STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Verfresten, het is een logisch gevolg van elke schilderklus. Veel mensen bewaren de restanten, zodat ze later nog iets kunnen bijwerken. Toch kunnen die bussen soms aardig wat plek innemen. Wat doe je dan met oude verf?

Wat te doen met oude verfresten?

Wat te doen met oude verfresten?

Latex of watergedragen verf blijft ongeveer tien jaar goed, en verf op oliebasis zelfs wel vijftien. Als je het dus koel en afgesloten bewaart kun je er nog jaren plezier van hebben, of een ander er een plezier mee doen. 

Maar meestal doe je het bijstippen niet, en kies je na een aantal jaren weer voor een frisse nieuwe modekleur. Langzaamaan verzamel je zo potten verf. Wat doe je daarmee als je ze netjes en milieuvriendelijk wilt afvoeren? Zeker latex is toch op waterbasis, kan dat dan niet gewoon bij het restafval?

Kort en goed; nee. Alle verf die nog nat en vloeibaar is, is klein chemisch afval (KCA). Dat geldt ook voor watergedragen verf. Er zitten altijd chemicaliën in die je niet bij het restafval wil. Dan kan bij verwerking van het restafval (verbranden) namelijk problemen opleveren, maar ook in het grondwater bij de stort voor verontreiniging zorgen.

Gewoon wegbrengen naar het dichtstbijzijnde KCA-punt in jouw gemeente is dan ook de makkelijkste optie. Meestal is dat een gemeentedepot of het milieuplein. Ze zien je graag komen, en je gaat er weg met een goed gevoel. 

Overigens is het goed om te weten dat als de verf eenmaal droog is, de chemische stoffen inmiddels verdampt zijn. Je kunt er dus ook voor kiezen om de deksel open te zetten en de natuur zijn werk te laten doen. Zon kan daarbij helpen, maar een beetje smokkelen met kattengrit of kranten door de verf wordt ook wel gedaan. Gaat het om grote hoeveelheden, dan kun je ook een speciale verf verharder gebruiken. Met een half uurtje staat de stok rechtop in de pot en kan de opgedroogde verf wel gewoon bij het huishoudelijk afval.
 

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Een milieuvriendelijke verf kopen?

Bekijk het assortiment met vele extra's
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Sigma kleur van het jaar 2022 toont veerkracht!
  We hebben nogal wat meegemaakt de afgelopen periode… We keerden gedwongen naar binnen voor reflectie - en niet in de laatste plaats - voor klussen! Nieuwe werk- en relaxruimtes vragen om aankleding, en Sigma doet dit met de kleur van het jaar 2022 op rake wijze.
 • De veelzijdige kleur van het jaar ‘22
  Ben jij iemand die elk jaar in spanning afwacht wat de kleur van het jaar wordt? Mooi, dan is er nu eentje bijgekomen: de woonkleur van het jaar van de interieurstylisten van Decokay. Wie durft, met een ‘touch of pink’...?
 • Hoe doen interieurontwerpers dat toch?
  Er zijn mensen die gewoon het ‘fingerspitzen gefühl’ hebben als het gaat om inrichting. Maar de meeste mensen ervaren het als knap lastig om precies de juiste spullen en kleuren bij elkaar te zoeken om zo die felbegeerde eenheid te creëren. 

DECOKAY BLOGS

 • Verven of schilderen… Wat is wat…?
  Ik schilder (en verf) al jaren. En ik schrijf er ook nog over… Maar toen een kennis me terloops vroeg wat het verschil nou precies was, moest ik het antwoord schuldig blijven. Dat kon natuurlijk niet.
 • Primer en grondverf, wat is het verschil?
  Wie met een verfklus gaat beginnen, doet er goed aan om van tevoren advies in te winnen. Hoe je namelijk een te verven oppervlak goed onder handen neemt, is afhankelijk van het materiaal en van het gewenste resultaat. Een primer of grondverf is vaak de beste basis. Deze producten staan meestal naast elkaar in het schap. Maar wanneer gebruik je wat? Met die vraag ging ik naar Decokay.
 • Aan de slag met Kleur van het Jaar ‘Brave Ground’!
  Komt de uitdrukking ‘de muren komen op me af’ je de laatste maanden wel erg bekend voor? Dan wordt het misschien eens tijd om de kleuren op die wanden aan te passen. Want wie veel tijd thuis doorbrengt, wil dat graag in een harmonieuze en rustige ambiance doen. Het kleurenpalet rondom Brave Ground, de kleur van het jaar 2021, past daar uitstekend bij. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP