STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Hoe creëer je de perfecte landelijke en/of romantische woonstijl? En wat is het verschil eigenlijk tussen die twee woonstijlen? Ze liggen erg dicht bij elkaar, maar hebben nuanceverschillen.

Wat is een landelijke- of romantische woonstijl?

Wat is een landelijke- of romantische woonstijl?

Landelijk wonen is ongedwongen wonen met gezelligheid die aandoet als een knusse boerderij. Het hoeft allemaal niet super strak, er mag juist geleefd worden. Je ziet in dit interieur qua bekleding zowel stof als leer terugkomen. Maar geen staal en geen kunststof. Dus rustieke, volle meubels waar je in weg kunt zakken om te ontspannen. Liefst nog met een lectuurmand ernaast… gemak dient de mens. 

Ook eettafels en bijzettafels zijn eerder grof en ruw dan glad en afgelakt. Gemaakt van natuurlijk hout (niet te donker) zoals grenen of eiken. Een mooi erfstuk zoals een oude boerenkast met spiegel en houtsnijwerk doet het perfect in deze landelijke woonstijl. Die kun je ook gerust een likje verf geven, whitewash of lichtblauw bijvoorbeeld. De kleuren in dit interieur zijn ingetogen, maar mogen er wel zijn, vandaar dat juist subtiele pastels zo goed passen in landelijke interieurs.

Ook mag er best met motief gewerkt worden. Gordijnen met bloemendessin kunnen heel goed passen. (Al ga je bij gebruik van veel dessins, meer richting de romantische stijl.) Beide woonstijlen hangen dicht tegen elkaar aan, waarbij details het verschil maken. Hoe meer snuisterijen, motief, en ornamenten, hoe romantischer. Denk bijvoorbeeld aan brocante elementen als servies. (In de landelijke woonstijl past boerenservies natuurlijk perfect.) Aankleding doe je met plaids, kaarsen, kussens en last but not least: lampen. 

Als er één woonstijl is waarin lampen mogen stralen dan is het wel de landelijke woonstijl. Staande lampen, schemerlampen, met lampen maak je knusse hoekjes waar ieder zijn ding kan doen. Van het lezen van een goed boek tot het breien van een sjaal. 

Weten wat bij de landelijke woonstijl past?

Laat je adviseren in de winkel
MAAK EEN AFSPRAAK

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Drie valkuilen bij het kiezen van interieur kleuren
  Een nieuwe kleur kiezen voor je interieur is leuk. Toch kan het ook een hele uitdaging zijn met alle keuze die je hebt. Waar moet je op letten bij het kiezen? Hoe je voorkomt dat je een ‘verkeerde’ kleur kiest, lees je hier. We zetten de drie grootste valkuilen voor het kiezen van interieurkleuren op een rij.
 • Woontrends ‘22 - een vleugje nostalgie...
  Wat gebeurt er met ons interieur in 2022? Je bent waarschijnlijk noodgedwongen al op de hoogte van de trend ‘multifunctionele ruimtes’, na een lockdown... Maar wat staat er verder op de rol?
 • Tijdloos wonen? Nooit helemaal…
  Al was je nog zo up-to-date toen je je inrichting vijf jaar geleden eens grondig aanpakte… Het modebeeld is zo grillig, dat je eigenlijk altijd aan het fine-tunen blijft. Zelfs de meest consistente woonstijl verandert voortdurend subtiel.

DECOKAY BLOGS

 • Een haat-liefde verhouding met de elementen…
  Dubbel… Dat is de beste omschrijving van mijn gevoel over het Hollandse klimaat. Zou ik in een tropisch oord willen wonen? Zeker niet. Noch in een koud klimaat. Die afwisseling van spijs doet mij wel eten. Maar… ik zou graag wel de lusten, maar niet de lasten willen hebben…
 • Verven of schilderen… Wat is wat…?
  Ik schilder (en verf) al jaren. En ik schrijf er ook nog over… Maar toen een kennis me terloops vroeg wat het verschil nou precies was, moest ik het antwoord schuldig blijven. Dat kon natuurlijk niet.
 • Het voorjaar, dat voel je gewoon kriebelen
  Zodra die eerste zonnestralen de koude aarde opwarmen, springt ons hart open; de zon schijnt, naar buiten! En dan 'moet' er ook ineens veel… Buitenschilderwerk, het is een last voor ons, maar echt een lust voor het hout. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP