Verf: oppervlakte voor bereiden | Decopedia van Decokay

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Hoe bewerk ik een oppervlakte voordat ik ga schilderen?

dinsdag, 28 maart 2017
Hoe bewerk ik een oppervlakte voordat ik ga schilderen?

Om het schilderresultaat zo goed mogelijk te laten zijn, zorg je voor gladde en schone oppervlakten te hebben voordat je gaat schilderen.
Muren
Scheuren of schroefgaten vul je op met een goed muurvullmiddel. Daarna schuur je de randen netjes weg en maak je de muur stofvrij met een borstel. Vette muren maak je schoon met water en bijvoorbeeld St Marc, een goede verfreiniger. Als er verschillende gekleurde vlekken op de muur zitten, zorg je met een witte latex voor een egale kleur.
Een nieuwe muur is nog erg poreus dus zal heel veel vocht opnemen. Strijk de muur voor met een goede voorstrijk. Werk je met een echte flinke kleur is het handiger om een gedeelte van de latex die je hebt gekocht te verdunnen m et water en de eerste laag flink verdund aan te brengen. De muur is dan al enigszins op kleur en de wat verzadigd. De 2e laag kan dan onverdund aangebracht worden waardoor je meestal al voldoende dekking hebt gekregen. 

Houtwerk
Begin met het goed reinigen van de ondergrond. Zo voorkom je dat je straks vuil en vettigheid in het hout gaat schuren.
Schuur de ondergrond afankelijk van de staat van het houtwerk licht of grondig. Vul gaten en scheuren met een houtvuller en schuur dat weer glad. Verwijder het stof met een kleefdoekje en je kunt aan de slag. 

ZOEKEN OP DECOPEDIA

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze..

Gratis meetservice

Gaat u over tot de aanschaf van gordijnen of zonwering! Dan komt onze vakkundige meetservice gratis bij u thuis om de juiste maten op te nemen.

Montageservice

Tegen een geringe vergoeding kunt u gebruikmaken van onze montageservice. Vraag naar de mogelijkheden bij uw Decokay in de buurt.

CBW erkening

En dat heeft voor u tal van voordelen en, niet minder belangrijk, het biedt u meer zekerheid. Winkels die CBW-erkend zijn, hanteren Algemene voorwaarden die de consument extra goed beschermen.

Vakkundige medewerkers

Wij hechten er waarde aan dat u zo goed mogelijk wordt geholpen. Onze gediplomeerde interieur specialisten zijn daarom altijd vakmensen die precies weten waar ze het over hebben.

Merken van Decokay

Decokay heeft een ruim
assortiment van vele
vooruitstrevende leveranciers.

STEL EEN VRAAG

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP