STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Soms heb je geen zin om het oude behang te verwijderen voordat je gaat verven. Het is tenslotte een beste klus. Kan je in dat geval over het behang heen sauzen.?

Hoe weet ik of ik behang kan verven?

 Hoe weet ik of ik behang kan verven?

Bijna al het behang is overschilderbaar. Er zijn wel dingen waar je goed op moet letten om niet voor verrassingen te komen staan. Zit het behang goed vast is vraag één? Als dat niet zo is, kan het behang omdat het nat gemaakt wordt met de muurverf zo zwaar worden dat het helemaal of op grote stukken los laat door het schilderen. Dan ben je verder van huis en moet alles er alsnog af. Plak dus loszittende stukken een dag voordat je gaat sauzen goed vast zodat het droog is als je gaat schilderen.

Bevat het behang weekmakers?
Behang dat weekmakers bevat, laat los als je het nat maakt. Doe dus eerst een testje. Pakt dit positief uit, dan is het voordeel dat het behang ook makkelijk te verwijderen is. 

Bezint eer ge begint
Weet je zeker dat je op korte termijn niet opnieuw voor behang zult kiezen? Als je behang namelijk eenmaal geschilderd hebt, is het niet meer zo gemakkelijk te verwijderen. Je kunt dan niet meer strippen of met een afstomer aan de slag omdat je de ondergrond helemaal afsluit. 

Behang speciaal geschikt voor overschilderen
Sommige behangsoorten zijn speciaal ontwikkeld om overheen te schilderen: het ouderwetse glasweefselbehang of glasvezel behang - en het meer eigentijdse renovatievlies (ook wel renovlies). Deze soorten kun je prima meerdere keren van een ander kleurtje voorzien. Dit behang kun je ook bewust gebruiken voor een muur die niet echt mooi meer te repareren is.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Weet je niet of je jouw behang kunt overschilderen?

Kom naar de winkel voor persoonlijk advies
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Help! Ik vind meerdere woonstijlen leuk
  Je bent op zoek naar vernieuwing in je interieur. Je bladert watertandend door de woonbladen en vindt het ene interieur nog mooier dan het andere. Leuk, al die nieuwe trends. Maar je wilt het deze keer graag wat doordachter aanpakken. 

DECOKAY BLOGS

 • Aan de slag met Kleur van het Jaar ‘Brave Ground’!
  Komt de uitdrukking ‘de muren komen op me af’ je de laatste maanden wel erg bekend voor? Dan wordt het misschien eens tijd om de kleuren op die wanden aan te passen. Want wie veel tijd thuis doorbrengt, wil dat graag in een harmonieuze en rustige ambiance doen. Het kleurenpalet rondom Brave Ground, de kleur van het jaar 2021, past daar uitstekend bij. 
 • Jouw muur, jouw canvas
  Speciale effecten op de muur; hoe doe je dat? Inspiratie voor alle mogelijke vormen op de muur - Hoe je dat doet als een professional? Van betonlook tot lambrisering, en van sjabloon tot degradé, of druipende waterverf muur - met als winnaar de complete muurschildering - Wie durft?!
 • Primer en grondverf, wat is het verschil?
  Wie met een verfklus gaat beginnen, doet er goed aan om van tevoren advies in te winnen. Hoe je namelijk een te verven oppervlak goed onder handen neemt, is afhankelijk van het materiaal en van het gewenste resultaat. Een primer of grondverf is vaak de beste basis.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP