HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Stappenplan voor schilderen kunststof kozijnen

donderdag, 2 mei 2019
Stappenplan voor schilderen kunststof kozijnen

Voordat je buiten gaat schilderen is het handig om de weersvoorspelling te checken. Het moet in elk geval droog zijn… en blijven. En de temperatuur moet ergens tussen 5 en 25 graden zijn. Maar dit kan per verfsoort verschillen, laat je daarom van te voren goed informeren over de ideale omstandigheden voor het gebruiken van jouw verf.
 
# Stap 1: Vet en vuil verwijderen
Voordat je gaat schuren is het verstandig om de kozijnen schoon te maken of af te nemen. Dit kan met St. Marc bijvoorbeeld. Dan wordt ook meteen het vuil verwijderd. Hiermee voorkom je dat je vuil in de poriën van de ondergrond duwt bij het schuren.
 
# Stap 2: Schuren
Net als alle andere ondergronden, moet je ook kunststof schuren voordat je kunt schilderen. De verf hecht dan beter. Voor kunststof gebruik je een fijne korrel: het gaat vooral om het matteren van de bovenlaag. Schuur dus niet te grof. Na het schuren neem je met een vochtige doek de kozijnen nog een keer af.
 
# Stap 3: Afplakken
Is alles droog? Dan kun je de ramen afplakken. Of je dat doet, is natuurlijk afhankelijk van je schilderkwaliteiten. De ene persoon heeft een vastere hand dan de andere of heeft gewoonweg meer ervaring. Afplaktape verwijder je direct weer na het verven! Er bestaan trouwens verschillende soorten tape. Laat je goed informeren welke tape voor jouw klus het beste volstaat…
 
# Stap 4: Aanbrengen van primer
Als de kozijnen goed droog zijn, is het tijd om hechtprimer aan te brengen. Dat is nodig om de afwerkingslaag goed te laten hechten op het kunststof kozijn. Je kunt hiervoor een universele primer gebruiken. Breng een dunne laag aan en laat goed drogen. Is de primer droog? Dan schuur je opnieuw licht op. Vergeet niet het schuurstof nog even te verwijderen voor dat je een volgende laag aanbrengt. Wil je je kozijnen donkerder maken? Neem dan ook een donkere kleur primer!
 
# Stap 5: Aflakken
Je kunt beginnen met aflakken als je de droogtijd van de primer in acht hebt genomen. Na het stofvrij maken is het tijd voor de afwerklaag. Gebruik niet teveel verf, dat veroorzaakt snel druipers. Voor een optimaal resultaat kun je beter twee dunnere lagen aanbrengen dan één dikke. Klaar met schilderen? Verwijder dan direct het afplaktape.
 
 

VERF INFORMATIE, ADVIES & TIPS

VERF BLOGS

 • 23 May 2019 door Heleen van der Willigen, in Product
  Schilderen in het voorjaar? Wat ouderwets!
  Voor het schilderen van de kozijnen kun je zelf aan de slag. Dat is niet het minste klusje, daarom heb ik mij eerst goed ingelezen op decopedia.nl Dit is een soort Wikipedia, maar dan op doe-het-zelf-gebied. En zo kwam ik erachter dat ‘vierseizoenen-onderhoud’ op een verfpot betekent dat je het hele jaar door kunt schilderen!
  NAAR DE BLOG +
 • 7 May 2019 door Iris Bouwman, in Product
  ​Laat je buitenboel stralen – en krijg een Nationale Tuinbon cadeau!
  Is jouw buitenboel toe aan een nieuwe lik verf? Laat je buitendeuren en kozijnen stralen met de LBH buitenlakken van Wijzonol. Je krijgt er nu een Nationale Tuinbon van € 7,50 per 2 liter bij cadeau. Dat is nog eens genieten van het voorjaar!
  NAAR DE BLOG +
 • 2 May 2019 door Heleen van der Willigen, in Product
  Kunnen we die lelijke kunststofkozijnen verven?
  Witte kunststof kozijnen en rabatdelen. Lelijker kan bijna niet. De hele voorgevel eruit halen is te kostbaar… Maar kunnen we die kunststof kozijnen niet gewoon verven?
  NAAR DE BLOG +

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raamdecoratie of zonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

Merken van Decokay

Decokay heeft een ruim
assortiment van vele
vooruitstrevende leveranciers.

STEL EEN VRAAG

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP