het_gebruik_van_vliesbehang20190717141102.webp

Het gebruik van vliesbehang

Vliesbehang staat ook wel bekend als ’snel behang’, omdat het heel makkelijk is in gebruik. Iedereen kan met vliesbehang behangen. Wel werkt het behangen ervan anders dan andere behangsoorten, dus het is belangrijk om hier rekening mee te houden.

Op zoek naar design vliesbehang?

Bekijk onze honderden stalenboeken!

MAAK EEN AFSPRAAK

Bij vliesbehang gebruik je geen behangtafel om het behang met lijm in te smeren en dat scheelt een hoop rommel en gedoe. Je brengt de lijm namelijk direct aan op de muur. (Al is een grote tafel om het behang op te kunnen snijden wel handig.)

Zorg dat je de juiste behanglijm hebt. Er zijn nog behoorlijk wat verschillen in behanglijm. Voor ieder soort behang is een speciale behanglijm beschikbaar die optimaal werkt. Pak ook geen oude doos die je nog hebt staan, ook droge behanglijm kan verouderen, meestal doordat er toch vocht bij is gekomen. 

Snijdt het behang vooraf in de juiste lengte banen en leg deze (aan de achterzijde met potlood) genummerd klaar op volgorde. Begin aan de raamkant, in verband met licht.

Teken dan een loodlijn op de muur zodat het behang recht komt te hangen want niet alle huizen zijn helemaal waterpas.

Vervolgens kun je de muur insmeren met behanglijm die speciaal geschikt is voor vliesbehang. Smeer de lijm net iets breder uit dan de breedte van de baan behang. Tot slot breng je het behang aan op de muur, direct tegen de eerder getekende loodlijn aan. 

Lijm verwijderen: Zorg ervoor dat er altijd een emmer schoon lauw water met een spons klaarstaat. Lijmvlekken die ontstaan bij het plakken moeten namelijk direct verwijderd worden. Na aandrogen krijg je de vlekken niet meer weg.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay