STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Het resultaat (en daarmee de kwaliteit) van je schilderwerk, is onder meer afhankelijk van de kwaliteit van de verf. Daarnaast speelt de kwaliteit van het materiaal ook een belangrijke rol. Welk materiaal heb je nodig?

Verfmaterialen bij buitenschilderwerk

Verfmaterialen bij buitenschilderwerk

Voor het verven van houtwerk buiten, kun je in principe prima dezelfde kwast te gebruiken als voor het lakwerk binnen, afhankelijk van de ondergrond.

Goed gereedschap is het halve werk

Werken met kwast

Een goede kwast gebruik je niet eenmalig. Die gaat juist naar je hand staan, zodat je steeds mooier kunt schilderen. Na de klus kun je de kwasten schoonmaken, hangend laten drogen en opbergen tot de volgende klus.

Werken met verfroller
Ook kun je een verfroller gebruiken. Een minder geoefende schilder zal echt een (vilten) lakroller moeten gebruiken voor een mooi resultaat. Je zet de verf echter evengoed op met de kwast. Dit om voldoende laagdikte aan te brengen. Vervolgens rol je lichtjes na met een goede viltroller om de verf mooi gelijkmatig te verdelen.

Reinigen hout
Ook heb je een goed verfreinigingsmiddel nodig en schuurmateriaal. Er wordt vooral bij de professionele lakken heel veel gebruik gemaakt van speciale verfschuurmatjes. Daarmee verwijder je niet onnodig verf, maar maak je krassen in de ondergrond. Hierdoor vergroot je het te schilderen oppervlak, waardoor je een betere hechting krijgt.

Voorbereiden hout
Daarnaast kan het zijn dat je kieren van bijvoorbeeld een muur of kozijn eerst moet dichten. Daarvoor gebruik je kit. Of rotte plekken moet wegsteken en opvullen. Twijfel je welk materiaal te gebruiken, win dan advies in bij een Decokay filiaal. Tot slot zijn beschermende materialen zoals verftape en afdekzeil soms ook buiten heel nuttig. 

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Breekt het zonnetje door?

Pak die buitenschilder klus op, we adviseren je graag
MAAK EEN AFSPRAAK

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Klaar voor een beetje glans op je gevel?
  Als je denkt dat je zomaar elke verf kunt gebruiken voor je buitenkozijnen, dan heb je het mis. Niet alleen de kleur, ook de verf zelf geeft je huis net dat beetje extra. Ga voor glans voor de mooiste kozijnen!
 • Zwarte kozijnen, de trend van nu! 
  Chique, elegant en helemaal 2020? Zwarte buitenkozijnen zijn dé eyecatchers voor je huis. Of je nu een rijtjeshuis hebt, een grachtenpand of een monumentale boerderij, met zwarte kozijnen maak je jouw buitenboel helemaal van nu! 
 • De mooiste kleurencombi’s voor je kozijnen
  Donkergroen, donkerblauw of grijs misschien? Ga je voor één kleur voor al je buitenkozijnen of kies je voor een combinatie van kleuren? Ontdek welke kleurcombinaties het beste passen bij jouw buitenboel.

DECOKAY BLOGS

 • Het voorjaar, dat voel je gewoon kriebelen
  Zodra die eerste zonnestralen de koude aarde opwarmen, springt ons hart open; de zon schijnt, naar buiten! En dan 'moet' er ook ineens veel… Buitenschilderwerk, het is een last voor ons, maar echt een lust voor het hout. 
 • We maken nu tijd voor ‘Operatie Garage’ 
  We zijn al jaren aan het verbouwen en de garage naast ons huis was op de lange baan geschoven. Maar deze zomer staat ‘Operatie Garage’ op het programma. En het eindresultaat mag er zijn!
 • Tuinhuis verven: geen alledaagse klus
  Na mijn kozijnen, deuren en tuinbankje, ga ik toch ook maar aan de slag met mijn tuinhuis. Dat is weer even andere koek. Gelukkig word ik bij Decokay altijd goed verder geholpen, want welke verf is geschikt voor een tuinhuisje. Voor mijn tuinhuis kreeg ik het advies Schakelverf, daar ga ik dus mee aan de slag …  

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP