HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Wil je eens wat anders dan die witte muur? Verf je muur dan sprekend donker. Dat is in veel opzichten een goed idee. Je ziet op een donkere muur namelijk veel minder oneffenheden. Is je muur dus al wat ouder, ga voor donker!

Hoe verf je een lichte muur donker?

Hoe verf je een lichte muur donker?

Hoe ga je te werk? 

 1. Maak je muur schoon met verfreiniger als deze vies is. 
 2. Repareer gaten van pluggen of andere oneffenheden gewoon met plamuur. Schuur na droging op, en let daarbij op de originele structuur van de muur (anders krijg je afgeschuurde glansplekken.)
 3. Plak plinten en vloeren af. Zorg ook voor goede ventilatie en zorg dat de temperatuur niet te koud en niet te warm is; ca. 20 graden is ideaal. Als de verwarming er precies onder staat te loeien is het beter deze uit te zetten.

Voorstrijken of niet?
 • Indien de muur heel poreus of zuigend of poederend is, behandel je de muur eerst met een fixerende primer/voorstrijk.
 • Wanneer je echter een lichte muur naar donker wilt verven, is het vrijwel altijd beter om eerst een dekkende muur voorstrijk te gebruiken. Dit sluit de oude kleur af en zal je dus verf besparen. Bovendien zul je anders snel onregelmatigheden blijven zien.
 • Breng de voorstrijk aan van onderen naar boven. Wanneer je dan teveel gebruikt heb je onderaan geen druipende bedoening maar kun je het overtollige voorstrijk nog wegrollen.

Niet voorstrijken?
Vind je voorstrijken teveel gedoe, dan is het een goed idee om een deel van de verf in een verfbak eerst met water aan te lengen, zodat de muur zich makkelijker vol kan zuigen. Dat kost je dan wel verf, en je zult evengoed meerdere lagen moeten aanbrengen, maar in ieder geval wel minder dan wanneer je onverdund zou werken. Deze truc kun je ook toepassen als de verf na de primer alsnog te weinig dekt.

Let wel; de laatste laag moet onverdund zijn anders ‘breek’ je de kracht van de verf. 

* Begin aan de randen met een kwast en werk meteen door in verticale banen, met de korte vachtroller. (Haal die even langs wat plakband; zonde als je pluizen van een nieuwe roller op je mooie muur krijgt.)

* Banen mogen iets overlappen. Dat verf dubbel aangebracht is, zie je minder dan wanneer je probeert de banen precies aan te laten sluiten. Dekking is alles. Eenmaal goed verzadigd zal de kleur overal hetzelfde zijn bij een kwalitatief goede verf. 

* Tevreden? Verwijder dan binnen een paar uur de tape weer. Eenmaal volledig opgedroogd, is de kans groot dat je bij het verwijderen van de tape, delen van de verf beschadigt.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Hoe doen interieurontwerpers dat toch?
  Er zijn mensen die gewoon het ‘fingerspitzen gefühl’ hebben als het gaat om inrichting. Maar de meeste mensen ervaren het als knap lastig om precies de juiste spullen en kleuren bij elkaar te zoeken om zo die felbegeerde eenheid te creëren. 
 • De keukenwand is een alleskunner
  Uitgekeken op je keuken maar zit een nieuwe er niet in? Verander de (achter)wand! Je geeft je keuken er een fikse opfrisser mee. Bovendien lijkt het alsof je een compleet andere keuken hebt.
 • Juiste kerstkleuren matchen met de muur
  Kerst in huis hoeft geen bonte kermis te zijn. Heb je net de wanden in een prachtige kleur geverfd? Pas daar dan de kerstdecoraties slim op aan! Zo komen zowel kerstboom als muur nog beter tot hun recht. 

DECOKAY BLOGS

 • Aan de slag met Kleur van het Jaar ‘Brave Ground’!
  Komt de uitdrukking ‘de muren komen op me af’ je de laatste maanden wel erg bekend voor? Dan wordt het misschien eens tijd om de kleuren op die wanden aan te passen. Want wie veel tijd thuis doorbrengt, wil dat graag in een harmonieuze en rustige ambiance doen. Het kleurenpalet rondom Brave Ground, de kleur van het jaar 2021, past daar uitstekend bij. 
 • Jouw muur, jouw canvas
  Speciale effecten op de muur; hoe doe je dat? Inspiratie voor alle mogelijke vormen op de muur - Hoe je dat doet als een professional? Van betonlook tot lambrisering, en van sjabloon tot degradé, of druipende waterverf muur - met als winnaar de complete muurschildering - Wie durft?!
 • Primer en grondverf, wat is het verschil?
  Wie met een verfklus gaat beginnen, doet er goed aan om van tevoren advies in te winnen. Hoe je namelijk een te verven oppervlak goed onder handen neemt, is afhankelijk van het materiaal en van het gewenste resultaat. Een primer of grondverf is vaak de beste basis.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP