STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Ben jij toe aan een andere kleur op je kunststof buitenkozijnen? Schilderen kan. Hoe? Dat lees je in ons stappenplan.

Stappenplan voor schilderen kunststof kozijnen

Stappenplan voor schilderen kunststof kozijnen

Voordat je buiten gaat schilderen is het handig om de weersvoorspelling te checken. Het moet in elk geval droog zijn… en blijven. En de temperatuur moet ergens tussen 5 en 25 graden zijn. Maar dit kan per verfsoort verschillen, laat je daarom van te voren goed informeren over de ideale omstandigheden voor het gebruiken van jouw verf.
 
# Stap 1: Vet en vuil verwijderen
Voordat je gaat schuren is het verstandig om de kozijnen schoon te maken of af te nemen. Dit kan met St. Marc bijvoorbeeld. Dan wordt ook meteen het vuil verwijderd. Hiermee voorkom je dat je vuil in de poriën van de ondergrond duwt bij het schuren.
 
# Stap 2: Schuren
Net als alle andere ondergronden, moet je ook kunststof schuren voordat je kunt schilderen. De verf hecht dan beter. Voor kunststof gebruik je een fijne korrel: het gaat vooral om het matteren van de bovenlaag. Schuur dus niet te grof. Na het schuren neem je met een vochtige doek de kozijnen nog een keer af.
 
# Stap 3: Afplakken
Is alles droog? Dan kun je de ramen afplakken. Of je dat doet, is natuurlijk afhankelijk van je schilderkwaliteiten. De ene persoon heeft een vastere hand dan de andere of heeft gewoonweg meer ervaring. Afplaktape verwijder je direct weer na het verven! Er bestaan trouwens verschillende soorten tape. Laat je goed informeren welke tape voor jouw klus het beste volstaat…
 
# Stap 4: Aanbrengen van primer
Als de kozijnen goed droog zijn, is het tijd om hechtprimer aan te brengen. Dat is nodig om de afwerkingslaag goed te laten hechten op het kunststof kozijn. Je kunt hiervoor een universele primer gebruiken. Breng een dunne laag aan en laat goed drogen. Is de primer droog? Dan schuur je opnieuw licht op. Vergeet niet het schuurstof nog even te verwijderen voor dat je een volgende laag aanbrengt. Wil je je kozijnen donkerder maken? Neem dan ook een donkere kleur primer!
 
# Stap 5: Aflakken
Je kunt beginnen met aflakken als je de droogtijd van de primer in acht hebt genomen. Na het stofvrij maken is het tijd voor de afwerklaag. Gebruik niet teveel verf, dat veroorzaakt snel druipers. Voor een optimaal resultaat kun je beter twee dunnere lagen aanbrengen dan één dikke. Klaar met schilderen? Verwijder dan direct het afplaktape.
 
 

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Nederland, buitenboelverfland! 
  Buiten schijnt de zon. Heerlijk! En omdat er over een aantal maanden weer regendruppels in plaats van zonnestralen op je ramen kletteren, is het nu dé tijd om je kozijnen te schilderen. Of juist niet? Wanneer is eigenlijk het perfecte moment om met de verfkwast aan de slag te gaan?
 • Klaar voor een beetje glans op je gevel?
  Als je denkt dat je zomaar elke verf kunt gebruiken voor je buitenkozijnen, dan heb je het mis. Niet alleen de kleur, ook de verf zelf geeft je huis net dat beetje extra. Ga voor glans voor de mooiste kozijnen!
 • De mooiste kleurencombi’s voor je kozijnen
  Donkergroen, donkerblauw of grijs misschien? Ga je voor één kleur voor al je buitenkozijnen of kies je voor een combinatie van kleuren? Ontdek welke kleurcombinaties het beste passen bij jouw buitenboel.

DECOKAY BLOGS

 • Het voorjaar, dat voel je gewoon kriebelen
  Zodra die eerste zonnestralen de koude aarde opwarmen, springt ons hart open; de zon schijnt, naar buiten! En dan 'moet' er ook ineens veel… Buitenschilderwerk, het is een last voor ons, maar echt een lust voor het hout. 
 • We maken nu tijd voor ‘Operatie Garage’ 
  We zijn al jaren aan het verbouwen en de garage naast ons huis was op de lange baan geschoven. Maar deze zomer staat ‘Operatie Garage’ op het programma. En het eindresultaat mag er zijn!
 • Tuinhuis verven: geen alledaagse klus
  Na mijn kozijnen, deuren en tuinbankje, ga ik toch ook maar aan de slag met mijn tuinhuis. Dat is weer even andere koek. Gelukkig word ik bij Decokay altijd goed verder geholpen, want welke verf is geschikt voor een tuinhuisje. Voor mijn tuinhuis kreeg ik het advies Schakelverf, daar ga ik dus mee aan de slag …  

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP