HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Tegenwoordig is laminaat vaak niet meer van echt hout te onderscheiden - maar wel  stukken voordeliger. Maar kan laminaat wel met vloerverwarming? Maakt het soort laminaat nog uit? Maar wat voor ondervloer moet je gebruiken? De belangrijkste randvoorwaarden lees je hier.

Laminaat en vloerverwarming

Laminaat en vloerverwarming

Laminaat kan absoluut prima samen met vloerverwarming. Er zijn echter een aantal zaken waar je op moet letten. Warmteweerstand is daarvan de belangrijkste. Deze moet zo laag mogelijk zijn, anders stook je voor de kruipruimte en komt er amper warmte door de vloer heen. De maatstaf die je daarvoor kunt aanhouden is 0,15 m² K/W. Daarnaast is geleidelijke opwarming noodzakelijk. Net als bij wol, gaat laminaat werken van plotselinge temperatuurschommelingen. 

Welk laminaat bij vloerverwarming?
Logischerwijs mag het laminaat niet te dik zijn. Houd maximaal 8 mm aan. Let daarnaast op het teken dat garant staat voor toepassing bij vloerverwarming. Je kunt online ook specifiek zoeken naar laminaat geschikt voor deze toepassing.

Ondervloer bij vloerverwarming?
De ideale oplossing is laminaat zonder ondervloer ‘zwevend’ leggen, dan heeft de warmte de beste kans om ‘naar boven’ te komen. Een vochtwerende folie of vochtscherm onder het laminaat aanbrengen is altijd belangrijk. Verder neem je bij het leggen van laminaat factoren als geluidsoverlast (begane grond of niet), optrekkend vocht - en bouwjaar van je huis mee in overweging. 
Heb je toch een ondervloer nodig? Dan is een dunne ondervloer geschikt (meestal tussen 1 en 2 Mm - let op het keurmerk!). Er bestaat geluidsisolerende ondervloer die de warmte goed doorlaat.

Geen temperatuurschommelingen!
Van sterk of plotseling wisselende temperaturen, gaat een vloer werken. Dat geldt overigens ook voor veel houten vloeren - tenzij je kiest voor luxe soorten als bijvoorbeeld eiken of notenhout. Kies je voor vloerverwarming als hoofdverwarming - zonder radiatoren - dan zijn er weinig schommelingen. Plaats je daar radiatoren bij, dan kan de temperatuur oplopen. De kunst is dan om de beide verwarmingssystemen aanvullend op elkaar te gebruiken. Daarmee voorkom je grote verschillen in warmte waardoor het laminaat kan gaan werken.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • De ideale keukenvloer
  Wat is een ideale keukenvloer? Eentje die tegen een spatje en een stootje kan natuurlijk! Want iedereen laat wel eens een pan uit z’n handen glippen of knoeit met vette sauzen, koffie of rode wijn. Maar hoe zorg je ervoor dat het wel sfeervol blijft? 
 • Een vloer die de dennennaalden overleeft
  Het hoort er een beetje bij tijdens de kerstdagen; dennennaalden op de vloer en zachte winterkleden. Maar ook met z’n allen in de keuken aan de slag en daarna uitgebreid tafelen. Het is fijn als je vloer dan tegen een stootje kan.
 • Dé kleur voor op de vloer? Go grey!
  Grijs is dé kleur voor een perfecte vloer. Waarom? Omdat je grijs prima kunt combineren met andere kleuren in je interieur, en je hem in elk materiaal, print en dessin kunt kiezen.  Bovendien is deze kleur warmer dan een witte vloer.

DECOKAY BLOGS

 • Lekker ‘voelen’ dat moet gewoon met tapijt!
  Denk je dat tapijt uit de tijd is en niets voor jou? Think again… Op de VTWonen design beurs kwamen we de nieuwe tapijtcollectie van VT Wonen tegen en werden op slag verliefd. Voor elke smaak wat wils en een ultiem gevoel van luxe.
 • Een prachtige én krachtige vloer… die past bij ons
  Wij waren al enige tijd op zoek naar een nieuwe vloer voor onze woning, toen we de VT-Wonen design beurs bezochten (vroeger de Woonbeurs). We liepen daar met één doel; eindelijk een keuze maken voor het soort vloer. Werd het een gietvloer, tegels, laminaat of PVC… Genoeg keuze. 
 • Extra grote houten planken… van vinyl
  Een houten vloer is een lust voor het oog in veel interieurs. Maar toch heeft echt hout wel een aantal nadelen: de vloer kan gaan werken of de afwerklaag slijt. Wil jij een praktische vloer met niets dan voordelen? Laat je dan verrassen door een vinylvloer met een echt houtdessin. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP