STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Openslaande deuren staan garant voor veel licht in je kamer. Vaak vind je openslaande deuren aan de tuinkant van het huis. Wat is er lekkerder dan op een zonnige dag de deuren open te zetten en een heerlijk briesje je kamer in te laten komen?

Welke raambekleding is geschikt voor openslaande deuren

Welke raambekleding is geschikt voor openslaande deuren

Raambekleding vormt samen met de vloer en muur een basiselement van je huis. En daarmee is het dus heel belangrijk voor de sfeer en uitstraling.

Bij openslaande deuren kun je de raambekleding op drie manieren aanbrengen.
Op de deur zelf, op het kozijn en tegen de muur. 

Kies je ervoor om de raambekleding op de deur zelf te bevestigen, is het voordeel dat met het openen van de deur, de raambekleding meegaat. Door de montage met een zijgeleiding of een staaldraad geleiding beweegt de raamdecoratie mee. Hierdoor voorkom je geklapper van de raambekleding wanneer er een briesje staat of wanneer het tocht.   

Shutters kun je monteren op het kozijn of rondom de deur. Als je de deur wil openen, klap je de shutters opzij. Heb je een meerdere ramen of openslaande deuren naast elkaar? Dan kun je ervoor kiezen om een vouwrail te plaatsen waarmee je alle shutters in een keer kunt bedienen.

De jaloezie, die elke trend lijkt te doorstaan, is in de nieuwste uitvoeringen weer helemaal van deze tijd is. De jaloezie is te leveren in verschillende lamelbreedtes, materialen en kleuren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit aluminium, hout (moet wel binnen de adviesmaten liggen) of bamboe. Hou wel altijd rekening met de deurklink bij de keuze van de lamelbreedte, hoe breder de lamel, hoe eerder hij de klink raakt. 

Duettes en plissés zijn ook heel geschikt voor openslaande deuren. Deze raambekleding is er in vele variaties van stoffen en kleuren en met een top down systeem te leveren.

En kies je voor een gordijn? Dan heb je nog eens de keuze uit  een rolgordijn, vouwgordijn of een standaard gordijn.  Het voordeel van een rol of vouwgordijn is dat het minder ruimte inneemt dan een hangende variant. Een subtiele voile die het felle buitenlicht verzacht en filtert, een traditionele velours die warmte biedt op de koude winteravond of een duurzame linnen die helemaal past in de Scandinavische woonstijl. Dit is nog maar een fractie uit de enorme keuze. Om nog maar niet te spreken over de roedes, rails en soorten plooien van gordijnen. 

En weet je wat je wil, dan kun je bij de meeste varianten ook nog kiezen voor een elektrische bediening met een afstandsbediening of je smartphone (zelfs als je niet thuis bent!). Wel zo makkelijk! 

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Heb jij openslaande deuren?

Bekijk onze passende raambekleding in de winkel
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Opgeruimd staat elegant
  De raambekleding in de keuken kan nog wel eens een ondergeschoven kindje zijn. Jammer! Want er is zoveel mogelijk dat én mooi is én functioneel. Een sfeervolle en schone keuken gaat verder dan het aanrechtblad.
 • Een warm welkom voor de herfst
  Geen tijd voor treurigheid! Als de blaadjes vallen in de herfst, en je minder vaak buiten zit, wordt het tijd om lekker binnenshuis aan de slag te gaan met klusjes en ‘home improvement’.
 • Laat de zon maar schijnen
  In een finca woonstijl passen verschillende typen raambekleding, zo lang ze maar een landelijke uitstraling hebben. Maar het gaat natuurlijk om het gehele plaatje; het afstemmen van wanden, vloeren, meubels én dat wat voor je ramen hangt. 

DECOKAY BLOGS

 • Harde raambekleding sfeerbepalend
  Harde raamdecoratie is een categorie raambekleding met magische eigenschappen. Ondanks hun ‘hardheid’, hebben ze veelal een intrinsieke zachtheid. Niet in de laatste plaats door materiaal- en kleurkeuze, maar vooral omdat ze de gave hebben om de lichtinval te reguleren.
 • Welke raambekleding is jou op het lijf geschreven?
  Wat hang ik voor het raam? Goed doordacht interieur design wordt steeds belangrijker. Het aanbod neemt dan ook toe. Waar je vroeger de keuze had uit een drietal varianten (gordijnen, jaloezieën of duettes) sta je nu temidden van een keur aan raamdecoratie met alle mogelijke specs! 
 • Raambekleding als functionele sfeermaker in huis
  Als de zon schijnt, wil je er optimaal van genieten. Maar als je binnen zit, kan diezelfde zon ook echt irritant zijn, bijvoorbeeld wanneer hij recht op je TV schijnt. Met een mooie raambekleding creëer je een functionele oplossing waarmee jij zelf bepaalt hoeveel zon bij je naar binnen schijnt.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP