HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Heb je geverfd met verf op terpentinebasis? Dan kun je je kwasten niet met water schoonmaken. Hoe je deze kwasten wel reinigt, lees je hier.

Kwasten voor verf op terpentinebasis schoonmaken

dinsdag, 30 juli 2019
Kwasten voor verf op terpentinebasis schoonmaken

Voor kwasten op terpentinebasis heb je een aantal mogelijkheden. Gebruik bijvoorbeeld terpentine om de kwasten te reinigen. Of, om je kwasten helemaal goed schoon te maken, kies je een speciale kwastenreiniger; voordeel hiervan is dat de kwasten soepeler blijven dan wanneer je ze met terpentine reinigt. Hoe pak je het aan?

Verwijder eerst zoveel mogelijk verf door deze er met een plamuurmes af te schrapen. 
Doe een beetje terpentine of kwastenreiniger in een hoge, glazen pot (bijvoorbeeld een lege jampot) en roer de kwasten daarin rond. Zijn de resten erg aangekoekt, laat de kwasten dan even weken. 
Het is prettig om de kwasten daarna nog even in een pot warm water en eventueel een beetje groene zeep te doen, zodat je de resten van terpentine of kwastenreiniger verwijdert. 
Na het reinigen hang je ze op aan het gaatje dat onder aan de steel zit; zo droogt de kwast mooier op dan wanneer je hem liggend laat drogen. Als de kwasten droog zijn, berg je ze op voor toekomstig gebruik. 

En wat nu?
De potten met terpentine of kwastenreiniger kun je niet zomaar weggooien. Wat doe je wel?
De pot met terpentine sluit je af en kun je bewaren voor het schoonmaken van kwasten van toekomstige schilderwerk. Wil je de pot toch weggooien, doe dat dan bij het klein chemisch afval. 
Ook kwastenreiniger hoort bij het klein chemisch afval.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Help! Ik vind meerdere woonstijlen leuk
  Je bent op zoek naar vernieuwing in je interieur. Je bladert watertandend door de woonbladen en vindt het ene interieur nog mooier dan het andere. Leuk, al die nieuwe trends. Maar je wilt het deze keer graag wat doordachter aanpakken. 

DECOKAY BLOGS

 • Aan de slag met Kleur van het Jaar ‘Brave Ground’!
  Komt de uitdrukking ‘de muren komen op me af’ je de laatste maanden wel erg bekend voor? Dan wordt het misschien eens tijd om de kleuren op die wanden aan te passen. Want wie veel tijd thuis doorbrengt, wil dat graag in een harmonieuze en rustige ambiance doen. Het kleurenpalet rondom Brave Ground, de kleur van het jaar 2021, past daar uitstekend bij. 
 • Jouw muur, jouw canvas
  Speciale effecten op de muur; hoe doe je dat? Inspiratie voor alle mogelijke vormen op de muur - Hoe je dat doet als een professional? Van betonlook tot lambrisering, en van sjabloon tot degradé, of druipende waterverf muur - met als winnaar de complete muurschildering - Wie durft?!
 • Primer en grondverf, wat is het verschil?
  Wie met een verfklus gaat beginnen, doet er goed aan om van tevoren advies in te winnen. Hoe je namelijk een te verven oppervlak goed onder handen neemt, is afhankelijk van het materiaal en van het gewenste resultaat. Een primer of grondverf is vaak de beste basis.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP