STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Er zijn verschillende soorten glansgraad voor buitenverf. De keuze hangt echter niet alleen af van smaak.

Mat, zijdeglans of hoogglans voor buitenschilderwerk?

 Mat, zijdeglans of hoogglans voor buitenschilderwerk?

Voor buitenschilderwerk geldt nog altijd de stelregel; 'des te hoger de glans, des te langer de duurzaamheid'. De meest 'bolle' hoogglanslakken gaan het langst mee. 

Maar de hoogste glansgraad is niet altijd het beste advies voor je schilderwerk. Houtwerk dat wat verwaarloosd is, met barsten en scheuren, maar niet verrot, kan vocht bevatten. Als dat het geval is, zou je grote problemen in je schilderwerk krijgen als je kiest voor een hoogglanzende lak. Hoogglans sluit de ondergrond volledig af, dus kan het vocht dat nu in het hout zit, niet verdampen bij warmte. Dit zal de laklaag wegduwen, waardoor de nieuwe lak gaat bladderen.

Vocht in het hout?
In geval van vocht in het hout kies je het beste voor een vochtregulerend systeem. (Bij twijfel kun je een vochtmeter lenen bij Decokay.) Je schildert dan met een systeemverf oftewel een verfbeits. Deze verf laat wel verdamping van vocht toe, zodat het vocht uit het hout kan verdwijnen, en het mooi droog wordt.
Deze systeemverf is een halfglanzende lak, met een glansgraad die tussen zijdeglans en hoogglans in zit. Bij het aanbrengen is de verf behoorlijk glanzend, maar de glansgraad zakt in een korte periode terug naar halfglans. (Na ongeveer een jaar zou je dan alsnog kunnen kiezen voor een hoogglanzende lak, wat een duurzamere optie is.)

Of je nu kiest voor een dekkende kleur, of voor een natuurlijke houtkleur, in beide lijnen zijn producten in verschillende glansgraden verkrijgbaar. Loop dus gewoon binnen bij een Decokay in de buurt voor een goed en passend verfadvies.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Twijfel je over de glansgraad?

We laten je graag wat voorbeelden zien
MAAK EEN AFSPRAAK

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Klaar voor een beetje glans op je gevel?
  Als je denkt dat je zomaar elke verf kunt gebruiken voor je buitenkozijnen, dan heb je het mis. Niet alleen de kleur, ook de verf zelf geeft je huis net dat beetje extra. Ga voor glans voor de mooiste kozijnen!
 • Zwarte kozijnen, de trend van nu! 
  Chique, elegant en helemaal 2020? Zwarte buitenkozijnen zijn dé eyecatchers voor je huis. Of je nu een rijtjeshuis hebt, een grachtenpand of een monumentale boerderij, met zwarte kozijnen maak je jouw buitenboel helemaal van nu! 
 • De mooiste kleurencombi’s voor je kozijnen
  Donkergroen, donkerblauw of grijs misschien? Ga je voor één kleur voor al je buitenkozijnen of kies je voor een combinatie van kleuren? Ontdek welke kleurcombinaties het beste passen bij jouw buitenboel.

DECOKAY BLOGS

 • We maken nu tijd voor ‘Operatie Garage’ 
  We zijn al jaren aan het verbouwen en de garage naast ons huis was op de lange baan geschoven. Maar deze zomer staat ‘Operatie Garage’ op het programma. En het eindresultaat mag er zijn!
 • Tuinhuis verven: geen alledaagse klus
  Na mijn kozijnen, deuren en tuinbankje, ga ik toch ook maar aan de slag met mijn tuinhuis. Dat is weer even andere koek. Gelukkig word ik bij Decokay altijd goed verder geholpen, want welke verf is geschikt voor een tuinhuisje. Voor mijn tuinhuis kreeg ik het advies Schakelverf, daar ga ik dus mee aan de slag …  
 • Stroop je mouwen op: we gaan buiten schilderen
  Ik verheug mij altijd enorm op de zomer. Heerlijk veel buiten. Maar dan word je toch ook geconfronteerd met hier en daar wat achterstallig schilderwerk. En zie ik daar een kozijn dat begint te bladderen? Ai...hoe kan ik dat nu weer het beste aanpakken. Er zijn zoveel producten, ik heb werkelijk geen idee wat ik moet nemen.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP