimer. Ook voor muren geldt dat een voorstrijk meestal nuttig is voordat je de muurverf aanbrengt. 

Voorstrijk op muren is vooral nuttig op zuigende muren. Zo bespaar je verf. Ook zorgt het ervoor dat de verf gelijkmatiger wordt verdeeld en voorkom je afbladderen en streepvorming. Een handige tip om te bepalen of voorstrijk nodig is; haal een natte spons over de muur, trekt het vocht snel in dan is het goed om een voorstrijkmiddel te gebruiken. Breng de voorstrijk voor muren aan met een kwast of roller en verdeel de verf gelijkmatig. Pas op dat je geen uitlopers krijgt, het is namelijk erg dun en eventuele uitlopers zie je terug in de uiteindelijke verflaag.

Heb je überhaupt een 'probleem' met de ondergrond, zoals vlekken, schimmel, of slechte hechting op een gladde ondergrond, dan zijn er allerlei zogenaamde 'probleemoplossers' te verkrijgen. Dat zijn verfsoorten die speciaal ontworpen zijn om bepaalde issues aan te pakken. Overigens is het wel belangrijk dat je de ondergrond altijd goed egaliseert en oneffenheden repareert.

Muurverf wordt ook wel latex genoemd. Er zijn tegenwoordig ook speciale muurverven zoals schoolbordverf, magnetische verf, metallic muurverf en structuur muurverf. 

Voor hout wordt meestal beits of lak gebruikt, met ieder compleet verschillende eigenschappen. Beits dringt door in de ondergrond en beschermt tegen rotting, schimmel en aangroei. Met beits kan vocht in het hout nog steeds goed naar buiten en blijft het hout 'ademen'. Beits is in de meeste gevallen transparant maar kan ook in een dekkende kleur worden aangebracht.

Lakverf dekt het hout echt af en geeft een ondoordringbare beschermlaag. (Alleen toepassen op echt droog hout want het vocht kan niet meer naar buiten na het schilderen.) Lakverf is er ook blank, zoals vernis. Vernis heeft geen vulmiddel of pigment, en kan aangebracht worden over verf of een andere ondergrond. Met vernis krijg je een glanzende en ondoordringbare laag die beschermt tegen weersinvloeden, vocht en schimmel. In tegenstelling tot beits trekt vernis niet in de ondergrond.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Sigma kleur van het jaar 2022 toont veerkracht!
  We hebben nogal wat meegemaakt de afgelopen periode… We keerden gedwongen naar binnen voor reflectie - en niet in de laatste plaats - voor klussen! Nieuwe werk- en relaxruimtes vragen om aankleding, en Sigma doet dit met de kleur van het jaar 2022 op rake wijze.
 • De veelzijdige kleur van het jaar ‘22
  Ben jij iemand die elk jaar in spanning afwacht wat de kleur van het jaar wordt? Mooi, dan is er nu eentje bijgekomen: de woonkleur van het jaar van de interieurstylisten van Decokay. Wie durft, met een ‘touch of pink’...?
 • Hoe doen interieurontwerpers dat toch?
  Er zijn mensen die gewoon het ‘fingerspitzen gefühl’ hebben als het gaat om inrichting. Maar de meeste mensen ervaren het als knap lastig om precies de juiste spullen en kleuren bij elkaar te zoeken om zo die felbegeerde eenheid te creëren. 

DECOKAY BLOGS

 • Aan de slag met Kleur van het Jaar ‘Brave Ground’!
  Komt de uitdrukking ‘de muren komen op me af’ je de laatste maanden wel erg bekend voor? Dan wordt het misschien eens tijd om de kleuren op die wanden aan te passen. Want wie veel tijd thuis doorbrengt, wil dat graag in een harmonieuze en rustige ambiance doen. Het kleurenpalet rondom Brave Ground, de kleur van het jaar 2021, past daar uitstekend bij. 
 • Jouw muur, jouw canvas
  Speciale effecten op de muur; hoe doe je dat? Inspiratie voor alle mogelijke vormen op de muur - Hoe je dat doet als een professional? Van betonlook tot lambrisering, en van sjabloon tot degradé, of druipende waterverf muur - met als winnaar de complete muurschildering - Wie durft?!
 • Primer en grondverf, wat is het verschil?
  Wie met een verfklus gaat beginnen, doet er goed aan om van tevoren advies in te winnen. Hoe je namelijk een te verven oppervlak goed onder handen neemt, is afhankelijk van het materiaal en van het gewenste resultaat. Een primer of grondverf is vaak de beste basis.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP