HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Mat, zijdeglans of hoogglans voor buitenschilderwerk?

woensdag, 5 juli 2017
 Mat, zijdeglans of hoogglans voor buitenschilderwerk?

Voor buitenschilderwerk geldt nog altijd de stelregel des te hoger de glans des te langer de duurzaamheid. De meest bolle hoogglanslakken gaan het langst mee. 
Maar de hoogste glansgraad is niet altijd het beste advies voor je schilderwerk. Houtwerk dat wat verwaarloosd is, met barsten en scheuren, maar niet verrot, kan vocht bevatten. Als dat het geval is, zou je grote problemen in je schilderwerk krijgen als je kiest voor een hoogglanzende lak. Hoogglans sluit de ondergrond volledig af dus vocht dat nu in het hout zit, zal de laklaag wegduwen waardoor bladderen van de lak optreedt, want vocht zoekt de warmte op dus wil naar buiten.  In dat geval kies je voor een vochtregulerend systeem. Je schildert dan met een systeemverf oftewel een verfbeits. Deze verf is wel in staat het vocht uit het hiout te laten verdampen zodat het mooi droog wordt. Na ongeveer een jaar zou je dan alsnog kunnen kiezen voor een hoogglanzende lak om voor een duurzame optie te kiezen. Deze systeemverf is een halfglanzende lak dus een glansgraad die tussen zijdeglans en hoogglans in zit. Bij het aanbrengen is de verf behoorlijk glanzend, maar de glansgraad zakt in een korte periode terug naar halfglans. 
Of je nu voor een dekkende kleur of voor een natuurlijke houtkleur kiest, in beide lijnen zijn producten in verschillende glansgraden verkrijgbaar. Loop dus gewoon binnen bij een Decokay in je buurt voor een goed en passend verfadvies.

VERF INFORMATIE, ADVIES & TIPS

VERF BLOGS

 • 23 May 2019 door Heleen van der Willigen, in Product
  Schilderen in het voorjaar? Wat ouderwets!
  Voor het schilderen van de kozijnen kun je zelf aan de slag. Dat is niet het minste klusje, daarom heb ik mij eerst goed ingelezen op decopedia.nl Dit is een soort Wikipedia, maar dan op doe-het-zelf-gebied. En zo kwam ik erachter dat ‘vierseizoenen-onderhoud’ op een verfpot betekent dat je het hele jaar door kunt schilderen!
  NAAR DE BLOG +
 • 7 May 2019 door Iris Bouwman, in Product
  ​Laat je buitenboel stralen – en krijg een Nationale Tuinbon cadeau!
  Is jouw buitenboel toe aan een nieuwe lik verf? Laat je buitendeuren en kozijnen stralen met de LBH buitenlakken van Wijzonol. Je krijgt er nu een Nationale Tuinbon van € 7,50 per 2 liter bij cadeau. Dat is nog eens genieten van het voorjaar!
  NAAR DE BLOG +
 • 2 May 2019 door Heleen van der Willigen, in Product
  Kunnen we die lelijke kunststofkozijnen verven?
  Witte kunststof kozijnen en rabatdelen. Lelijker kan bijna niet. De hele voorgevel eruit halen is te kostbaar… Maar kunnen we die kunststof kozijnen niet gewoon verven?
  NAAR DE BLOG +

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raamdecoratie of zonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

Merken van Decokay

Decokay heeft een ruim
assortiment van vele
vooruitstrevende leveranciers.

STEL EEN VRAAG

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP