HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Ideale temperatuur voor buiten schilderen

maandag, 3 juli 2017
Ideale temperatuur voor buiten schilderen

Veel mensen denken dat buitenverf alleen gedaan kan worden als het weer goed is. De beste periode om zelf de buitenboel onder handen te nemen is tussen mei en september. Daarnaast is het belangrijk rekening te houden met niet te hoge en niet te lage temperaturen. De algemene regel dat in de lente het beste buiten geschilderd kan worden, klopt dus niet helemaal. De optimale temperatuur om te drogen is 20 graden Celsius. Daar wordt ook de droogtijd die op het blik vermeld staat aan gerelateerd. Is het kouder duurt het langer, is het warmer droogt de verf sneller. Verf droogt niet bij te lage temperaturen en kan niet verwerkt worden. Bij te hoge temperaturen droogt de verf te snel waardoor blazen ontstaan. In de lente kan de temperatuur weliswaar de 20 graden bereiken, alleen ’s morgens en ’s avonds kan het nog vrij koud zijn waardoor je last hebt van optrekkend vocht. Dit vocht slaat op je verse schilderwerk en de laklaag slaat mat. Daarom adviseren we in het voorjaar om alleen te schilderen tussen 11 en 15 uur. 

Schilderen bij een te lage temperatuur is niet verstandig. De verf droogt dan niet snel genoeg en er is een kans dat de lak niet goed op de ondergrond hecht.
Is het buiten te warm, boven de 25°C bijvoorbeeld, dan droogt de verf juist te snel en is het risico op scheuren en blaasjes groter.
 
In Nederland is buiten schilderen dus vrijwel het hele jaar mogelijk. Overigens bestaan er ook producten voor vier seizoenenonderhoud; die zijn bij hogere én lagere temperaturen te gebruiken.
 

VERF INFORMATIE, ADVIES & TIPS

VERF BLOGS

 • 23 May 2019 door Heleen van der Willigen, in Product
  Schilderen in het voorjaar? Wat ouderwets!
  Voor het schilderen van de kozijnen kun je zelf aan de slag. Dat is niet het minste klusje, daarom heb ik mij eerst goed ingelezen op decopedia.nl Dit is een soort Wikipedia, maar dan op doe-het-zelf-gebied. En zo kwam ik erachter dat ‘vierseizoenen-onderhoud’ op een verfpot betekent dat je het hele jaar door kunt schilderen!
  NAAR DE BLOG +
 • 7 May 2019 door Iris Bouwman, in Product
  ​Laat je buitenboel stralen – en krijg een Nationale Tuinbon cadeau!
  Is jouw buitenboel toe aan een nieuwe lik verf? Laat je buitendeuren en kozijnen stralen met de LBH buitenlakken van Wijzonol. Je krijgt er nu een Nationale Tuinbon van € 7,50 per 2 liter bij cadeau. Dat is nog eens genieten van het voorjaar!
  NAAR DE BLOG +
 • 2 May 2019 door Heleen van der Willigen, in Product
  Kunnen we die lelijke kunststofkozijnen verven?
  Witte kunststof kozijnen en rabatdelen. Lelijker kan bijna niet. De hele voorgevel eruit halen is te kostbaar… Maar kunnen we die kunststof kozijnen niet gewoon verven?
  NAAR DE BLOG +

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raamdecoratie of zonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

Merken van Decokay

Decokay heeft een ruim
assortiment van vele
vooruitstrevende leveranciers.

STEL EEN VRAAG

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP