STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Iedereen weet wel ongeveer wat kozijnen zijn. Maar er valt altijd meer te vertellen. 

Wat is een kozijn?

Wat is een kozijn?

Een kozijn zit altijd in een muur. Of dat nu een binnenmuur of een buitenmuur (gevel) is. Het is een functionele omlijsting, van (meestal) een raampartij, maar soms ook van panelen of van een ventilatiekanaal etc. Een dergelijk raamwerk kun je in principe om alles plaatsen, denk aan deuren, deze worden ook altijd in een kozijn geplaatst. 

Gaat het om een binnenwand, dan is het kozijn automatisch een binnenkozijn en vice versa bij een buitenmuur. Dat is belangrijk wanneer je zelf aan de slag gaat, want weersinvloeden en ondergrond bepalen de keuze voor het materiaal en de verf. Belangrijk is dat de grondverf past bij de ondergrond om een goede hechting te krijgen. Is dat bereikt, kun je wel met dezelfde lak aflakken. 

De verticale dragers van een kozijn noem je stijlen; de horizontale dorpels. Bij een kruiskozijn zit in het midden van het kozijn nog een middenstijl en tussendorpel. (Dit zie je vooral bij monumentale panden.)

Gebruikte materialen
Kozijnen worden gemaakt van verschillende materialen:

Hout: geeft een warm uiterlijk, isoleert goed, afhankelijk van de houtsoort relatief goedkoop (moet wel hardhout zijn voor buitenkozijnen), is gevoelig voor weersinvloeden en moet iedere 8 á 10 jaar geschilderd worden. Is duurzaam bij goed onderhoud (gaat ca. 75 jaar mee). Past in authentieke en rustieke bouwstijlen.

Aluminium: gaat lang mee, is (vaak) niet overschilderbaar (want hebben een poedercoating of anodiseerlaag). Past in nieuwbouw of industrieel interieur.

IJzer: zeer sterk, relatief kostbaar, wel overschilderbaar, stoer uiterlijk. Past goed in monumentale panden of industriële stijlen.

Kunststof: is relatief (vaak - niet altijd) de goedkoopste optie, goede isolatiewaarde, hoeft niet geschilderd te worden (al doet men dat wel vaak in verband met smaak). Heeft een wat koeler en strakker uiterlijk en past daarmee goed bij strakke nieuwbouw.

Wil jij je kozijnen schilderen? Dan is het belangrijk dat je zeker weet van welk materiaal je kozijnen zijn. Want elk materiaal heeft een eigen grondverf nodig; die moet passen bij de ondergrond voor optimale hechting. Laat je hierover goed informeren.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Zelf aan de slag met de buitenboel?

Kom naar de winkel voor advies op maat!
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY BLOGS

  • Blog: Welke kleur van het jaar past bij jou?
    Een beetje extra inspiratie kan iedereen wel gebruiken als het gaat om interieur en kleur. Elk jaar zie je weer één of meerdere nieuwe kleuren terug die de interieurwinkels domineren. Potjes, vaasjes, stoelbekleding…
  • Verven of schilderen… Wat is wat…?
    Ik schilder (en verf) al jaren. En ik schrijf er ook nog over… Maar toen een kennis me terloops vroeg wat het verschil nou precies was, moest ik het antwoord schuldig blijven. Dat kon natuurlijk niet.
  • Primer en grondverf, wat is het verschil?
    Wie met een verfklus gaat beginnen, doet er goed aan om van tevoren advies in te winnen. Hoe je namelijk een te verven oppervlak goed onder handen neemt, is afhankelijk van het materiaal en van het gewenste resultaat. Een primer of grondverf is vaak de beste basis. Deze producten staan meestal naast elkaar in het schap. Maar wanneer gebruik je wat? Met die vraag ging ik naar Decokay.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP