HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Waar moet je op letten bij verfwerk buiten?

woensdag, 5 juli 2017
Waar moet je op letten bij verfwerk buiten?

Verfwerk buiten is een iets nauwkeuriger werk dan verfwerk binnen. Dit heeft met verschillende factoren te maken en we zien ook dat men over het algemeen iets meer ervaring heeft met verven binnen dan buiten.
De belangrijkste factor waar rekening mee gehouden moet worden bij buitenverf is de kwaliteit van het huidige schilderwerk dat geschilderd gaat worden. De staat van het houtwerk bepaalt de keuze voor de verf en de manier van werken.
Afhankelijk van de staat van het houtwerk bepaal je of oude verf eerst verwijderd moet worden. Daarna worden gereinigd en vervolgens geschuurd. Deze volgorde is belangrijk om in de gaten te houden, want als je eerst gaat schuren dan wrijf je het vuil in het hout. Na het reinigen en schuren wordt er soms nog een grondverf gebruikt. Dit is echter afhankelijk van de staat van het schilderwerk, maar ook van het product waarmee je gaat aflakken.
Als je er niet zeker van bent of er vocht in het hout zit omdat de laatste verfbeurt toch wat te lang geleden was, gebruikt je een andere verf dan wanneer het houtwerk in perfecte staat is. Dan gebruik je namelijk een vochtregulerend systeem zodat vocht uit het hout kan en daarna weer gekozen kan worden voor een afsluitend systeem.
Verven zoals Sigma S2U Allure of Sikkens Rubbol XD hebben een speciale grondverf die samen met de aflak als compleet systeem de jarenlange kwaliteit bewerkstelligen. Als je daarmee gaat aflakken, zorg dan dat je met de bijbehorende primer gaat gronden. Die zorgt er voor dat de volgende laag verf zich beter hecht en op die manier dus ook langer blijft zitten.

VERF INFORMATIE, ADVIES & TIPS

VERF BLOGS

 • 23 May 2019 door Heleen van der Willigen, in Product
  Schilderen in het voorjaar? Wat ouderwets!
  Voor het schilderen van de kozijnen kun je zelf aan de slag. Dat is niet het minste klusje, daarom heb ik mij eerst goed ingelezen op decopedia.nl Dit is een soort Wikipedia, maar dan op doe-het-zelf-gebied. En zo kwam ik erachter dat ‘vierseizoenen-onderhoud’ op een verfpot betekent dat je het hele jaar door kunt schilderen!
  NAAR DE BLOG +
 • 7 May 2019 door Iris Bouwman, in Product
  ​Laat je buitenboel stralen – en krijg een Nationale Tuinbon cadeau!
  Is jouw buitenboel toe aan een nieuwe lik verf? Laat je buitendeuren en kozijnen stralen met de LBH buitenlakken van Wijzonol. Je krijgt er nu een Nationale Tuinbon van € 7,50 per 2 liter bij cadeau. Dat is nog eens genieten van het voorjaar!
  NAAR DE BLOG +
 • 2 May 2019 door Heleen van der Willigen, in Product
  Kunnen we die lelijke kunststofkozijnen verven?
  Witte kunststof kozijnen en rabatdelen. Lelijker kan bijna niet. De hele voorgevel eruit halen is te kostbaar… Maar kunnen we die kunststof kozijnen niet gewoon verven?
  NAAR DE BLOG +

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raamdecoratie of zonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

Merken van Decokay

Decokay heeft een ruim
assortiment van vele
vooruitstrevende leveranciers.

STEL EEN VRAAG

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP