HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Industrieel wonen, hoe doe je dat? Heb je daar een loft voor nodig, of kan deze woonstijl ook in een ander soort woning goed tot zijn recht komen? Welke materialen gebruik je het beste voor een industriële woonstijl?

Wat is een Industriële woonstijl?

woensdag, 13 januari 2021
Wat is een Industriële woonstijl?

Elke woonstijl is onderhevig aan veranderingen door de jaren heen. Ook de industriële woonstijl is gevoelig voor trends. Deze inrichting is nog steeds erg in trek, maar je ziet dat het uiterlijk wat robuuster wordt, en dat er meer gebruik gemaakt wordt van natuurlijke materialen om mee te combineren. 

Maar hoe bereik je nou die perfecte eenheid, van vloer tot plafond? Meubels, accessoires, raambekleding, alles telt mee voor een optimaal resultaat. De industriële woonstijl doet aan als een oude fabriek. Niet alles is perfect glanzend afgewerkt, er staan niet teveel spullen, en wat er staat heeft een stoer karakter. De kunst is eigenlijk om het idee van ‘wij hebben er niets aan gedaan’ te versterken. Met een betonlook muur bijvoorbeeld. 

Daar waar je vroeger in deze stijl alle kleuren staal veel terug zag, zie je nu steeds meer (mat) zwart of antraciet staal met een verouderd, geborsteld uiterlijk. Leren stoelen met gezandstraalde donkere poten doen het goed. Echt of nep leer maakt eigenlijk niet uit. De combinatie van ruw leer met staal geeft precies de juiste sfeer. Dit zie je onder andere terug in de lampen, die een hoofdrol spelen in deze woonstijl. 

Zwarte stalen lampen, opengewerkt, met stalen buizen, of met kappen van indrukwekkend formaat. Wat opvalt zijn de kooldraadlampen (peertjes) die in iedere lamp de hoofdrol spelen. Het geeft je stoere interieur tegelijk een zachte ‘touch’, net als dat leer het staal verzacht. Die balans is belangrijk, om toch de sfeer te behouden.

Dat doe je onder meer met gebruik van materialen. De harde bakstenen muur (die je ook met behang kunt creëren) verzacht je met linnen raambekleding bijvoorbeeld, en zo zoek je steeds de balans op. Let wel, een industrieel uiterlijk blijft te allen tijde ongekunsteld en rauw. 

Met kleur moet je dan ook voorzichtig zijn. Grijs, zwart, cognac kleur, natuurlijke houtkleur (drijfhout met karakter doet het goed) en wit. Tegenwoordig zie je een nieuwe trend waarbij heel subtiel zachte pastels toegevoegd worden aan de industriële look; de zogenoemde ‘soft loft’ stijl.

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Natuurlijke kleuren in je interieur, durf jij het aan?
  Denk je aan aardse, natuurlijke kleuren, dan denk je misschien aan terracotta of okergeel. Durf jij te gaan voor aardse en rustige kleuren? Dan maak je van je huis een thuis. Laat je verrassen door de kleuren uit de natuur.
 • Inbetweens, vitrage, duettes - zachte lichtfilters geven sfeer
  Steeds vaker zie je in het straatbeeld dat de witte vitrage - of glasgordijnen - zoals we die kennen van vroeger, een kleurtje of motief heeft. Niet altijd - maar vaak wel - is de vitrage vervangen door zogenaamde ‘inbetweens’. Deze zitten qua lichtdoorlatendheid net tussen vitrage en overgordijnen in.
 • Van witte wand naar wow-muur!
  Die witte muren boven de bank en achter de eethoek… Er hangen wat foto’s op linnen, en een replica van een favoriete kunstenaar, gekocht bij een dertien-in-een-dozijn winkel. De verf die erop zit gaat nu al zo’n dikke tien jaar mee. Klussen doe je misschien niet dagelijks voor je lol, maar een wandje verven of behangen is eigenlijk zo gepiept.

DECOKAY BLOGS

 • Aarden met kleuren uit de natuur
  In deze rare tijden zijn we allemaal op zoek naar balans. Balans tussen buiten en binnen, zowel in je huis als in je hoofd. En laten aardse kleuren daar nu perfect bij helpen. Ontdek hoe je met deze natuurlijke kleuren rust brengt in je hoofd en je leven!
 • Inbetween als elegante room divider
  Lichtdoorlatende stoffen zijn niet alleen prachtig voor de ramen, maar ook midden in de kamer. Met al dat thuiswerken hebben we behoefte aan extra afscherming van lichtinval op het scherm, of dat nu voor het raam is, of halverwege de ruimte. Dat opent nieuwe perspectieven.
 • De muur als centerpiece
  De muur als centerpiece, hoe breng je één of meerdere wanden tot leven als blikvanger in je interieur? Doe je dat met dessins, met kleur, of met materialen, en op welke plek in huis pas je dit het beste toe? Het is een beetje van alles.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP