HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Verfmaterialen bij buitenschilderwerk

woensdag, 5 juli 2017
Verfmaterialen bij buitenschilderwerk

Voor het verven van houtwerk buiten kun je in principe prima dezelfde kwast te gebruiken voor het lakwerk binnen, mits de basis van de verf gelijk is. Een goede kwast gebruik je namelijk veel vaker. Die gaat naar je hand staan zodat je steeds mooier kunt schilderen. Na de klus kun je deze schoonmaken, hangend laten drogen en opbergen tot de volgende klus. Verder zien we ook wel eens het gebruik van een verfroller. Een minder geoefende schilder zal echt een (vilten) lakroller moeten gebruiken voor een mooi resultaat. Je zet de verf weliswaar op met de kwast om voldoende laagdikte aan te brengen, en vervolgens rol je lichtjes na met een goede lakroller om de verf mooi gelijkmatig te verdelen. Ook heb je reinigingsmiddel als Universol of St Marc nodig en schuurmateriaal. Er wordt vooral bij de professionele lakken heel veel gebruik gemaakt van Scotch Brite of andere schuurmatjes. Hiermee verwijder je namelijk niet onnodig verf, maar maak je krassen in de ondergrond. Hierdoor vergroot je het te schilderen oppervlak waardoor je een betere hechting krijgt. Daarnaast kan het zijn dat kieren van bijvoorbeeld een muur of kozijn eerst moeten worden gedicht. Hiervoor gebruik je kit. Naast deze materialen zijn beschermende materialen zoals verftape of afdekzeil ook heel nuttig. 

VERF INFORMATIE, ADVIES & TIPS

VERF BLOGS

 • 23 May 2019 door Heleen van der Willigen, in Product
  Schilderen in het voorjaar? Wat ouderwets!
  Voor het schilderen van de kozijnen kun je zelf aan de slag. Dat is niet het minste klusje, daarom heb ik mij eerst goed ingelezen op decopedia.nl Dit is een soort Wikipedia, maar dan op doe-het-zelf-gebied. En zo kwam ik erachter dat ‘vierseizoenen-onderhoud’ op een verfpot betekent dat je het hele jaar door kunt schilderen!
  NAAR DE BLOG +
 • 7 May 2019 door Iris Bouwman, in Product
  ​Laat je buitenboel stralen – en krijg een Nationale Tuinbon cadeau!
  Is jouw buitenboel toe aan een nieuwe lik verf? Laat je buitendeuren en kozijnen stralen met de LBH buitenlakken van Wijzonol. Je krijgt er nu een Nationale Tuinbon van € 7,50 per 2 liter bij cadeau. Dat is nog eens genieten van het voorjaar!
  NAAR DE BLOG +
 • 2 May 2019 door Heleen van der Willigen, in Product
  Kunnen we die lelijke kunststofkozijnen verven?
  Witte kunststof kozijnen en rabatdelen. Lelijker kan bijna niet. De hele voorgevel eruit halen is te kostbaar… Maar kunnen we die kunststof kozijnen niet gewoon verven?
  NAAR DE BLOG +

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raamdecoratie of zonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

Merken van Decokay

Decokay heeft een ruim
assortiment van vele
vooruitstrevende leveranciers.

STEL EEN VRAAG

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP