HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Hoe bewerk ik een oppervlakte voordat ik ga schilderen?

dinsdag, 28 maart 2017
Hoe bewerk ik een oppervlakte voordat ik ga schilderen?

Om het schilderresultaat zo goed mogelijk te laten zijn, zorg je voor gladde en schone oppervlakten te hebben voordat je gaat schilderen.
Muren
Scheuren of schroefgaten vul je op met een goed muurvullmiddel. Daarna schuur je de randen netjes weg en maak je de muur stofvrij met een borstel. Vette muren maak je schoon met water en bijvoorbeeld St Marc of een goede verfreiniger. Als er verschillende gekleurde vlekken op de muur zitten, zorg je met een witte latex voor een egale kleur.
Een nieuwe muur is nog erg poreus dus zal heel veel vocht opnemen. Strijk de muur voor met een goede voorstrijk. Werk je met een echte flinke kleur is het handiger om een gedeelte van de latex die je hebt gekocht te verdunnen met water en de eerste laag flink verdund aan te brengen. De muur is dan al enigszins op kleur en al wat verzadigd. De 2e laag kan dan onverdund aangebracht worden waardoor je meestal al voldoende dekking hebt gekregen. 

Houtwerk
Begin met het goed reinigen van de ondergrond. Zo voorkom je dat je straks vuil en vettigheid in het hout gaat schuren.
Schuur de ondergrond afankelijk van de staat van het houtwerk licht of grondig. Vul gaten en scheuren met een houtvuller en schuur dat weer glad. Verwijder het stof met een kleefdoekje en je kunt aan de slag. 

VERF INFORMATIE, ADVIES & TIPS

VERF BLOGS

 • 6 December 2018 door Heleen van der Willigen, in Product
  Reken af met water-, roet- en nicotinevlekken!
  Lekkage, daar word je toch chagrijnig van! Maar er is gelukkig een lichtpuntje: Sigma Stainaway. Een isolerende muur- en plafondverf waarmee je vlekken op je muur of plafond te lijf kunt gaan. Water-, nicotine- en roetvlekken verdwijnen als sneeuw voor zon…
  NAAR DE BLOG +
 • 29 October 2018 door Heleen van der Willigen, in Tips
  Spiced Honey: niet alleen voor op de muur!
  Spiced Honey op de muur, dat ligt natuurlijk voor de hand. Ben jij ook verliefd geworden op deze kleur? Lees dan hier wat ik er nog meer mee ga doen…
  NAAR DE BLOG +
 • 15 October 2018 door Heleen van der Willigen, in Trends
  Met welke kleuren combineer je Spiced Honey?
  De kleur van het jaar 2019 kwam bij mij meteen binnen. Letterlijk en figuurlijk, want ik wil maar één ding… Spiced Honey in mijn huis! Nu nog even zien waar en in combinatie met welke andere kleur van de vier paletten die hier bij horen…
  NAAR DE BLOG +

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raamdecoratie of zonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

Merken van Decokay

Decokay heeft een ruim
assortiment van vele
vooruitstrevende leveranciers.

STEL EEN VRAAG

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP