STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Door enkele ramen, en zelfs bij dubbel glas, kan behoorlijk wat kou naar binnen trekken. Raambekleding kan een groot deel van dat probleem oplossen. Daarbij ben je niet beperkt tot traditionele gordijnen, er zijn tegenwoordig veel soorten isolerende stoffen en raambekleding. Overigens kan isolerende raambekleding ook gebruikt worden om in de zomer de warmte buiten te houden!

Wat is isolerende raamdecoratie?

Wat is isolerende raamdecoratie?

Wil je besparen op je stookkosten, dan is isolerende raambekleding een oplossing. De beste isolerende raambekleding heeft zelfs een betere isolatiewaarde dan gewoon (niet HR) dubbel glas. De besparing kan enorm oplopen, zelfs tot meer dan €220,- per jaar. Maar het is uiteraard ook beter voor het milieu. Wat zijn nu de beste warmte isolerende raamdecoraties?

Enerzijds hangt dat van het product af, anderzijds van de kwaliteit daarvan, en tot slot van de wijze van ophangen. 

Ophangen en gebruik:
Gordijnen die voor de radiator hangen, sluiten de warmte daarachter op. Stap één is dus zorgen dat de verwarming vrij is om warmte af te geven aan de ruimte. Raamdecoratie tot op de vensterbank dus. Daarnaast moet de raamdecoratie het raam helemaal af kunnen sluiten, anders ‘ontsnapt’ de kou alsnog via open gedeeltes. Ook tocht kan een rol spelen. Sluit vooral ‘s avonds en ‘s nachts de gordijnen wanneer het kouder wordt en er geen zon meer op de ramen staat.

Welke isolerende raamdecoratie:
Er zijn meerdere producten geschikt, maar de beste voor dit doel zijn dubbele plissé gordijnen, ook wel dupligordijnen, met Topar als warmtewerende coating.
Daarnaast (gevoerde) isolerende gordijnen. Er zijn sterk isolerende thermo gordijnstoffen, maar ook het voeren van gordijnen maakt ze door de dubbele laag goed isolerend. Warmte wordt namelijk vastgehouden door stof, waardoor de warmte binnen blijft. Een dubbele laag sluit de warme lucht nog eens extra op, net als bij dupligordijnen. Die hebben een isolerende werking dankzij de honingraatstructuur van de stof. 

Kwaliteit van product:
Zoals met veel producten, zijn er verschillende kwaliteiten isolerende raamdecoratie, die een belangrijke rol spelen bij de functie en het resultaat. Voor raambekleding wordt daarvoor de U-waarde gebruikt. Hoe lager de waarde is, hoe meer warmte wordt vastgehouden. Op internet kun je hier meer over vinden.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Nieuwe gordijnen?

Kom naar de winkel voor persoonlijk advies
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Opgeruimd staat elegant
  De raambekleding in de keuken kan nog wel eens een ondergeschoven kindje zijn. Jammer! Want er is zoveel mogelijk dat én mooi is én functioneel. Een sfeervolle en schone keuken gaat verder dan het aanrechtblad.
 • Een warm welkom voor de herfst
  Geen tijd voor treurigheid! Als de blaadjes vallen in de herfst, en je minder vaak buiten zit, wordt het tijd om lekker binnenshuis aan de slag te gaan met klusjes en ‘home improvement’.
 • Laat de zon maar schijnen
  In een finca woonstijl passen verschillende typen raambekleding, zo lang ze maar een landelijke uitstraling hebben. Maar het gaat natuurlijk om het gehele plaatje; het afstemmen van wanden, vloeren, meubels én dat wat voor je ramen hangt. 

DECOKAY BLOGS

 • Strakke raambekleding met een moderne ‘touch’
  Vaak wordt gesproken over harde raambekleding voor de categorie strakke raambekleding. Veel strakke raambekleding ís echter helemaal niet hard, en wordt hier toch onder geschaard. Zo heb je - wanneer je bij de betere speciaalzaak binnenloopt - zelfs verrassende nieuwe varianten.
 • Gordijnen - zacht en warm aangekleed
  Gordijnen staan te boek als ‘zachte raambekleding’. Dat is dan ook precies wat gordijnen voor jouw ruimte doen; deze verzachten. Daarmee wordt de ruimte ook iets kleiner, aangekleder. De meeste harde raambekleding (zoals een rolgordijn of jaloezie) valt namelijk weg in het kozijn, terwijl gordijnen toch een stuk van de ruimte meepakken.
 • Harde raambekleding sfeerbepalend
  Harde raamdecoratie is een categorie raambekleding met magische eigenschappen. Ondanks hun ‘hardheid’, hebben ze veelal een intrinsieke zachtheid. Niet in de laatste plaats door materiaal- en kleurkeuze, maar vooral omdat ze de gave hebben om de lichtinval te reguleren.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP