STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Zachte raambekleding is precies wat het doet vermoeden; zacht. Van golvende zware overgordijnen, tot aan vederlichte inbetweens die zachtjes wuiven in de bries. Vanaf de grond - of tot op de vensterbank, in meerdere lagen voor elkaar schuivend, met vlinderplooi of wave plooi, (semi) transparant of verduisterend.

Wat is zachte raambekleding?

Wat is zachte raambekleding?

Of het nu is aan een roede of rails; gordijnen vallen soepel en losjes, en daarom schaar je ze onder de categorie ‘zachte raambekleding’.

Zachte raamdecoratie heeft dan ook iets heel gemoedelijks. Het geeft een ruimte met veel harde materialen (bijvoorbeeld een strakke laminaatvloer met stenen gecombineerd met een strak gestucte muur) een zachter uiterlijk. Ook al heb je heel bewust gekozen voor een strak interieur, juist dan is het raadzaam om met behulp van zachte raambekleding een nuance aan te brengen om te voorkomen dat het koud en kil wordt. 

ls tussenoplossing qua zacht/hard, worden om te smokkelen nog wel eens vouwgordijnen gebruikt, deze vallen er precies tussenin. Ook plissé gordijnen of duettes vallen in een schemergebied. Ze kunnen net als gordijnen een bepaalde speelse zachtheid toevoegen, en dat is de beste manier om het onderscheid te maken. Vraag je af wat het toevoegt aan jouw stijl.

Een kamer (of huis) inrichten is zoeken naar harmonie. Een wijdverbreide misvatting is dat een stijl consistent doorgevoerd moet worden. Elke stijl heeft namelijk zijn eigen combinatie van harde en zachte materialen. Steen - met stucwanden en jaloezieën bijvoorbeeld is hard op hard op hard… Losjes vallende ruw geweven gordijnen, met een druk behangen wand met dessins, in combinatie met een visgraat laminaatvloer, zal rommelig worden omdat het ‘zacht op zacht’ is. 

Nu is ‘zacht’ echt geen ander woord voor ‘druk’. Wil je het rustig houden, dan kun je uitstekend voor de optie zachte gordijnen gaan. Het is misschien nog wel van groter belang, hoe je jouw gordijnen ophangt namelijk. Daarmee geef je de finishing touch aan het gevoel dat je wilt overbrengen. Knus, of strak, ‘gelikt design’ of speelse romantiek. 

Een gordijn aan een roede met lussen kan echt gezelligheid uitstralen, terwijl diezelfde roede met zeilringen verrassend goed past in een industrieel interieur. De wave plooi voelt zich bijzonder goed thuis in een luxe, chique interieur, net als de triple- of dubbele plooi (alleen voor dunne stoffen geschikt). Laat je dus uitgebreid informeren aan de hand van de gekozen stof en neem vooral ook een foto mee van jouw woning.

Geheugensteuntje voor het samenvoegen van materialen: in de Feng Shui leer worden voor interieur voor het gemak de vijf elementen gebruikt (water, aarde, hout, vuur, metaal). Het is zoeken naar een balans. Organische vormen zoals golvende gordijnen (water) mix je met houten meubels en verlichting (vuur). Aardse kleuren en steen (aarde) combineer je met grijstinten, hoekige vormen en metalen accenten.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Opgeruimd staat elegant
  De raambekleding in de keuken kan nog wel eens een ondergeschoven kindje zijn. Jammer! Want er is zoveel mogelijk dat én mooi is én functioneel. Een sfeervolle en schone keuken gaat verder dan het aanrechtblad.
 • Een warm welkom voor de herfst
  Geen tijd voor treurigheid! Als de blaadjes vallen in de herfst, en je minder vaak buiten zit, wordt het tijd om lekker binnenshuis aan de slag te gaan met klusjes en ‘home improvement’.
 • Laat de zon maar schijnen
  In een finca woonstijl passen verschillende typen raambekleding, zo lang ze maar een landelijke uitstraling hebben. Maar het gaat natuurlijk om het gehele plaatje; het afstemmen van wanden, vloeren, meubels én dat wat voor je ramen hangt. 

DECOKAY BLOGS

 • Raambekleding als functionele sfeermaker in huis
  Als de zon schijnt, wil je er optimaal van genieten. Maar als je binnen zit, kan diezelfde zon ook echt irritant zijn, bijvoorbeeld wanneer hij recht op je TV schijnt. Met een mooie raambekleding creëer je een functionele oplossing waarmee jij zelf bepaalt hoeveel zon bij je naar binnen schijnt.
 • Dromen van licht...
  Keuzes - keuzes in het leven… Als er iets is dat bepalend is voor je interieur - en dus ook voor hoofdbrekens kan zorgen - is het wel raamdecoratie. Het wordt je tegenwoordig ook niet makkelijk gemaakt door het enorme aanbod en de variëteit in raambekleding... 
 • Met één druk op de knop geregeld
  Waarom zou je het jezelf niet gemakkelijk maken en de raamdecoratie in huis elektrisch en op afstand bedienen? Dat is al lang niet meer alleen voor James Bond weggelegd. Met een handige programmeerfunctie regel je de gordijnen in meerdere ruimtes van je woning afzonderlijk van elkaar. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP