HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Industrieel wonen, hoe doe je dat? Heb je daar een loft voor nodig, of kan deze woonstijl ook in een ander soort woning goed tot zijn recht komen? Welke materialen gebruik je het beste voor een industriële woonstijl?

Wat is een Industriële woonstijl?

Wat is een Industriële woonstijl?

Elke woonstijl is onderhevig aan veranderingen door de jaren heen. Ook de industriële woonstijl is gevoelig voor trends. Deze inrichting is nog steeds erg in trek, maar je ziet dat het uiterlijk wat robuuster wordt, en dat er meer gebruik gemaakt wordt van natuurlijke materialen om mee te combineren. 

Maar hoe bereik je nou die perfecte eenheid, van vloer tot plafond? Meubels, accessoires, raambekleding, alles telt mee voor een optimaal resultaat. De industriële woonstijl doet aan als een oude fabriek. Niet alles is perfect glanzend afgewerkt, er staan niet teveel spullen, en wat er staat heeft een stoer karakter. De kunst is eigenlijk om het idee van ‘wij hebben er niets aan gedaan’ te versterken. Met een betonlook muur bijvoorbeeld. 

Daar waar je vroeger in deze stijl alle kleuren staal veel terug zag, zie je nu steeds meer (mat) zwart of antraciet staal met een verouderd, geborsteld uiterlijk. Leren stoelen met gezandstraalde donkere poten doen het goed. Echt of nep leer maakt eigenlijk niet uit. De combinatie van ruw leer met staal geeft precies de juiste sfeer. Dit zie je onder andere terug in de lampen, die een hoofdrol spelen in deze woonstijl. 

Zwarte stalen lampen, opengewerkt, met stalen buizen, of met kappen van indrukwekkend formaat. Wat opvalt zijn de kooldraadlampen (peertjes) die in iedere lamp de hoofdrol spelen. Het geeft je stoere interieur tegelijk een zachte ‘touch’, net als dat leer het staal verzacht. Die balans is belangrijk, om toch de sfeer te behouden.

Dat doe je onder meer met gebruik van materialen. De harde bakstenen muur (die je ook met behang kunt creëren) verzacht je met linnen raambekleding bijvoorbeeld, en zo zoek je steeds de balans op. Let wel, een industrieel uiterlijk blijft te allen tijde ongekunsteld en rauw. 

Met kleur moet je dan ook voorzichtig zijn. Grijs, zwart, cognac kleur, natuurlijke houtkleur (drijfhout met karakter doet het goed) en wit. Tegenwoordig zie je een nieuwe trend waarbij heel subtiel zachte pastels toegevoegd worden aan de industriële look; de zogenoemde ‘soft loft’ stijl.

Weten wat past bij een industriële woonstijl?

Laat je adviseren in de winkel
MAAK EEN AFSPRAAK

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • In blijde verwachting van….?
  Ben je net zwanger? Wedden dat je in je hoofd niet alleen bezig bent met wat de toekomst gaat brengen voor jullie, maar ook al stiekem met de inrichting van de babykamer?
 • Maak deze stylingfouten in je interieur niet!
  ‘Personality goes a long way’ is een uitspraak die zeker opgaat voor interieur design. Een persoonlijke noot doet wonderen. Voorkom de veelgemaakte fout van de eenheidsworst of het showroom effect, en ga voor jouw eigen stijl! Maar waar kun je in elk geval op letten als het gaat om je interieur?
 • Thuiswerken in jouw stijl!
  Behoor jij inmiddels ook tot één van de vele thuiswerkers? Grote kans dat je enige tijd en energie hebt gestoken in het aankleden van je werkplek. Wat stond bij jou voorop?

DECOKAY BLOGS

 • Hoe ziet jouw ideale werkplek eruit?
  Het ‘Nieuwe Werken’, ik kan me nog herinneren dat die term geïntroduceerd werd bij de gemeente waar ik destijds werkte. Een duur woord voor thuiswerken dus. Een trend die in 2005 startte onder invloed van Bill Gates, maar die pas echt van de grond kwam door een wereldwijd virus.
 • De finesses van Art Deco voor een huis dat gezien mag worden!
  Wij zijn om: nu we weer langzaam uit onze coconnetjes komen, is het ook tijd voor een nieuw interieur. En om een frisse start te maken, kijken we naar de tijdloze stijl Art Deco die helemaal bij ons past.
 • Oeh lala, hotel chique… maar wel thuis
  Hoe krijg je die hippe hotel chique uitstraling? Past hotel chique in de woonkamer of slaapkamer? Werk je met goud of zilver? Gezien op VT Wonen; hotel chique is het nieuwe hip!

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP