HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


De levensduur van laminaat wordt bepaald door de kwaliteitsklasse en de dikte. Laminaat van goede kwaliteit kan ruim 25 jaar meegaan.

Wat is de levensduur van een laminaatvloer?

Wat is de levensduur van een laminaatvloer?

De dikte van een laminaatvloer varieert doorgaans tussen 6 en 8 millimeter. Bij een dikte van 6 mm gaat laminaat gemiddeld zo'n 6 tot 15 jaar mee. Bij een dikte van 7 mm is de levensduur gemiddeld 15 tot 20 jaar. Laminaat met een dikte van 8 mm gaat 20 tot 25 jaar mee.

Naast de dikte is het belangrijk om voor elke kamer de juiste kwaliteitsklasse laminaat te kiezen. De kwaliteitsklasse wordt vaak aangeduid met een nummer, tussen 21 en 34. Hoe hoger het nummer, des te beter de kwaliteit.

In de slaapkamer of logeerkamer
In deze ruimtes is er, meestal, geen intensief gebruik van het laminaat en volstaat de kwaliteit AC1 klasse 21.

In de woonkamer
In de woonkamer gebruik je al gauw kwaliteitsaanduiding AC2 klasse 22, omdat hier vaak sprake is van regelmatig gebruik.

In de gang of op de trap
Bij intensief gebruik in huis, bijvoorbeeld in de gang of op de trappen, gebruik je laminaat met de kwaliteitsaanduiding AC3 klasse 23. 

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY BLOGS

  • Lekker ‘voelen’ dat moet gewoon met tapijt!
    Denk je dat tapijt uit de tijd is en niets voor jou? Think again… Op de VTWonen design beurs kwamen we de nieuwe tapijtcollectie van VT Wonen tegen en werden op slag verliefd. Voor elke smaak wat wils en een ultiem gevoel van luxe.
  • Een prachtige én krachtige vloer… die past bij ons
    Wij waren al enige tijd op zoek naar een nieuwe vloer voor onze woning, toen we de VT-Wonen design beurs bezochten (vroeger de Woonbeurs). We liepen daar met één doel; eindelijk een keuze maken voor het soort vloer. Werd het een gietvloer, tegels, laminaat of PVC… Genoeg keuze. 
  • Extra grote houten planken… van vinyl
    Een houten vloer is een lust voor het oog in veel interieurs. Maar toch heeft echt hout wel een aantal nadelen: de vloer kan gaan werken of de afwerklaag slijt. Wil jij een praktische vloer met niets dan voordelen? Laat je dan verrassen door een vinylvloer met een echt houtdessin. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP