STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Verf en water gaan - tot op zekere hoogte - met de nieuwe generatie verven - prima samen. Zo kun je met de juiste verf, tegenwoordig gerust je tegels in het toilet, of de gestucte badkamerwanden verven.

Verven van oppervlakten die in aanraking komen met water

Verven van oppervlakten die in aanraking komen met water

Verf kan tegenwoordig goed gebruikt worden voor oppervlaktes die af en toe in aanraking komen met vocht, bijvoorbeeld in de keuken of badkamer.

Wat kan wel - wat niet?

Badkamer schilderen?
In de badkamer kun je prima de gestucte wanden schilderen. Zeker in slechts geventileerde ruimtes, is het dan aan te raden om te kiezen voor de nieuwe generatie schimmelwerende werven. Deze schimmelwerende verf vertraagt het proces van schimmelvorming. Bij langdurig niet luchten, zal uiteindelijk toch wel schimmel ontstaan. Dan zijn er weer andere producten te koop waarmee je de schimmel kunt verwijderen.

In de badkamer kun je beter de tegels niet schilderen. Daarvoor is de waterbelasting eenvoudig te groot. Na verloop van tijd zal er onherroepelijk vocht onder de verflaag kruipen en zal de verf gaan bladderen. 


Keuken of WC schilderen?
Afhankelijk van de hoeveelheid water die op de gestucte muren komt, kun je kiezen voor een spatwater bestendige verf, die makkelijk afneembaar is. Ook in latex zijn tegenwoordig soorten verkrijgbaar die uitstekend geschikt zijn voor gespetter af en toe. Zorg wel altijd voor een achter-spatwand bij de gootsteen want daarvan is de dagelijkse vochtbelasting relatief groot.

Vroeger was het echt geen goed idee om tegels te verven. Tegenwoordig is dat echter heel goed mogelijk. Gebruik dan wel een speciale tegelprimer vooraf. Als je netjes het gehele oppervlak met primer schildert, en vervolgens aflakt, is de laag prima bestand tegen waterspetters en vuil. 

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Weten welke verf in jouw badkamer past?

Vraag gerust ons advies
STEL EEN VRAAG

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Sigma kleur van het jaar 2022 toont veerkracht!
  We hebben nogal wat meegemaakt de afgelopen periode… We keerden gedwongen naar binnen voor reflectie - en niet in de laatste plaats - voor klussen! Nieuwe werk- en relaxruimtes vragen om aankleding, en Sigma doet dit met de kleur van het jaar 2022 op rake wijze.
 • De veelzijdige kleur van het jaar ‘22
  Ben jij iemand die elk jaar in spanning afwacht wat de kleur van het jaar wordt? Mooi, dan is er nu eentje bijgekomen: de woonkleur van het jaar van de interieurstylisten van Decokay. Wie durft, met een ‘touch of pink’...?
 • Hoe doen interieurontwerpers dat toch?
  Er zijn mensen die gewoon het ‘fingerspitzen gefühl’ hebben als het gaat om inrichting. Maar de meeste mensen ervaren het als knap lastig om precies de juiste spullen en kleuren bij elkaar te zoeken om zo die felbegeerde eenheid te creëren. 

DECOKAY BLOGS

 • Aan de slag met Kleur van het Jaar ‘Brave Ground’!
  Komt de uitdrukking ‘de muren komen op me af’ je de laatste maanden wel erg bekend voor? Dan wordt het misschien eens tijd om de kleuren op die wanden aan te passen. Want wie veel tijd thuis doorbrengt, wil dat graag in een harmonieuze en rustige ambiance doen. Het kleurenpalet rondom Brave Ground, de kleur van het jaar 2021, past daar uitstekend bij. 
 • Jouw muur, jouw canvas
  Speciale effecten op de muur; hoe doe je dat? Inspiratie voor alle mogelijke vormen op de muur - Hoe je dat doet als een professional? Van betonlook tot lambrisering, en van sjabloon tot degradé, of druipende waterverf muur - met als winnaar de complete muurschildering - Wie durft?!
 • Primer en grondverf, wat is het verschil?
  Wie met een verfklus gaat beginnen, doet er goed aan om van tevoren advies in te winnen. Hoe je namelijk een te verven oppervlak goed onder handen neemt, is afhankelijk van het materiaal en van het gewenste resultaat. Een primer of grondverf is vaak de beste basis.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP