HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Er bestaan veel verschillende soorten verfkwasten. Welke kwast je kiest is afhankelijk van persoonlijke voorkeur, van de verfsoort en de klus.

Welke soort verfkwasten kan ik het beste gebruiken?

Welke soort verfkwasten kan ik het beste gebruiken?

Omdat verfkwasten net als verfrollers in veel verschillende uitvoeringen verkrijgbaar zijn, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Welke kwast heb je nou nodig? Er zijn kwasten die geschikt zijn voor watergedragen verf en kwasten die juist geschikt zijn voor verf op terpentinebasis. Daarnaast speelt je persoonlijke voorkeur ook een belangrijke rol.

De klus die je gaat doen, vraagt ook om een bepaalde kwast. Bijvoorbeeld als je brede planken gaat beitsen is een platte of ovale kwast handig. Terwijl je voor een kozijn weer fijner werkt met een ronde kwast. Een ronde kwast heeft het voordeel dat je deze kunt draaien tijdens gebruik, waardoor zich geen verf ophoopt aan de rand van het schilderwerk. (Met een beetje oefenen krijg je daar steeds meer handigheid in.)

Kwasten zijn er in allerlei diktes en breedtes. Uiteraard bepaalt de grootte van het te schilderen object de grootte van de kwast. 

Een aantal kenmerken op rij per kwast:

- De verfkwast met dierenharen: met deze kwast kun je verven met alkydverf, acrylverf, met zowel zijdeglans als hoogglans.
- De verfkwast met kunststofharen: deze kwast kun je alleen gebruiken in combinatie met acrylverf en niet met alkydverf (op terpentine basis).
- De ronde kwasten: met ronde kwasten kun je hoeken en kieren schilderen zonder zakkers. De soort verf maakt hierbij niet uit.
- De ovale kwasten: deze kwasten worden vaak gebruikt bij het aanbrengen van beits of bij het schilderen van grote oppervlaktes. 
- De blokkwast: deze kwast wordt gebruikt bij grote oppervlaktes, ook bijvoorbeeld voor het 'pappen' van behang.
- De radiatorkwast is voorzien van een lange steel met een knik erin en kan behalve voor de radiator ook gebruikt worden bij andere moeilijk te bereiken oppervlaktes.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Help! Ik vind meerdere woonstijlen leuk
  Je bent op zoek naar vernieuwing in je interieur. Je bladert watertandend door de woonbladen en vindt het ene interieur nog mooier dan het andere. Leuk, al die nieuwe trends. Maar je wilt het deze keer graag wat doordachter aanpakken. 

DECOKAY BLOGS

 • Aan de slag met Kleur van het Jaar ‘Brave Ground’!
  Komt de uitdrukking ‘de muren komen op me af’ je de laatste maanden wel erg bekend voor? Dan wordt het misschien eens tijd om de kleuren op die wanden aan te passen. Want wie veel tijd thuis doorbrengt, wil dat graag in een harmonieuze en rustige ambiance doen. Het kleurenpalet rondom Brave Ground, de kleur van het jaar 2021, past daar uitstekend bij. 
 • Jouw muur, jouw canvas
  Speciale effecten op de muur; hoe doe je dat? Inspiratie voor alle mogelijke vormen op de muur - Hoe je dat doet als een professional? Van betonlook tot lambrisering, en van sjabloon tot degradé, of druipende waterverf muur - met als winnaar de complete muurschildering - Wie durft?!
 • Primer en grondverf, wat is het verschil?
  Wie met een verfklus gaat beginnen, doet er goed aan om van tevoren advies in te winnen. Hoe je namelijk een te verven oppervlak goed onder handen neemt, is afhankelijk van het materiaal en van het gewenste resultaat. Een primer of grondverf is vaak de beste basis.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP