STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Teveel behang kan je vaak nog wel terug brengen als het een hele rol is. Maar te weinig behang op het moment dat je al aan het behangen bent is natuurlijk een kleine ramp. Bereken hier eenvoudig de juiste hoeveelheid.

Hoe bereken ik hoeveel behang ik nodig heb?

Hoe bereken ik hoeveel behang ik nodig heb?

Om de breedte van behang precies uit te rekenen, meet je de hoogte en de breedte van de muur, en daarnaast neem je de breedte van het behang mee, maar bij een patroon óók nog de hoogte van het patroon. Dat is waar de meeste vragen over ontstaan. Je hebt namelijk bij een patroon per baan één keer de hoogte van het patroon verlies. 

Wanneer je dus het aantal banen simpelweg uitrekent, kun je op die manier precies weten hoeveel ‘extra’ behang je nodig hebt bij een patroon.

*De hoogte van het behang wordt altijd aangegeven op de rol, als tweede getal na de lengte van de rol dus bijvoorbeeld: 10/60.

Hoe bereken je de hoeveelheid voor effen behang zonder patroon?
- Meet de hoogte van de muur op een aantal plaatsen en tel daar 10 cm bij op.
- Meet de breedte van de muur op een aantal plaatsen en tel daar 10 cm bij op.
- Vermenigvuldig deze getallen om de totale oppervlakte van de te behangen wand te weten.
- Deel de lengte van de behangrol door de hoogte van de wand. Zo weet je hoeveel banen er uit één behangrol gaan.
- Deel de breedte van de wand door de breedte van de behangrol en je weet hoeveel banen je nodig hebt.
- De laatste uitkomst, dus het totaal aantal benodigde banen, deel je door het aantal banen behang dat er uit een rol gaat. Nu weet je hoeveel rollen je nodig hebt.

Behang met patroon:
Je kunt hier heel ingewikkelde berekeningen op los laten, maar je kunt ook gewoon op de rol kijken wat de hoogte van het patroon is. Deze moet je er als ‘verlies’ voor iedere baan die je nodig hebt bij optellen.

Zou je voor effen behang dus in totaal 10 banen nodig hebben, bij een patroon van 60 cm hoog, dan tel je daar 6 meter bij op. Een rol dus bij een behang lengte van 10 m. 

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Geen zin om te rekenen met alle risico's van dien?

Laat ons dat gewoon meteen doen!
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Een levensgroot kunstwerk
  Voorzichtig zijn heeft nog nooit geleid tot de beste, vernieuwende ideeën… Dat geldt zeker ook als het gaat om interieur styling. Soms moet je gewoon de stoute schoenen aantrekken en knallen.
 • Subtiele of grootse muren: laat patronen voor je werken!
  Een nieuwe kleur op de muur? Of ga je voor een fris behang? Waarom niet gewoon een leuk patroon? Met een hip dessin op je muur kun je uitpakken en je interieur wat extra uitstraling geven. Of je nu gaat voor groots of subtiel, er is genoeg te kiezen!
 • Aaibare muren met stof
  Niet iets om af te stoffen, maar om mee te pronken, dat is de nieuwste rage in behang: de impressie van prachtige lappen stof. Het effect wordt gemaakt door zowel structuur als vezels, dessin en kleurnuances toe te voegen. 

DECOKAY BLOGS

 • Zilt zeezicht om bij weg te dromen…
  Gewoon, simpel behang, met een zichzelf-herhalend patroon, is er amper meer bij tegenwoordig. Het is er nog wel, maar het zijn indrukwekkende ontwerpen met weinig herhaling. Lichtreflectie, structuur en glans geven extra dimensies. Maar het kan ook helemaal zonder repetitie: een ode aan de mural.
 • Mooi marmer op je muur, vloer en voor het raam
  Toe aan een nieuw interieur? Heb je wel eens aan marmer gedacht? Nee? Ontdek dan wat je er allemaal mee kunt doen. Want dat marmer je huis net dat beetje extra geeft, is zeker!
 • Een statement maken met behang, dat kan met Terra en Bold!
  Een statement maken met behang? Wil je meer dan een kleurtje of dessin, bekijk deze nieuwe behangcollecties. Je moet ze niet alleen zien - maar ook voelen! Oogstrelende en zinnenprikkelende wandbekleding. Pak stoutmoedig uit met Bold, of haal de natuur in huis met Terra. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP