HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Wat is het verschil tussen de ene houten jaloezie en de andere? Wat is bepalend voor de kwaliteit? En wat wil je qua uitstraling?

Welke houtsoorten zijn er bij jaloezieën?

dinsdag, 28 maart 2017
Welke houtsoorten zijn er bij jaloezieën?

Er zijn verschillende houtsoorten in jaloezieën. De meest gebruikte houtsoort voor jaloezieën is lindehout (basswood). Soms wordt bij houten jaloeziën de nerf van het hout behouden in de afwerking zodat je deze mooi kunt zien. Tegenwoordig wordt ook bamboehout veel gebruikt. Het voordeel van bamboehout is dat het licht en dun is en vaak mooi egaal afgewerkt. Nadeel van bamboe is dat het enigszins transparant is, waardoor de kleuren ook wat meer doorschijnend zijn. 

Kwaliteitsindicatoren

Droging hout
Het is zeer belangrijk dat het hout goed de tijd heeft gehad om te drogen. Dat zorgt ervoor dat de lamellen goed in vorm blijven en niet krom trekken. Bij goedkope houten jaloezieën heeft het hout nauwelijks de kans gehad om goed te drogen, waarmee de kans op kromtrekken groot is. 

Kwartier gezagd hout
Ook is het belangrijk hoe het hout uit de stam gezaagd is. Kwartiers gezaagd hout is het beste. Daarbij wordt het hout van de boomstam eerst overlangs in vieren gezaagd. Daarna worden uit elk 'kwartier' planken gezaagd, zodat de groeiringen (jaarringen) haaks op het oppervlak van de planken staan. Dit is de meest stabiele manier, maar geeft een lager rendement uit de stam. Ook dat bepaalt dus de kwaliteit (en de prijs) van de jaloezie. 

Vochtige ruimtes
Heb je een vochtige ruimte, maar wil je toch het gevoel en uiterlijk van hout? Voor vochtige ruimtes is deze houtlook nagebootst in vinyl. Dit is een kunststof met de uitstraling van hout, maar is wel vochtbestendig.

Alle jaloezieën worden speciaal voor jou op maat gemaakt en zijn in meerdere kleuren beschikbaar. Een houten jaloezie kan ook heel strak worden uitgevoerd, je kunt er echt alle kanten mee op. 

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Opgeruimd staat elegant
  De raambekleding in de keuken kan nog wel eens een ondergeschoven kindje zijn. Jammer! Want er is zoveel mogelijk dat én mooi is én functioneel. Een sfeervolle en schone keuken gaat verder dan het aanrechtblad.
 • Een warm welkom voor de herfst
  Geen tijd voor treurigheid! Als de blaadjes vallen in de herfst, en je minder vaak buiten zit, wordt het tijd om lekker binnenshuis aan de slag te gaan met klusjes en ‘home improvement’.
 • Laat de zon maar schijnen
  In een finca woonstijl passen verschillende typen raambekleding, zo lang ze maar een landelijke uitstraling hebben. Maar het gaat natuurlijk om het gehele plaatje; het afstemmen van wanden, vloeren, meubels én dat wat voor je ramen hangt. 

DECOKAY BLOGS

 • Raambekleding als functionele sfeermaker in huis
  Als de zon schijnt, wil je er optimaal van genieten. Maar als je binnen zit, kan diezelfde zon ook echt irritant zijn, bijvoorbeeld wanneer hij recht op je TV schijnt. Met een mooie raambekleding creëer je een functionele oplossing waarmee jij zelf bepaalt hoeveel zon bij je naar binnen schijnt.
 • Dromen van licht...
  Keuzes - keuzes in het leven… Als er iets is dat bepalend is voor je interieur - en dus ook voor hoofdbrekens kan zorgen - is het wel raamdecoratie. Het wordt je tegenwoordig ook niet makkelijk gemaakt door het enorme aanbod en de variëteit in raambekleding... 
 • Met één druk op de knop geregeld
  Waarom zou je het jezelf niet gemakkelijk maken en de raamdecoratie in huis elektrisch en op afstand bedienen? Dat is al lang niet meer alleen voor James Bond weggelegd. Met een handige programmeerfunctie regel je de gordijnen in meerdere ruimtes van je woning afzonderlijk van elkaar. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP