STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Primer is het Engelse woord voor grondverf, ofwel een ondergrond voor de afwerklaag. Verschillende verfsoorten hebben hun eigen primer. Een goede primer is de beste basis voor een duurzaam en optimaal resultaat.

​Hoe gebruik je primer?

​Hoe gebruik je primer?

Primer (of grondverf) breng je aan op een schone, droge en vetvrije ondergrond. Is de primer goed droog, dan schuur je deze weer licht op, en maak je de oppervlakte weer stofvrij. Kijk op het blik na hoeveel uur de grondlaag overschilderbaar is. Dat is erg belangrijk omdat 'droog' voor het gevoel niet altijd écht droog is. En de grootste fout die je kunt maken, is om een afwerklaag aan te brengen op een niet uitgeharde ondergrond. Dit zal nooit meer goed drogen. (De meeste vrouwen kennen dit fenomeen wel van nagellak...)

Is de ondergrond hout, dan gebruik je vrijwel altijd gewone grondverf. Door eerst te gronden en daarna af te lakken met een bijpassende aflak, zorg je ervoor dat de laklaag beter hecht aan de ondergrond. Ook 'vloeit' de verf mooier op een gladde, voorbewerkte ondergrond.

Grondverven en primers zijn beschikbaar op water- en terpentinebasis. Welke van de twee je gebruikt, is afhankelijk van de verf die eroverheen gaat. Waterbasis op waterbasis en terpentine op terpentinebasis. Weet je niet met welke onderlaag je te maken hebt, dan kun je voor een universele variant kiezen.

Misschien 'gedoe', maar wil je een duurzaam resultaat, vergeet dan niet om tussen de lagen primer en/of lak, altijd weer licht te schuren met bijvoorbeeld een schuurmatje. Zo vergroot je het oppervlak, waardoor de verf meer hechtingsoppervlak heeft.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Aan de slag met een verfklus?

Kom naar de winkel voor persoonlijk advies!
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Help! Ik vind meerdere woonstijlen leuk
  Je bent op zoek naar vernieuwing in je interieur. Je bladert watertandend door de woonbladen en vindt het ene interieur nog mooier dan het andere. Leuk, al die nieuwe trends. Maar je wilt het deze keer graag wat doordachter aanpakken. 

DECOKAY BLOGS

 • Blog: Welke kleur van het jaar past bij jou?
  Een beetje extra inspiratie kan iedereen wel gebruiken als het gaat om interieur en kleur. Elk jaar zie je weer één of meerdere nieuwe kleuren terug die de interieurwinkels domineren. Potjes, vaasjes, stoelbekleding…
 • Verven of schilderen… Wat is wat…?
  Ik schilder (en verf) al jaren. En ik schrijf er ook nog over… Maar toen een kennis me terloops vroeg wat het verschil nou precies was, moest ik het antwoord schuldig blijven. Dat kon natuurlijk niet.
 • Primer en grondverf, wat is het verschil?
  Wie met een verfklus gaat beginnen, doet er goed aan om van tevoren advies in te winnen. Hoe je namelijk een te verven oppervlak goed onder handen neemt, is afhankelijk van het materiaal en van het gewenste resultaat. Een primer of grondverf is vaak de beste basis. Deze producten staan meestal naast elkaar in het schap. Maar wanneer gebruik je wat? Met die vraag ging ik naar Decokay.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP