STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Om de levensduur van raambekleding in huis te optimaliseren, geven we enkele onderhoudstips.

Hoe onderhoud ik mijn raambekleding?

Hoe onderhoud ik mijn raambekleding?

Op ieder soort raambekleding is het in de eerste plaats belangrijk dat je stof regelmatig verwijdert. Zo krijgt het geen kans om zich te hechten. Dit kan afhankelijk van het product met een stoffen doek, een zachte borstel of een speciaal borsteltje voor op de stofzuiger.

Vlekken verwijderen

Harde raamdecoratie vlekken verwijderen:
Bij harde raamdecoratie (jaloezieën, lamellen en shutters) van bijvoorbeeld hout, aluminium of kunststof, is vlekverwijdering geen probleem. Je neemt gewoon een schone uitgeknepen vochtige doek. Wel moet je bij jaloezieën opletten bij de ladderkoorden en banden. Vooral bij lichte kleuren bestaat het gevaar dat de viezigheid die je wilt opnemen zich juist daar verzamelt.

Zachte (textielen) raamdecoratie vlekken verwijderen:
Er bestaan echter ook textielen varianten. Bijvoorbeeld bij verticale lamellen. Deze kun je niet zomaar reinigen met water. Bij zachte raamdecoratie wordt dan ook vaak een luchtspuitbusje geleverd waarmee je vliegjes, beestjes, takjes en andere dingen voorzichtig kunt wegblazen. Er zijn echter ook wasbare soorten lamellen. Als je dat belangrijk vindt, is het dan ook goed om dit vóór de aanschaf te overwegen en je te laten adviseren bij een Decokay.

Rolgordijnen schoonmaken:
Rolgordijnen zijn eveneens wat lastiger schoon te maken. Het is een rechte lap stof dus je ziet er alles op. Vlekken kun je heel voorzichtig proberen te verwijderen met een goed uitgeknepen doek met water. Veeg niet, maar dep de stof. Wees erg voorzichtig. Als je namelijk te hard wrijft, ontstaan er hobbels en bobbels in de stof die niet meer weggaan. 
Voor duettes en plissé gordijnen geldt hetzelfde. Er zijn echter stofsoorten die wel goed reinigbaar zijn, laat je daarover voorlichten in de winkel. Vouwgordijnen kunnen vaak in de wasmachine. Om dit te checken, kijk je op het ingenaaide etiket. Hierop staat op welke manier de stof gereinigd kan worden.

Als de stof wasmachine geschikt is, ga je als volgt te werk:
- Haal de stof los van het mechanisme.
- Verwijder de baleinen.
- Doe de stof in de wasmachine op een wolwasprogramma met een fijnwasmiddel. 
- Na het wassen, tuig je het hele vouwgordijn weer op en hangt het nat op.
- Trek het voorzichtig in vorm, mocht dat nodig zijn. 

Er 'tussenin' raamdecoratie schoonmaken:
Multishades, Twist rolgordijnen, Silhouttte, Facette of duo rolgordijnen kun je soms wel schoonmaken. Maar let op! Deze stof is erg kwetsbaar en kan dus snel lelijke plekken geven als je niet voorzichtig bent. Let vooral goed op de weving van de transparante banen. Is deze erg fijn in plaats van grof, en is deze een beetje vitrage-achtig, dan is voorzichtigheid geboden. In dat geval is het verstandig om alleen uiterst voorzichtig te deppen, zeker niet te wrijven, en dat alleen met schoon water, op een goed uitgeknepen doek. Probeer het op een vrijwel onzichtbaar plekje uit. Wijkt de stof of gaat het lubberen, stop dan meteen. Accepteer dan de vlek; reinigen zal het probleem verergeren.

 

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Opgeruimd staat elegant
  De raambekleding in de keuken kan nog wel eens een ondergeschoven kindje zijn. Jammer! Want er is zoveel mogelijk dat én mooi is én functioneel. Een sfeervolle en schone keuken gaat verder dan het aanrechtblad.
 • Een warm welkom voor de herfst
  Geen tijd voor treurigheid! Als de blaadjes vallen in de herfst, en je minder vaak buiten zit, wordt het tijd om lekker binnenshuis aan de slag te gaan met klusjes en ‘home improvement’.
 • Laat de zon maar schijnen
  In een finca woonstijl passen verschillende typen raambekleding, zo lang ze maar een landelijke uitstraling hebben. Maar het gaat natuurlijk om het gehele plaatje; het afstemmen van wanden, vloeren, meubels én dat wat voor je ramen hangt. 

DECOKAY BLOGS

 • Welke raambekleding is jou op het lijf geschreven?
  Wat hang ik voor het raam? Goed doordacht interieur design wordt steeds belangrijker. Het aanbod neemt dan ook toe. Waar je vroeger de keuze had uit een drietal varianten (gordijnen, jaloezieën of duettes) sta je nu temidden van een keur aan raamdecoratie met alle mogelijke specs! 
 • Raambekleding als functionele sfeermaker in huis
  Als de zon schijnt, wil je er optimaal van genieten. Maar als je binnen zit, kan diezelfde zon ook echt irritant zijn, bijvoorbeeld wanneer hij recht op je TV schijnt. Met een mooie raambekleding creëer je een functionele oplossing waarmee jij zelf bepaalt hoeveel zon bij je naar binnen schijnt.
 • Dromen van licht...
  Keuzes - keuzes in het leven… Als er iets is dat bepalend is voor je interieur - en dus ook voor hoofdbrekens kan zorgen - is het wel raamdecoratie. Het wordt je tegenwoordig ook niet makkelijk gemaakt door het enorme aanbod en de variëteit in raambekleding... 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP