STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Houten jaloezieën en shutters hebben ieder hun voordelen en nadelen. We zetten ze hieronder op rij.

Kies ik voor houten jaloezieën of shutters?

Kies ik voor houten jaloezieën of shutters?

Er zijn visueel gezien overeenkomsten tussen houten jaloezieën en shutters. De vraag die veel mensen dan ook hebben, is welke van de twee je nu moet kiezen. Allebei hebben ze een luxe en robuuste uitstraling. Ze zijn beiden in dezelfde kleurstellingen leverbaar. Bij beide kun je gemakkelijk de lichtinval regelen. De grote overeenkomst is dus de uitstraling van beide producten.

Maar waarin onderscheiden beide varianten zich?

Shutters
Shutters zitten vast in een houten frame dat (als een luik) opengeklapt kan worden - hierdoor heb je dus wanneer je wilt maximale lichtinval. Shutters worden op maat gemaakt voor afwijkende ramen. Shutters zijn duurder dan jaloezieën, maar gaan daarentegen langer mee. Ook zien shutters er gewoon zeer strak en stylish uit.

Jaloezieën
Jaloeziën hangen altijd voor het raam. Deze moet je namelijk niet (te vaak) omhoog willen trekken. Doe je dit toch, dan is het gewicht dat aan de koorden komt te hangen onherroepelijk te groot, waardoor de koorden snel zullen slijten en uiteindelijk knappen. Bij een houten jaloezie kantel je dus vooral de horizontale lamellen. Optrekken doe je incidenteel als bijvoorbeeld de ramen gewassen moeten worden. Houten jaloezieën zijn alleen geschikt voor standaard rechte ramen. Een houten jaloezie is goedkoper in aanschaf.

De keuze is dus dus afhankelijk van jouw persoonlijke smaak, maar ook van wat je te besteden hebt.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Opgeruimd staat elegant
  De raambekleding in de keuken kan nog wel eens een ondergeschoven kindje zijn. Jammer! Want er is zoveel mogelijk dat én mooi is én functioneel. Een sfeervolle en schone keuken gaat verder dan het aanrechtblad.
 • Een warm welkom voor de herfst
  Geen tijd voor treurigheid! Als de blaadjes vallen in de herfst, en je minder vaak buiten zit, wordt het tijd om lekker binnenshuis aan de slag te gaan met klusjes en ‘home improvement’.
 • Laat de zon maar schijnen
  In een finca woonstijl passen verschillende typen raambekleding, zo lang ze maar een landelijke uitstraling hebben. Maar het gaat natuurlijk om het gehele plaatje; het afstemmen van wanden, vloeren, meubels én dat wat voor je ramen hangt. 

DECOKAY BLOGS

 • Raambekleding als functionele sfeermaker in huis
  Als de zon schijnt, wil je er optimaal van genieten. Maar als je binnen zit, kan diezelfde zon ook echt irritant zijn, bijvoorbeeld wanneer hij recht op je TV schijnt. Met een mooie raambekleding creëer je een functionele oplossing waarmee jij zelf bepaalt hoeveel zon bij je naar binnen schijnt.
 • Dromen van licht...
  Keuzes - keuzes in het leven… Als er iets is dat bepalend is voor je interieur - en dus ook voor hoofdbrekens kan zorgen - is het wel raamdecoratie. Het wordt je tegenwoordig ook niet makkelijk gemaakt door het enorme aanbod en de variëteit in raambekleding... 
 • Met één druk op de knop geregeld
  Waarom zou je het jezelf niet gemakkelijk maken en de raamdecoratie in huis elektrisch en op afstand bedienen? Dat is al lang niet meer alleen voor James Bond weggelegd. Met een handige programmeerfunctie regel je de gordijnen in meerdere ruimtes van je woning afzonderlijk van elkaar. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP