HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Hoe creëer je de perfecte landelijke en/of romantische woonstijl? En wat is het verschil eigenlijk tussen die twee woonstijlen? Ze liggen erg dicht bij elkaar, maar hebben nuanceverschillen.

Wat is een landelijke- of romantische woonstijl?

woensdag, 13 januari 2021
Wat is een landelijke- of romantische woonstijl?

Landelijk wonen is ongedwongen wonen met gezelligheid die aandoet als een knusse boerderij. Het hoeft allemaal niet super strak, er mag juist geleefd worden. Je ziet in dit interieur qua bekleding zowel stof als leer terugkomen. Maar geen staal en geen kunststof. Dus rustieke, volle meubels waar je in weg kunt zakken om te ontspannen. Liefst nog met een lectuurmand ernaast… gemak dient de mens. 

Ook eettafels en bijzettafels zijn eerder grof en ruw dan glad en afgelakt. Gemaakt van natuurlijk hout (niet te donker) zoals grenen of eiken. Een mooi erfstuk zoals een oude boerenkast met spiegel en houtsnijwerk doet het perfect in deze landelijke woonstijl. Die kun je ook gerust een likje verf geven, whitewash of lichtblauw bijvoorbeeld. De kleuren in dit interieur zijn ingetogen, maar mogen er wel zijn, vandaar dat juist subtiele pastels zo goed passen in landelijke interieurs.

Ook mag er best met motief gewerkt worden. Gordijnen met bloemendessin kunnen heel goed passen. (Al ga je bij gebruik van veel dessins, meer richting de romantische stijl.) Beide woonstijlen hangen dicht tegen elkaar aan, waarbij details het verschil maken. Hoe meer snuisterijen, motief, en ornamenten, hoe romantischer. Denk bijvoorbeeld aan brocante elementen als servies. (In de landelijke woonstijl past boerenservies natuurlijk perfect.) Aankleding doe je met plaids, kaarsen, kussens en last but not least: lampen. 

Als er één woonstijl is waarin lampen mogen stralen dan is het wel de landelijke woonstijl. Staande lampen, schemerlampen, met lampen maak je knusse hoekjes waar ieder zijn ding kan doen. Van het lezen van een goed boek tot het breien van een sjaal. 

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Ronde, warme vormen omarmen
  Verleidelijk rond is de trend, en dan bedoelen we natuurlijk de woontrend… Eigenlijk is er vrij weinig onderscheid. Ronde vormen nodigen uit en staan voor warmte, ongedwongenheid en vriendelijkheid.
 • Een hip huis met betonlook!
  Je kunt er niet omheen: de betonlook is een trend al langere tijd en zie je dus terug in veel interieurs. Het leuke is dat betonlook gegarandeerd bij jouw woonstijl past, want het is zo ontzettend gemakkelijk te combineren met wit, zwart, pastel en natuurlijke materialen!
 • Natuurlijke kleuren in je interieur, durf jij het aan?
  Denk je aan aardse, natuurlijke kleuren, dan denk je misschien aan terracotta of okergeel. Durf jij te gaan voor aardse en rustige kleuren? Dan maak je van je huis een thuis. Laat je verrassen door de kleuren uit de natuur.

DECOKAY BLOGS

 • Hard beton match je met zachte materialen
  Beton -  of betonlook - is een bijna onmisbaar element in een trendy interieur. Dit ruwe materiaal is niet-voor-niets een immens populaire toevoeging in huis. Beton ziet er stoer uit, maar oogt tegelijkertijd ook warm door de ruwe textuur. 
 • Laat me slapen!
  Heerlijk toch dat geluid van de zomer? Het zoemen van de insecten? Insecten zijn belangrijk voor de natuur, maar een goede nachtrust is belangrijk voor ons. Horren op maat van Decokay houden alle insecten buiten, zodat het enige gezoem in huis straks nog van jouw wekker komt. 
 • Aarden met kleuren uit de natuur
  In deze rare tijden zijn we allemaal op zoek naar balans. Balans tussen buiten en binnen, zowel in je huis als in je hoofd. En laten aardse kleuren daar nu perfect bij helpen. Ontdek hoe je met deze natuurlijke kleuren rust brengt in je hoofd en je leven!

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP