STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Laminaat is een vloer die uit vier verschillende lagen bestaat. Deze lagen bepalen het uiterlijk (dessin, reliëf), de hardheid, kwaliteit en akoestiek. De toplaag zorgt voor bescherming, de decorlaag bepaalt het uiterlijk van het laminaat, de drager bepaalt de hardheid en kwaliteit en de onderlaag beschermt het laminaat van onderaf.

Uit welke lagen bestaat laminaat?

Uit welke lagen bestaat laminaat?

1. Onderlaag, dragerlaag of melaminelaag

De melaminelaag verzekert een hoge stabiliteit en beschermt tegen vocht van onderaf. Wanneer het laminaat correct geïnstalleerd is en gebruikt wordt zal het, mede door de melaminelaag, de oorspronkelijke vorm gedurende vele jaren behouden.

2. Middenlaag

De middenlaag bestaat uit MDF of High-density HDF houtvezel en vormt de hoeksteen van laminaat. De grondstoffen zijn houtvezel en hoogwaardige melamine hars. MDF-platen zijn niet goed bestand tegen vocht, HDF-lagen wel. 

3. Decoratieve laag

De decoratieve laag bepaalt het uiterlijk van een laminaatvloer. Het is meestal een print van hout of tegel. Afhankelijk van de kwaliteit van het laminaat herhaalt het patroon van de tekening zich vaak of minder vaak. Bij goedkoop laminaat zie je een patroon heel vaak terug, bij de betere soorten is de herhaling veel minder vaak zodat de vloer er veel natuurgetrouwer uitziet. 

4. Toplaag of slijtlaag

De toplaag zorgt voor een hoge weerstand tegen vlekken, slijtage, mechanische slagen, krassen, as van sigaretten en huishoudelijke schoonmaakmiddelen. De laag bestaat uit melamine en korund. De goedkopere kwaliteiten hebben een vlakke toplaag. Op de betere kwaliteiten is een bepaalde structuur aangebracht zodat de tekening van hout of tegel wordt nagebootst. Bij de beste kwaliteiten volgt de structuur de tekening van bijvoorbeeld de houtprint zodat het net een echte plank lijkt. Dit heet embossed register. 

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY BLOGS

  • Tapijt voor duizend-en-één-nachten…
    De charme van tapijt is niet iets dat veel uitleg behoeft. De meeste mensen zijn dol op het zachte gevoel onder je voeten. En niet alleen onder je voeten, want tapijt nodigt uit om gezellig op de grond te zitten, met kussens, kleden en alles binnen handbereik.
  • Vroeger was niet alles beter…
    Laminaat… Dat was voor mij zo’n beetje vloeken in de kerk. Als je voor hout gaat, moet het ook echt op hout lijken, en dat geldt ook voor steen. Een bezoekje aan de vakhandel heeft me echter even met de neus op de feiten gedrukt.
  • Winterwarm en zomerkoel - pvc vinyl is versatiel
    Het hart wil, wat het hart wil. Dat is zo’n beetje mijn sterkste selectiecriterium. Plichtsgetrouw voeg ik daar nog wel wat consumentenbond uitslagen aan toe… Maar het plaatje wint. De nieuwe keukenvloer moest dus nét echt, natuurlijk steen lijken. Net als op dat Pinterest plaatje…

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP