ahoh_isolerende_gordijnen20230216134842.webp

Welke gordijnen zijn isolerend?

Er zijn prachtige gordijnstoffen van mooie merken, die van zichzelf maximaal isoleren. Daarnaast kun je veel doen om iedere stof voor het raam die jij mooi vindt, extra te isoleren, met (isolatie)voering bijvoorbeeld.

Je bent qua gordijnen totaal niet beperkt in je keuze als je op zoek gaat naar goed isolerende gordijnen. Wellicht met het soort plooi - maar dat is een andere zorg.

Gordijnen zijn misschien wel de makkelijkste en beste manier om ramen (en deuren!) te isoleren. Met enkele isolatiestoffen is één optie. De betere merken hebben hier een ruim aanbod in. Wanneer je echter een mooie stof ziet, kun je die ook gewoon laten voeren. Of dubbel laten voeren. Daarnaast is er ook nog eens speciale isolatievoering - soms wordt dit moltonvoering genoemd.

Tot slot is er een scala aan verduisterende stoffen, die soms een aluminium coating hebben. Het spreekt voor zich dat je hiermee twee vliegen in één klap slaat; verduistering en het buitensluiten van de ‘buitentemperatuur’, of dit nu warm of koud is.

De beste isolatie zul je ongetwijfeld inmiddels weten, krijg je door dubbele lagen. Daartussen kan zich lucht verzamelen die de temperatuur vasthoudt, en werkt als een buffer. Dat principe werkt zomer en winter door. Dus in de winter wordt de warmte vastgehouden, in de zomer de koelte.

Wanneer je gordijnen voert, blijven ze bovendien veel mooier. Zonlicht richt veel schade aan aan gekleurde stoffen namelijk. Ook daar herken je kwaliteitsstoffen weer aan overigens.

Twijfel je nog? Niet alleen met enkel glas is raamisolatie met gordijnen een goed idee. Wist je dat je in een vrijstaand huis tot 270 m3 per jaar kunt besparen? Dat kan in de cijfers lopen… Dubbele plissés met aluminium coating zijn overigens een goed alternatief als je niet van gordijnen houdt.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay