STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Industrieel wonen, hoe doe je dat? Heb je daar een loft voor nodig, of kan deze woonstijl ook in een ander soort woning goed tot zijn recht komen? Welke materialen gebruik je het beste voor een industriële woonstijl?

Wat is een Industriële woonstijl?

Wat is een Industriële woonstijl?

Elke woonstijl is onderhevig aan veranderingen door de jaren heen. Ook de industriële woonstijl is gevoelig voor trends. Deze inrichting is nog steeds erg in trek, maar je ziet dat het uiterlijk wat robuuster wordt, en dat er meer gebruik gemaakt wordt van natuurlijke materialen om mee te combineren. 

Maar hoe bereik je nou die perfecte eenheid, van vloer tot plafond? Meubels, accessoires, raambekleding, alles telt mee voor een optimaal resultaat. De industriële woonstijl doet aan als een oude fabriek. Niet alles is perfect glanzend afgewerkt, er staan niet teveel spullen, en wat er staat heeft een stoer karakter. De kunst is eigenlijk om het idee van ‘wij hebben er niets aan gedaan’ te versterken. Met een betonlook muur bijvoorbeeld. 

Daar waar je vroeger in deze stijl alle kleuren staal veel terug zag, zie je nu steeds meer (mat) zwart of antraciet staal met een verouderd, geborsteld uiterlijk. Leren stoelen met gezandstraalde donkere poten doen het goed. Echt of nep leer maakt eigenlijk niet uit. De combinatie van ruw leer met staal geeft precies de juiste sfeer. Dit zie je onder andere terug in de lampen, die een hoofdrol spelen in deze woonstijl. 

Zwarte stalen lampen, opengewerkt, met stalen buizen, of met kappen van indrukwekkend formaat. Wat opvalt zijn de kooldraadlampen (peertjes) die in iedere lamp de hoofdrol spelen. Het geeft je stoere interieur tegelijk een zachte ‘touch’, net als dat leer het staal verzacht. Die balans is belangrijk, om toch de sfeer te behouden.

Dat doe je onder meer met gebruik van materialen. De harde bakstenen muur (die je ook met behang kunt creëren) verzacht je met linnen raambekleding bijvoorbeeld, en zo zoek je steeds de balans op. Let wel, een industrieel uiterlijk blijft te allen tijde ongekunsteld en rauw. 

Met kleur moet je dan ook voorzichtig zijn. Grijs, zwart, cognac kleur, natuurlijke houtkleur (drijfhout met karakter doet het goed) en wit. Tegenwoordig zie je een nieuwe trend waarbij heel subtiel zachte pastels toegevoegd worden aan de industriële look; de zogenoemde ‘soft loft’ stijl.

Weten wat past bij een industriële woonstijl?

Laat je adviseren in de winkel
MAAK EEN AFSPRAAK

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Drie valkuilen bij het kiezen van interieur kleuren
  Een nieuwe kleur kiezen voor je interieur is leuk. Toch kan het ook een hele uitdaging zijn met alle keuze die je hebt. Waar moet je op letten bij het kiezen? Hoe je voorkomt dat je een ‘verkeerde’ kleur kiest, lees je hier. We zetten de drie grootste valkuilen voor het kiezen van interieurkleuren op een rij.
 • Woontrends ‘22 - een vleugje nostalgie...
  Wat gebeurt er met ons interieur in 2022? Je bent waarschijnlijk noodgedwongen al op de hoogte van de trend ‘multifunctionele ruimtes’, na een lockdown... Maar wat staat er verder op de rol?
 • Tijdloos wonen? Nooit helemaal…
  Al was je nog zo up-to-date toen je je inrichting vijf jaar geleden eens grondig aanpakte… Het modebeeld is zo grillig, dat je eigenlijk altijd aan het fine-tunen blijft. Zelfs de meest consistente woonstijl verandert voortdurend subtiel.

DECOKAY BLOGS

 • Woontrends 2022 - go with the flow!
  Je moet natuurlijk altijd gewoon lekker jezelf blijven… Maar een beetje meebewegen met trends gaat bijna automatisch. De catwalk bepaalt het modebeeld, waarna interieur design volgt. De winkels liggen ineens vol met ronde vormen, en voor je het weet ben je al bezig met de nieuwste trends. 
 • Scandinavisch wonen 2.0!
  Ondanks mijn totaal andere smaak, denk ik elke keer dat ik bij mijn zus binnenloop; ‘wat is het hier toch gezellig'. En tóch lekker modern, licht en opgeruimd! Zij heeft de Scandinavische woonstijl ten voeten uit. Toch heeft ze gekke twists met bamboe behang en een jungle stoel.
 • Welke raambekleding is jou op het lijf geschreven?
  Wat hang ik voor het raam? Goed doordacht interieur design wordt steeds belangrijker. Het aanbod neemt dan ook toe. Waar je vroeger de keuze had uit een drietal varianten (gordijnen, jaloezieën of duettes) sta je nu temidden van een keur aan raamdecoratie met alle mogelijke specs! 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP