kan_ik_voor_dubbele_deuren_ook_een_hor_gebruiken2019090417292020230214113535.webp

Welke hor voor een schuifpui gebruiken?

Heb je zo’n prachtige schuifpui naar de tuin en zoek je daarvoor een brede hor? Dan kom je vanzelf uit bij de populaire oplossing van de plisséhor. Soms wordt ook gekozen voor een rolhor, maar de plisséhor is zo ideaal voor dit doel, dat je alleen bij bepaalde eisen verder zoekt.

Waarom is de plisséhor ideaal voor openslaande-, openschuivende-, of dubbele deuren? Simpel, hij is breder leverbaar dan alle andere horsystemen. Er is wel een spaarzaam aantal soorten rolhorren tot 2 meter, maar de plisséhor kan tot wel 3.80 meter breed.

De plissé hordeur is bovendien een hele fraaie oplossing. Hij dankt zijn naam aan de manier waarop het gaas zich opvouwt als je dicht schuift; geplisseerd. Dat ziet er heel subtiel uit, dus een hor is zeker geen stoorzender meer in je interieur. Vaak kun je ook de kleur van het gaas en de omlijsting nog kiezen, afhankelijk van welke soort je kiest.

Je bevestigt de hordeur aan de binnenkant op het kozijn met een cassette en profiel (boven en onder). Soms is sprake van een greeplijst. In de meeste gevallen heeft montage door de leverancier of verkoper de voorkeur, omdat een hor echt goed moet zitten om optimaal te werken en lang mee te gaan.

Een goede plisséhor is gebouwd om veelvuldig open en dicht te kunnen. Plisséhorren hebben dan ook een lange levensduur, zeker als je kwaliteit koopt. De plisséhordeur kan in alle standen vastgezet worden voor doorloop, of als je je huisdier toegang wilt geven. (Daarvoor heb je trouwens ook weer oplossingen tegenwoordig met honden- of kattenluiken in horren.)

Wie - om welke reden dan ook - de voorkeur geeft aan een rolhordeur voor de dubbele deuren, openslaande deuren, of schuifpui, kan informeren bij de vakhandel of er een rolhordeur voor de benodigde maat is. Deze soort hor rolt zichzelf volledig op in de cassette.

Horren zijn tegenwoordig ook vaak leverbaar met speciaal anti pollengaas. Er zijn zoveel soorten en maten horren, dat het loont om met jouw specifieke wensen en de benodigde maten naar een specialist te gaan, en te informeren naar de mogelijkheden.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay