HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Buitenschilderwerk: verf, beits of lak?

woensdag, 5 juli 2017
 Buitenschilderwerk: verf, beits of lak?

Het meeste buitenschilderwerk bestaat uit hout. dit hout moet beschermd worden tegen weersinvloeden zodat het niet gaat rotten. Daarvoor gebruik je een product dat hetzij impregneert zodat het houtwerk geschermd wordt hetzij afsluit zodat weersinvloeden het hout niet kunnen bereiken. 
Een product dat impregneert en vochtregulerend is, noemen we een beits. Dit dringt in het hout en zorgt daardoor voor de beschermende werking. Een beits kan dekkend en transparant zijn, maar je zult de houtnerf nog kunnen blijven zien. 
Een product dat afsluit zodat er geen vocht in het hout kan dringen is verf. Een systeem bestaat uit een grondverf die de goede verbinding maakt tussen het hout en de verf en vervolgens 2 lagen met de aflak zodat het houtwerk goed is afgesloten.
Lak is een soort verzamelnaam en kan zowel een beits als een verf zijn. We spreken van een blanke lak en dat is een transparante laag die hard en beschremend is, maar ook over aflak en dan bedoelen we verf. Daarom is het belangrijk dat je een goed advies vraagt om het juiste product te kunnen krijgen. 
Ten slotte is er ook nog een product dat we verfbeits noemen; dit is een systeemverf waarbij je grondt en aflakt met hetzelfde product. Dit zijn vochtregulerende, halfglanzende, maar wel dekkende producten die prima geschikt zijn als je niet zeker weet of het hout dat je gaat schilderen wel droog is. Eventueel vocht in het hout kan dan naar buiten. Het jaar erop zou je dan een hoogglansverf kunnen gebruiken die afsluit, maar het hout heel lang beschermd. 

VERF INFORMATIE, ADVIES & TIPS

VERF BLOGS

 • 23 May 2019 door Heleen van der Willigen, in Product
  Schilderen in het voorjaar? Wat ouderwets!
  Voor het schilderen van de kozijnen kun je zelf aan de slag. Dat is niet het minste klusje, daarom heb ik mij eerst goed ingelezen op decopedia.nl Dit is een soort Wikipedia, maar dan op doe-het-zelf-gebied. En zo kwam ik erachter dat ‘vierseizoenen-onderhoud’ op een verfpot betekent dat je het hele jaar door kunt schilderen!
  NAAR DE BLOG +
 • 7 May 2019 door Iris Bouwman, in Product
  ​Laat je buitenboel stralen – en krijg een Nationale Tuinbon cadeau!
  Is jouw buitenboel toe aan een nieuwe lik verf? Laat je buitendeuren en kozijnen stralen met de LBH buitenlakken van Wijzonol. Je krijgt er nu een Nationale Tuinbon van € 7,50 per 2 liter bij cadeau. Dat is nog eens genieten van het voorjaar!
  NAAR DE BLOG +
 • 2 May 2019 door Heleen van der Willigen, in Product
  Kunnen we die lelijke kunststofkozijnen verven?
  Witte kunststof kozijnen en rabatdelen. Lelijker kan bijna niet. De hele voorgevel eruit halen is te kostbaar… Maar kunnen we die kunststof kozijnen niet gewoon verven?
  NAAR DE BLOG +

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raamdecoratie of zonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

Merken van Decokay

Decokay heeft een ruim
assortiment van vele
vooruitstrevende leveranciers.

STEL EEN VRAAG

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP