STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Je gaat mooie nieuwe kindveilige raambekleding kopen, want je hebt je erin verdiept, en die dingen kunnen nog best gevaarlijk zijn voor jouw peuter… Maar hoe monteer je ze ook echt ‘child safe’, zoals ze deze raambekleding noemen? Of kun je dat misschien beter aan de expert overlaten? 

Child safe raambekleding met veiligheidsgarantie?

Child safe raambekleding met veiligheidsgarantie?

Wat kan er mis gaan met de veiligheid van raambekleding? Meer dan je dacht waarschijnlijk… 

We willen alle vreselijke termen niet gebruiken, maar laten we volstaan door te zeggen dat alle lange loshangende delen waarin je verstrikt kunt raken, gevaarlijk kunnen zijn. Ook dingen waar kindervingers (of dierenpootjes) in beklemd kunnen raken, zijn uiteraard uit den boze. 

Hoe zorg je nu dat je child safe raambekleding koopt, en installeert? Zit hem dat in de aankoop, dus het product zelf, of ook in de wijze van installatie?

Om te beginnen is raambekleding die gemonteerd wordt, sowieso veiliger dan wanneer je het zelf monteert. Waarom? 
- Wanneer je het laat installeren heb je écht de garantie op kindveiligheid, dat is namelijk een standaard verplichting van de verkoper.

- Op maat gemaakte en geïnstalleerde producten staan onder strenger toezicht qua veiligheidseisen. De verkoper is namelijk aansprakelijk. Dat geldt niet voor een product dat je zelf installeerde (ook niet als je dat helemaal volgens het boekje deed).

- Zelf heb je geen ervaring met kindveilige installatie dus is het goed opletten geblazen.

Soorten veilige raambekleding:
Maak gebruik van elektrische raamdecoratie.

- Gebruik een smart koord (een kort koord waarbij de bediening trapsgewijs is.

- De ketting van bijvoorbeeld een rolgordijn of jaloezie etc., moeten vastgeschroefd met een zogenaamd kikkertje. (Waar je het losse koord dus ook altijd omheen windt!) Dit om verstikking in het koord te voorkomen.

- Een koord beveiliger (hanger) waardoor het koord breekt als er hard aan wordt getrokken.

- Maak gebruik van ‘light rise’ raambekleding. Deze duw je omhoog en naar beneden zonder koorden.  


Niet alleen is kindveilige raambekleding dus letterlijk een gecertificeerd product, maar zorgt het laten installeren ook voor een garantie met betrekking tot kindveiligheid. De speciaalzaken en betere merken verkopen uiteraard raambekleding die te allen tijde Child safe is!

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Meer weten over kindveilige raambekleding?

Kom naar de winkel voor persoonlijk advies!
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Opgeruimd staat elegant
  De raambekleding in de keuken kan nog wel eens een ondergeschoven kindje zijn. Jammer! Want er is zoveel mogelijk dat én mooi is én functioneel. Een sfeervolle en schone keuken gaat verder dan het aanrechtblad.
 • Een warm welkom voor de herfst
  Geen tijd voor treurigheid! Als de blaadjes vallen in de herfst, en je minder vaak buiten zit, wordt het tijd om lekker binnenshuis aan de slag te gaan met klusjes en ‘home improvement’.
 • Laat de zon maar schijnen
  In een finca woonstijl passen verschillende typen raambekleding, zo lang ze maar een landelijke uitstraling hebben. Maar het gaat natuurlijk om het gehele plaatje; het afstemmen van wanden, vloeren, meubels én dat wat voor je ramen hangt. 

DECOKAY BLOGS

 • Strakke raambekleding met een moderne ‘touch’
  Vaak wordt gesproken over harde raambekleding voor de categorie strakke raambekleding. Veel strakke raambekleding ís echter helemaal niet hard, en wordt hier toch onder geschaard. Zo heb je - wanneer je bij de betere speciaalzaak binnenloopt - zelfs verrassende nieuwe varianten.
 • Gordijnen - zacht en warm aangekleed
  Gordijnen staan te boek als ‘zachte raambekleding’. Dat is dan ook precies wat gordijnen voor jouw ruimte doen; deze verzachten. Daarmee wordt de ruimte ook iets kleiner, aangekleder. De meeste harde raambekleding (zoals een rolgordijn of jaloezie) valt namelijk weg in het kozijn, terwijl gordijnen toch een stuk van de ruimte meepakken.
 • Harde raambekleding sfeerbepalend
  Harde raamdecoratie is een categorie raambekleding met magische eigenschappen. Ondanks hun ‘hardheid’, hebben ze veelal een intrinsieke zachtheid. Niet in de laatste plaats door materiaal- en kleurkeuze, maar vooral omdat ze de gave hebben om de lichtinval te reguleren.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP